Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z obrázků z filmu, které jsem měl tu čest vidět jsem si film představoval přesně tak, jak nakonec vypadal! Tedy plný vizuálně dokonalé až "burtonovské" atmosféry podložené jednoduchým přímočarým infantilním dějem! Příběh je skutečně nijak výjimečný, to co se jeví jako postupně odhalované tajemství nakonec vyprchá v nijakém zjištění, které vlastně nijak negraduje! Jenže to je uplně jedno, protože koukat na "spojení starých viktoriánských prvků s výdobytky moderní civilizace" jako by z oka vypadly skvělé adventuře Syberia, úžasné vizuální vychytávky (převozník na šlapadle, dům na útesu, Tatra a její interiér) mi doslova otevřeli pusu! Do toho Jim Carrey, který přehrává o sto šest, přičemž to není na velkou škodu, ale je pravda, že troška přízemnosti by nevadila! Skvělou práci ale předvedli dětští představitelé a především Meryl Streep v roli fóbické vdovy! Ještě bych se zmínil o skvělé hudbě Thomase Newmana a celé dohromady bych to ohodnotil na velmi slušných 9/10! ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Asi se mi to zdálo, ale půlka filmu vypadá jako by s Tim Burton odskočil do špatného ateliéru. Kapku si hrál s barvičkama, domyslel pár scén a pak odešel a přišel Brad Silberling, kterému se to líbilo a rychle natočil komiksovou adaptaci Lemony Snicketových neštastných příběhů. Co z toho? Nezvladnutá adaptace komiksu, která musí poděkovat Jimu Carrey za jeho chameleonské kvality a božsky gumový obličej. Ta malá holčina vypadalo na mnohem víc než měla, což není žádná škoda, ale její bratr byl jak spadlí z marsu. Třeba se v druhém díle zlepší(a snad se Tim zase splete :-)) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dětského diváka jde o zcela netradiční počin, neboť filmy o dětech stíhaných ranami "osudu" (zde velmi dobře zastoupeného Jimem Carreyem v roli Olafa) se zase tak často nevidí. Vlastně si nejsem jist, zda to není vůbec první takový film. Pokud se na to ale podívám jako dospělák, jsem poněkud zklamán. I přes onu proklamovanou (a taky skutečně přítomnou) "burtonovskou" vizuální stránku tomu filmu něco chybí. Podle mě uvízl snímek přesně na pomezí, kdy se dětem (asi) ještě nelíbí a dospělým (asi) už nelíbí. Má hlavní výtka směřuje k samotnému ději - na to, co se o filmu psalo, se v něm poměrně málo stane. Ne že bych snad chtěl dětem ubližovat v jednom kuse, jen mi to přišlo pouze jako slabý odvárek (ale dětské diváky to vylekat mohlo, uznávám). No nic, na závěr už jen tolik, že hlavní dětská herečka měla v obličeji takový dospělý výraz a že z ní jednou asi bude pěkná kočka, ale to už se samotným filmem nemá tak moc společného... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, asi nebylo nejšťastnější spojit první 3 díly třináctidílné série do jednoho filmu. Na druhou stranu, jeden knižní díl je na celovečerní film opravdu nedostačující. Jako vášnivý čtenář literární předlohy jsem si film nakonec pěkně užil. A mně jindy ne zcela sympatický J.Carrey odvedl slušnou práci...Jsem zvědav, jestli dojde i na Zákeřnou nemocnici, Ponurou sluj nebo Masožravý lunapark, páč tím se nám nejspíš filmová podoba úplně vymaní z ranku - pro dětského diváka... ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Atmosféra i morálka super, trochu křiklavé přehrávání, které jsem neměla ráda už jako dítě, a stejné výhrady bych zvlášť jako malá vznesla proti slabší logice nevyhnutelnosti (děti se nechávaly příliš snadno okřiknout a manipulovat, i když věděly, že jim nebo jejich pečovatelům jde bezprostředně o život, a jejich vynalézavé úniky z pastí by byly reálně příliš okatě nefunkční. *** Do třináctiminutových (!!) titulků je vsazen bonusový animovaný film, což mě bavilo i iritovalo zároveň. *~ ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Meryl Streep přijala roli Josefíny poté, co ji přesvědčila její dcera, která navrhla secesní image její postavy. (ČSFD)
  • Ve filmu je hrabě Olaf (Jim Carrey) vykreslený jako hamižný příbuzný sirotků Baudelaireových (Emily Browning, Liam Aiken, Kara Hoffman/Shelby Hoffman) a snaží se násilím a intrikami zmocnit jeho majetku. V knihách je ale zmíněno, že k nenávisti vůči rodu Baudelairů má i osobní důvod. On sám je také sirotkem, a to díky vražednému spiknutí, do kterého mohli být zapleteni rodiče tří hlavních dětských hrdinů. (Nick321)
  • Producenti z Paramountu a DreamWorks nasypali do filmu 125 mil. amerických dolarů a zaznamenali slušný 30milionový úvodní víkend (17.-19. 12. 2004). Celkem si film odnesl z amerických kin více jak 112 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama