Reklama

Reklama

Klukovský klub Rychlých šípů – Mirek Dušín, Jarka Metelka, Jindra Hojer, Červenáček a Rychlonožka – zjistí, že v temné čtvrti Stínadla se cosi děje. Starý kostelník jim vypráví příběh osiřelého zámečnického učně Jana Tleskače, který byl zároveň zvoníkem v kostele svatého Jakuba ve Stínadlech. Tam také za záhadných okolností zahynul pádem ze zvonice. Rychlé šípy podniknou nebezpečnou výpravu na nepřátelské území. Ve zvonici najdou Tleskačův deník, ve kterém chlapec píše o jakémsi svém vynálezu. Jeho plány ukryl v kovovém hlavolamu, zvaném Ježek v kleci. Návod na vysvobození ježka z klece je v deníku podrobně popsán. Kde se však hlavolam nachází, to musejí Rychlé šípy teprve zjistit. Není to jednoduché: ve Stínadlech totiž vládne drsný chlapecký gang Vontů… (Česká televize)

(více)

Recenze (294)

ainny 

všechny recenze uživatele

To se nedá. Možná, kdyby si režisér prosadil tu černobílou verzi, tak to bylo stylovější. I když se snažil barvy utlumit, tak atmosféra Stínadel chybí. A vůbec - Červenáček je Roman Skamene, Tleskač je Jaromír Hanzlík, Mažňák je Václav Sloup, Losna je Ivan Vyskočil a basta. Tak jako vždycky volím Bahňáka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat tohle je kus mého dětství a přes pár chybiček nepůjdu s hodnocením níž. Díky podmanivé hudbě je výprava do tajemných Stínadel neuvěřitelně atmosférickou záležitostí, která udrží v napětí po celou dobu stopáže. Pravda obsazení mohlo být výraznější a v něčem se tohle filmové zpracování od toho literárního liší, ale po letech jsem si to připomenul a pořád na mě ten film působí. A schválně kdo z vás narozených v první polovině osmdesátých let na tomhle nevyrůstal? Dobou prověřená kvalita.75% ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, má neskutečnou atmosféru, záběry na domy a lokace jsou naprosto fascinující, pod tím taktéž bravurní hudební motivy Petra Maláska, i kostýmově celkem vychytané. Bohužel co filmu strašně ubližuje jsou dialogy. Přednesy básní spolužáků na socialistickém pražském vajíčku byli uvěřitelnější, než to, co zde prakticky bez výjimek plní všichni herci. Naprosto nemastné, neslané, málo uvěřitelné a hlavně do slova našprtané. Škoda ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hodnotím plným počtem hvězdiček podle toho, jak na mne film zapůsobil, když jsem ho viděla poprvé jako dítě :-) Tenkrát jsem s našima jezdila často do přírody, později jsem chodila do turistického oddílu, kde knižní příběhy Jaroslava Foglara zaujímaly velkou část mé knihovničky doma, "hltala" jsem jeho knihy a ztotožňovala jsem se s jeho postavami, v tomto případě konkrétně Rychlé šípy byly pro mne prostě jednička :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niektorí tu recenzenti majú pravdu. Ide o atmosférické dielo, ktoré malo našľapnuté k veľkému úspechu hlavne v rodnej krajine. Zrejme však česká mládež chodila viac na západné filmy ( oproti tej vtedajšej, keď vznikol rovnomenný kultový seriál ) a tí, ktorí vyrastali na Rýchlych šípoch, tí chodili s nimi. Je to však poctivé remeslo, ktoré má drajv. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Na základě fotek z filmu vznikl fotokomiks „Záhada hlavolamu“. (Ded@M@tes)
  • Podle vyprávění kostelníka, Jan Tleskač (Michal Škrabal) těsně před smrtí zvonil, a náhle zvon utichnul. Potom ho našli dole ve zvonici. V dále zobrazeném ději si ale Jan tleskač ve zvonici právě psal deník, když nahoru přišel Em (Karel Engel) a došlo k potyčce, při které Jan Tleskač spadnul dolů. (ČSFD)
  • V jednom z prvních záběrů na střechy budov Stínadel je možné si všimnout velkého množství televizních antén, které však do doby, do které je příběh zasazen, nepatří. (Jezis_z_nebe)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno