Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (491)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kingsmani jsou asi po pátém odložení konečně tady, a jak jsem za ty roky viděl ty trailery asi 30x, tak už jsem se na to moc netěšil a docela mě to příjemně překvapilo, jelikož jsem fakt čekal po zklamání ze dvojky dost málo, jelikož mě ten setting příliš nelákal. I tak je moje kdysi neochvějná víra v Matthew Vaughna ta tam, nicméně kdyby alespoň takhle točil každý filmař, nebylo by tolik sra*ek. Jen jsem byl u tohoto tvůrce zkrátka zvyklý na víc. Leč 130 minut krásně uteklo, Ralph Fiennes je i v tomto věku tahounem i v akčních sekvencích a to víc mě samozřejmě mrzí, že film v pokladnách pohořel. Vaughn se nechal slyšel, že to ho nezastaví v přípravách trojky, tak snad tuhle ságu uzavře ještě velkolepě. PSHarris Dickinson mě tu nakonec neštval tak, jak jsem se po prvním traileru bál. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si včera dával na HBO druhý díl, říkal jsem si "sakra pro já na ten třetí vůbec lezu", ale odpověď má geniální hlava vyprodukovala obratem "Matthew Vaughn" . Nebudu to napínat, líbilo se mě to víc než dvojka, ale méně jak jednička. Nevýraznější postavou je bezesporu Rasputin a jeho fight v baletním duchu je vrcholem celého bijáku. Má to ještě pár jiných origoš nápadů, které potěšily, ale tohle je pecka. Hodně jsem z toho cítil Bonda nemůžu si pomoc. Herci mě přišli takový jako zaprdlý až na Ralpha, ten má prakticky sólo. Teda pokud není ve scéně Lenin i když nevím jestli soudruzi zrovna zajásají. Vizuálně a režisérsky docela kvalita, scénář to trošku sráží, ale v rámci hesla "jdu do kina, dejte mě kýbl žrádla, cukr ve vodě, výbuchy a srandu" to je v pohodě. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi nejlepší kousek z té zatím trojice filmů a doufám, že né poslední. Někomu možná nesedne ten dějepisný výlet a věřím, že leckdo z dnešní on-line generace neocení všechny narážky a vtipně splácaný alternativní výklad událostí nejen předcházejícíh první světové válce.Tenhle se pro zasvěcené nese v opravdu hodně úsměvném duchu. Dějiny Evropy jsou začátku dvacáteho století docela jeden velký chuchvalec událostí navíc okořeněn v každé zemi nejedním podivným typem a tak se zde podíváme nejen na královské dvory,a le i dom jejich komnat. Fiennes je snad stvořen pro role odehrávající se ve dvacátých a třicátých letech a opravdu to není tím, že první film co jsme s ním viděl byl skvostný English Patient. On je ten klasický britský typ někam na hrabství či do kolonií, prostě všude tam kde na stožárech hrdě vlaje Union Jack a dodržují se tradice. Prostě to tak je. Vážně mně to dost bavilo, jen tam mrzela taková jistá nevyváženost. Ono celou dobu srandičky srandičky a pak najednou pic a koukáte co se to v tom zákopu v britských liniích najednou stalo... To zakomponování všech do spiknutí od Principa přes Matu hari po lenina a samozřejmě Rasuputina bylo až geniální... Kdo se krapet vyzná v předválečném a válečném období Evropy, bude se místy docela culit :-). Bohužel odkaz Lenina nám tu straší dál a docela dost... Tohle hravě strčilo do kapsy posledního progresívního Bonda a filmy jemu podobné. Docela bych si přál aby vzniklo pokračování, tentokráte třeba s Musolinim a Hitlerem v podobně vtipném duchu... Vždyť i Hitler měl služebné nebo ne? :-). Dávám za 4 trkyod jednorohého kašmírského kozla. * * * * ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Sám si nejsem úplně jistý, co vlastně stojí za mým hodnocením, protože možností je víc. Buď jsem na film nebyl správně naladěn, nebo už Matthew Vaughn není, čím býval (tomu ale odmítám věřit), nebo už je téma příliš vytěžené. Ať už je to, jak chce, třetí návštěva u nejtajnější z tajných služeb mě už příliš nepobavila a třetí hvězdičku snímku zajistilo hlavně skvělé obsazení. Sice mě notně pobavilo zařazení mnohých historických osobností do děje, ale příběh samotný zjevně trpěl na akutní klišoidy a patosoidy, úhlavní mizera byl proklatě mdlý a stopáž byla vzhledem k viděnému opravdu předimenzovaná. U některých natahovaných pasáží jsem se totiž celkem nudil; i to vysoce akční šermování v závěru mi přišlo jako snadno prostříhatelné. No, čekal jsem víc. / Poučení: Za vším hledej Skota. 3*- ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Průměrný počin nijak neposouvající mytologii série vpřed ani vzad, prostě jen výplňovka, ovšem bez humoru a tempa prvních dvou filmů. Zaujme převážně akce a hudba, ale to nejspíš nestačí. Postavy jsou celkem sympatické, ale tak nějak jsou vám u prdele, i když jsou dobře zahrané. Příběh celkově mi přijde komplikovaný a sarkastický humor je vystřídaný spíše politikou a nezajímavou zápletkou. Akce velmi bravurní, ale už teď nevím o čem to pořádně bylo a to nemluvím o padouchovi, který byl tedy nadmíru špatný.. průměr ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno