Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je váš favorit akční, ale neskutečně protivný vtíravý Heduš nebo hodný, ale poněkud zvlčilý Marek? 1) 33letý Olmo Omerzu (scénář a velmi zajímavá režie) nevytvořil dílo století, ba ani dílo desetiletí, ale i tak ukázal, že na to má. Věštím mu zajímavou budoucnost._____ 2) 15letý neherec, student na strojního zámečníka Tomáš Mrvík (starší chlapec Marek) byl nominován na Českého lva jako hlavní herec._____ 3) 12letý Jan František Uher (mladší chlapec Heduš) získal Českého lva jako vedlejší herec a k tomu 130 000 Kč filmového honoráře. Jak viděl svou budoucnost v létě 2019? Chci bydlet v Praze a živit se hraním. Mám nejlepšího kamaráda a dvě kamarádky, všude spolu chodíme. A i v té Praze snad jednou budeme bydlet všichni. Představuji si třeba takový deštivý den, všichni čtyři se sejdeme v nějaké pěkné pražské kavárně a tam si dáme horkou čokoládu. Kafe moc nemusím. Pak půjdeme do obchodního centra a pak třeba ještě k někomu z nás do bytu a budeme se dívat na filmy. Tak na to se těším._____ 4) Věk protagonistů se vztahuje k natáčení filmu - roku 2017._____ 5) Nadšený koment: JitkaCardova*****. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Po výrazném Rodinném filmu jsem čekal tak nějak víc. Kombinace sociálního dramatu a coming of age tematiky je (nejen) v letošních Varech překvapivě častá, a tak by každý příspěvek měl být dostatečně výrazný, aby zaujal. Všechno bude se od zbytku pelotonu liší jen v drobnostech a celkově rozbor chlapectví a dospívání není tak detailní, abych si ho zapamatoval na víc než pár hodin. Mladí herci jsou sympatičtí a zkušení je dobře doplňují, díky vyprávění pomocí flashbacků se navíc dočkáme i prvku napětí. Přesto bych se divil, kdyby si někdo z filmu odnesl víc než to, že dospělým se prostě nemá věřit... ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podíval jen proto, že jsem sledoval vyhlášení Českého lva a byl jsem zvědavý na vítězný snímek. No, zlatý Hastrman. Tahle cesta dvou puberťáků odnikud nikam a zpět mě příliš nepobavila (až na určité momenty), délka některých scén byla evidentně přepálená a neustálé prostřihy do přírody mi připomněly reklamu na vodu Rajec. Pokud u mě někdo zabodoval, pak to byla Lenka Vlasáková, ta by zřejmě zlomila i nejednoho československého partyzána či parašutistu. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF] Ať si říká, kdo chce, co chce, ale za mě jde na české poměry o skvělý počin. Olma Omerzu beru jako mladého a nadějného filmaře, který sice nezaujme masu, ani nebude asi nijak extrémně vyzdvihovaný, ale myslím, že je to budoucnost české kvalitní a seriózní filmografie. Neškodný film, který se může stát v reálném životě a taky, že se stal a vypráví i příběh dvou kluků, kteří v rámci autenticity byli neherci. Je to takový jednohubkový příběh, u kterého se ale i zasmějete a zažijete nějaké emoce. Za mě dobrý. Určitě jde o český film, který umí vyčnívat z davu a ukázat se. Hlavně cením originální nápad. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takhle divná, lehce artová socka road-movie o dvou dospívajících oprsklých fakanech tu ještě nebyla a musím říct, že mě Všechno bude do své lehce ponuré atmosféry náramně vtáhlo. Zábavná a sebejistá filmařina od úvodní scény až do konce. Takhle nějak si představuju kvalitní české nezávislé drama za malý peníz. Kluci jsou navíc herecky velmi přirození a podávají lepší výkony, jak leckterý profesionální český herec (bez přehánění). Dvě připomínky: asi žiju v nějaké jiné sociální bublině, ale proč Česko ve filmech tak často působí jako (při vší úctě) zaplivaná díra kdesi na Ukrajině? Inspirace severskými dramaty? Druhou věcí je scénář, který mi ve finále přišel až moc nedotažený (zmiznuvší postava Elišky Křenkové, děda, policejní stanice) a měl jsem pocit, že tvůrci tak trochu zahodili příležitost udělat z filmu ještě něco víc, než jen chutnou atmosférickou jednohubku. Snad příště! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (19)

  • V jednu chvíli pronese stopařka (Eliška Křenková) větu: „Ty jo, to je jízda tohleto.“ Jedná se o odkaz na film Jízda (1994), který má velmi podobnou zápletku. (Kaleidoskop)
  • Scéna se záchranou psa se natáčela v říjnu 2017, kdy průměrná teplota v tomto měsíci činila 10°C. Představitel Máry (Tomáš Mrvík) se tedy na roli doma připravoval pravidelným koupáním a sprchováním ve studené vodě. (DJDVD)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama