Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc. Jak Kitsch, tak Shannon mají na působivější výkon a zhruba polovinu série mě doprovázel dojem, že se to zbytečně vleče. Střih na 2.5 hodiny, přidat na intenzitě, tedy spíš film než formát šesti epizod. Pokud byl Koresh fakt vyšinutý hovado, tak to tady není vidět. Spíš takový pokojný, dobrácký a jenom lehce vznětlivý chudák cult-leader manipulátor. Nebyl jsem ale v obraze co se týče případu a jeho nuancí, možná kdo si potrpí na přesný rekonstrukce, tak je spokojen. 65% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená minisérie popisuje kontroverzní konflikt mezi náboženskými fanatiky a FBI. Pro diváka je to příběh plný dezinformací pohledem klíčových osob na obou stranách, tedy vynikajícího Taylora Kitsche i Michaela Shannona. Trochu se tam ovšem motaly i osoby, které to tak zkomplikovaly, až se to kurevsky vymklo z ruky. Plné hodnocení mě donutil dát až závěr, který mně znechutil večer. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příběh neznám, ale trailer předpokládá, že ho znají všichni a vyzradí i to, jak to dopadne. To mi však nebrání v tom, abych byl pořád zvědavý na to, jak se situace vyvine a dostane se tam, kam má. Navíc se mi líbí, že je to minisérie podle skutečné události. Obsazení vysloveně láká ke sledování. Taylor Kitsch si užívá roli Davida Koreshe a podobně je to s Michaelem Shannonem a jeho FBI vyšetřovatelem. A vedlejší postavy, které si zahrají další známá seriálová jména, se také nenechají zahanbit. Je to jeden z těch seriálů, který se musí zažít celý, protože i když se v první epizodě zdá, že se tempo vleče, tak postupem času nabídne dechberoucí scény. Jako třeba první útok na Mount Carmel ve třetí epizodě nebo závěrečnou tragédii. Pro mě nejen rozšíření obzorů, ale i kvalitní televizní podívaná. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I FEEL LIKE WE GOTTA CALL 911, BUT WHO DO YOU CALL WHEN IT'S YOUR OWN GOVERNMENT ATTACKING?" ------------- Tak Paramount Network si ide ako diabol. Najprv Waco, potom Yellowstone. Oboje kvalitky, pri ktorých konečne necítim pachuť lacnej produkcie ako v prípade väčšiny produktov z dielne Netflixu. Seriál mapuje priebeh obliehania Waco (Waco siege) a taktiež aj niektoré udalosti pred a po. Nádherná ukážka "Shoot first, ask questions later" v praxi a taktiež aj skazenosť, lži a manipulácia médií. O trojpísmenkových bezpečnostných zložkách nehovoriac. Dobrá hudba a ešte lepšia kamera. Výborné herecké obsadenie počnúc Tay Kitschom cez úžasného Michaela Shannona až po vždy nesympatického Whighama. Taktiež veľmi oceňujem spôsob a štýl rozprávania príbehu, ktorý v podstate nerobil z Davidiánov tých zlých, práve naopak. To sa tak často nevidí, zvlášť ak je tou druhou stranou americká vláda. A to cením. ------------ (19.2.2020-22.2.2020) Druhé opakované zhliadnutie som chcel vylepšiť dodatočným sledovaním dokumentov na túto tému, ktorých je viac než dosť, a ako som tak počas prvého sledovania neučinil: Truth and Lies: Waco, Waco Inferno, Waco Siege, Madman or Messiah, The Longest Siege, Inside Waco, Revelations of Waco. ------------ (12.3.2020) Na záver som chcel, síce trochu neskôr, uzavrieť tento doku maratón tým, čo som očakával, že bude najlepšie a najvýživnejšie z nich – Waco: The Rules of Engagement – a veru nesklamalo. Prikladám aj Ebertovu recku, ktorá môže pokojne poslúžiť aj ako také menšie zhrnutie celého doku pre tých, ktorým sa za ním 136 minút sedieť nechce. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Zažíváme zajímavý kousek. Už jenom kvůli tomu, že je vytvořen z dílny někoho, kdo není v tvorbě něčeho takového zběhlý. A naše srdce si získal rychle. Série popisuje detaily a dle mého velmi konstruktivně a povedeně skutečnou událost, která opět ukazuje, že fanatismus umí být zlo a hlavně, že policejní složky Spojených států neumí jednat. Je to smutné sledovat něco takového, co byla čirá pravda a hledět na to s určitým neuvěřením ve tváři, že se opravdu mohlo něco takového stát. Nádherně a ladně vychází do tří dílů. S tím i že bylo příjemné vidět Shannona v jiné roli než lehkého záporáka a nebo totálního tvrďáka. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Davidiáni existovali i v době natáčení seriálu. Asi dvanáct následovníků žilo v rozptýlených obytných přívěsech. Říkali si „Branch, The Lord Our Righteousness“ a vedl je bývalý stoupenec Lois Roden, Koreshovy (Taylor Kitsch) předchůdkyně. Stále čekali na konec světa. (Nick321)
  • V seriálu je zachycen incident v Ruby Ridge. Ruby Ridge bylo místem jedenáctidenního obléhání poblíž Neapole v Idahu v USA. Začalo 21. srpna 1992, kdy se Randy Weaver, členové jeho nejbližší rodiny a rodinný přítel Kevin Harris bránili maršálům Spojených států (USMS) a záchranného týmu FBI (FBI HRT). Vše začalo kvůli tomu, že Weaver nezaplatil poplatky za zbraně. Počáteční setkání mezi šesti americkými maršály a Weaversem vyvrcholilo v přestřelku a smrt maršála Williama Francise Degana (42 let), Weaversova syna Samuela (14 let) a Weaverova psa Strikera. Při následném obléhání Weaverovy chaty, vedeném FBI, byla Weaverova žena Vicki (43 let) zabita ostřelovačem FBI. Všechny oběti zemřely v prvních dvou dnech operace. Konec obléhání byl nakonec vyřešen civilními vyjednavači. Přeživší členové rodiny Weaverových obdrželi v roce 1995 odškodné 3,1 milionů amerických dolarů za smrt Vicki Weaverové a Samuela Weavera. Kevin Harris přijal v roce 2000 odškodné 380 tisíc dolarů. (Rollo_Tomasi)
  • Plyn CS je nazván podle Bena Carsona a Rogera Staughtona, dvou Američanů, kteří látku v roce 1928 objevili. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama