Reklama

Reklama

Život Davida Galea

  • USA The Life of David Gale (více)
Trailer

Obsahy(1)

David Gale (Kevin Spacey), muž pevných morálních zásad, sleduje všechna soudní rozhodnutí, ve kterých padne trest smrti. Je zásadně proti. Podivnou souhrou okolností je ale sám odsouzen za znásilnění a vraždu a v cele smrti čeká na popravu. Díky exkluzivnímu rozhovoru s reportérkou (Kate Winslet), tři dny před termínem, zveřejní svůj příběh a honba za pravdou začíná... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (459)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nezíral jsem na film s otevřenou pusou. Po konci snímku jsem neměl nějaké rozdýchávácí období a ani nemám potřebu Davida Galea vynášet do nebes. Přesto se jedná o špičkový film. Silné téma, zajímavý příběh. Velmi chytlavé a koukatelné. Příjemně natočené. Nechci se patlat v logických chybách. Určitě by se našly, ale nemám to zapotřebí. Ano, ten konec je snadno odhadnutelný, ale to přeci není mínus. Spaceyho typická role a opět dokonale zahrána. Kdybych měl přeci jen odstranit pihy na kráse, tak je to Winsletové prožívání u videa a výpadek automobilu. To se dá přirovnat s tím, když máte naprosto výborné kafe, hrozně vám chutná a pak se trošku opaříte. Dojem to neporuší. Natočeno moc pěkně. Líbilo. Super. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

K trestu smrti odsouzený zarputilý odpůrce trestu smrti Gale se rozhodne v posledních dnech života poskytnout rozhovor a tím dát námět investigativní reportérce Bitsy. Bitsy nechce Galea zachraňovat, ale on jí svým vyprávěním přesvědčuje o tom, že je nevinný. Bitsy netuší, že si s ní jenom pohrává a vše je pouze hra vymyšlená pro vyšší cíle. Musím se přiznat, že ve vyjímečně závažných případech, kdy je vina stoprocentně jistá (samotné přiznání pachatele nestačí), jsem pro obnovení trestu smrti. To však neznamená, že bych se u tohoto poměrně průhledného dramatu celkem nebavil a nechápal Galeovy pohnutky. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Život Davida Galea sprevádzali rozporuplné recenzie a reakcie, pretože lahôdkové obsadenie a sľubný námet lákalo na oskarovú záležitosť. No a treba povedať, že kritici sa (niekedy:)) nemýlia. Parker mal najskôr myšlienku, na ktorú vymyslel príbeh. Nie naopak, čiže silný príbeh, z ktorého by vyplynulo logické vyústenie so zmysluplnou pointou. Tak mi aspoň trochu za vlasy pritiahnutý dej Davida Galea pripadal. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Herecké galapředstavení trojice Spacey-Winslet-Linney a k tomu příběh se silným poselstvím. Od absolutního hodnocení ho však odtahuje místy zmatečná režie a tempo vyprávění, kdy zvraty chvílemi přicházejí jeden za druhým a jindy se celé drama jen líně válí na místě. Nevadí to, ale z dojmu ucelenosti mě to zbytečně vytrhává. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celé dvě hodiny tento film ve mně evokoval dokonalý thriller Sedm. Především díky atmosféře a prostředí, ve kterém prakticky skoro pořád prší. Může za to ale i příběh, který rozhodně patří do série těch zajímavých amerických thrillerů, které šokují průběhem a především diváka odstřelí závěrem. Takových filmů popravdě příliš není a i proto si tak tohoto filmu velice vážím. K tomu Kevin Spacey byl výborný a Kate Winslet mu parádně sekundovala. No a 35 posledních minut k tomu všemu byly napnuté jak špagát držící vypuštěného draka uprostřed rozfoukané louky. Nebýt toho, že v první polovině film chvílemi nudil, šel bych k pěti hvězdám. Zároveň si myslím, že milovníci filmu Sedm by tenhle kousek neměli vynechat. Minimálně se mu atmosférou hodně přiblížil a já přitom o něm do nedávna ani nevěděl. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kdy Kevin Spacey jde opilý po ulici a oslovuje kolemjdoucí, byla zčásti improvizace. Režisér později uvedl, že většina lidí kolem nepatřila ke komparsu. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Reklama

Reklama