Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Flego 

všechny recenze uživatele

Natočiť kontroverznú udalosť pri texaskom mestečku Waco bola určite veľmi náročná vec z pohľadu objektivity, lebo bezpečnostné zložky pri incidente zlyhávali na celej čiare a taktiež aj sekta Davida Koresha mala riadne maslo na hlave. Podarilo sa, tvorcovia ponúkli vyvážený pohľad na čiernu udalosť a určite k tomu napomohli knižné predlohy vyjednávača Garyho Noesnera a jedného z obyvateľov osudného domu "davidiánov" Davida Thibodeaua. Seriál bez škrupulí pojednáva o manipulácii informácií v médiach či náboženskom fanatizme a otvára mnoho otázok o bezpečnostných zložkách štátu alebo právach jednotlivcov. Profesne je natočený na vysokej úrovni, herecké obsadenie ponúka skvelé zážitky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velice pomalý rozjezd, ale později velmi zdařilé. Dříve jsem příběh o sektě Davidiánů ve Wacu neznal, po seriálu jsem se o ni začal zajímat (což je doufám záměr tvůrců). Bohužel některé okamžiky nejsou úplně přesné a lehce otočené do pozice, v které jako by seriál chtěl křičet "americké policejní/tajné/vojenské složky jsou prostě zlé a špatné". Svět není tak bílý a černý, jak je chvílemi naznačováno. Hlavně mi přišlo, že tvůrci "nadržují" sektě Davidiánů a jejich vůdci, který rozhodně není svatoušek. Druhý úhel pohledu zevnitř sekty je tak pro mě ještě zajímavější než samotný spor vyjednávače s vedoucím úderné jednotky... Jak si někdo dokáže omotat skupinu vzdělaných a inteligentní rodin okolo prstu, využívat je a ovládat, to je pro mě prostě zajímavější. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ seriálu, kterému by sedla filmová podoba. 6 dílů se na seriál nezdá moc, ale vzhledem k příběhu, který Waco nabízí, by dvouhodinová délka byla příznivější. Příběh zajímavý, herecky slušné, ale od druhého dílu už seriál nemá prakticky co nabídnou, vyjma závěru, který je nečekaný, pokud o daném masakru, divák nic neví. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I FEEL LIKE WE GOTTA CALL 911, BUT WHO DO YOU CALL WHEN IT'S YOUR OWN GOVERNMENT ATTACKING?" ------------- Tak Paramount Network si ide ako diabol. Najprv Waco, potom Yellowstone. Oboje kvalitky, pri ktorých konečne necítim pachuť lacnej produkcie ako v prípade väčšiny produktov z dielne Netflixu. Seriál mapuje priebeh obliehania Waco (Waco siege) a taktiež aj niektoré udalosti pred a po. Nádherná ukážka "Shoot first, ask questions later" v praxi a taktiež aj skazenosť, lži a manipulácia médií. O trojpísmenkových bezpečnostných zložkách nehovoriac. Dobrá hudba a ešte lepšia kamera. Výborné herecké obsadenie počnúc Tay Kitschom cez úžasného Michaela Shannona až po vždy nesympatického Whighama. Taktiež veľmi oceňujem spôsob a štýl rozprávania príbehu, ktorý v podstate nerobil z Davidiánov tých zlých, práve naopak. To sa tak často nevidí, zvlášť ak je tou druhou stranou americká vláda. A to cením. ------------ (19.2.2020-22.2.2020) Druhé opakované zhliadnutie som chcel vylepšiť dodatočným sledovaním dokumentov na túto tému, ktorých je viac než dosť, a ako som tak počas prvého sledovania neučinil: Truth and Lies: Waco, Waco Inferno, Waco Siege, Madman or Messiah, The Longest Siege, Inside Waco, Revelations of Waco. ------------ (12.3.2020) Na záver som chcel, síce trochu neskôr, uzavrieť tento doku maratón tým, čo som očakával, že bude najlepšie a najvýživnejšie z nich – Waco: The Rules of Engagement – a veru nesklamalo. Prikladám aj Ebertovu recku, ktorá môže pokojne poslúžiť aj ako také menšie zhrnutie celého doku pre tých, ktorým sa za ním 136 minút sedieť nechce. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Působivá rekonstrukce skutečných událostí snažící se o vyváženost, přičemž jako padouši z toho překvapivě nevycházejí sektáři, ale vládní bezpečnostní složky, které jdou do akce z pochybných důvodů a dopustí se řady těžkých přehmatů, manipulací a šikanování. Skutečnými hrdiny v konfliktu a fascinujícím vleklém vyjednávání pak nejsou velitelé obou stran, ale do značné míry bezmocné hlasy rozumu pod nimi. Herecky nejvděčnější roli vůdce sekty ustál Kitsch obsazený proti svému dosavadnímu typu hezounů, Shannon hrající hlavního vyjednavače FBI ho ale svým charizmatem kdykoliv strčí do kapsy, stejně tak Culkinovi stačí málo, aby si diváka získal. Ženské figury na téhle šachovnici pak nemají téměř žádný význam. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Při požáru ve Waco zemřelo celkem 76 lidí (včetně dvaceti dětí a dvou samovolně potracených dětí). (Rollo_Tomasi)
  • Ani v době vydání seriálu nejsou úplně přesvědčivé zprávy o tom, co se tehdy uvnitř hnutí odehrávalo, ale Koreshovu pozici nejspíš nikdo nezpochybňoval, jak to naopak vyplývá ze seriálu Waco vysílaného právě k pětadvacátému výročí této tragédie. (Garch)
  • Ve skutečnosti se David Thibodeau (Rory Culkin) s Davidem Koreshem (Taylor Kitsch) nesetkal v music baru, nýbrž v obchodě Guitar Center. Koresh mu podal vizitku, na které bylo cosi napsáno, načež mu Thibodeau odpověděl, že nechce být v křesťanské kapele. Po týdnu přemýšlení jim ale sám zatelefonoval a rozhodl se je poznat blíže. (Nick321)

Reklama

Reklama