Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (585)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený! Konečně česká pohádka, kde jsem věřil, že se to odehrává v době králů, princů a princezen. Skvělé prostředí, nádherný hrad Bouzov, krásné kostýmy a konečně také pohádka s prvky fantasy. Hlavní děj v podobě opakování stejného dne jsem sice už několikrát viděl, ale bavilo mě to. Hudba také výborná, až na toho Elvise, ta píseň se do pohádky absolutně nehodí. Za mě se však jedná asi o nejlepší českou pohádku za poslední roky. Je to moderní, je to fantasy, je to vizuálně i dějově výborné. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení od celkem neznámých tvůrců. Pěkně natočená pohádka, která je místy dost temná, má skvělé kulisy, triky i herecké obsazení. A ačkoli je filmů na toto téma mraky, takže se nedá říct, že by první nápad byl v něčem tak originální, tvůrci si pěkně vyhráli s detaily a celý ten koncept funguje moc dobře. Jsem rád, že se u nás pořád točí fajnové pohádky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která dává zapomenout na každoroční televizní bídu v období Vánoc. Sice 115 minut už je docela hodně, a zejména ze začátku to moc neodsýpá, jinak převažují samé klady. Sympatické obsazení se zcela neznámými tvářemi v obou hlavních rolích a výbornými herci ve většině vedlejších, obzvlášť Eliška Křenková občas zastiňuje i hlavní protagonisty. Přes zjevně úsporný rozpočet tu máme dynamickou kameru, svižný střih, velkolepou hudbu i slušné triky. A nakonec i ten do pohádky začleněný product placement mě v tomto případě spíš pobavil. :) Nejlepší česká pohádka od Sedmera krkavců. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Dveře z princezniny komnaty na chodbu jsou levé (mají panty na levé straně) – vidíme to při odchodu princezny z komnaty i při dialogu ve dveřích mezi Amélií (Eliška Křenková) a princem Janem (Marek Lambora). Při záběrech z vnitřku komnaty jsou však dveře pravé, panty jsou zjevně na pravé straně, vlevo jsou nějaké zámky či petlice. (Jarek572)
  • Při první vyjížďce prince a princezny usedá princ na koně a má ofinu načesanou na pravou stranu (z pohledu diváka). V dalším záběru ji má načesanou na opačnou stranu. O záběr později ji má zase načesanou napravo. (pornogrind)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno