Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem další dětský film, jakých se v poslední době točí mraky (ne, že by byly špatné), k mému překvapení jsem však dostala depresivní, temnou a pro malé děti poměrně zvláštní (ne)pohádku odrážející všechny problémy dětského i dospěláckého světla (hlavně pak nefungující byrokracii). Vypravěč, který je v příběhu zároveň sám zainteresován, dodává filmu zvláštní kouzlo a podle zdařilé vizuální stránky bych typovala, že se na ní nějak podílel Tim Burton (mám na mysli Burtona před deseti lety, ne toho, co se o filmy pokouší teď). Samostatnou kapitolou je samozřejmě Jim Carrey, jehož pitvoření se (opět) nemá chybu. Co? Jestli je ten chlap magor nebo génius? No já mám jasno.:-) ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Atmosféra i morálka super, trochu křiklavé přehrávání, které jsem neměla ráda už jako dítě, a stejné výhrady bych zvlášť jako malá vznesla proti slabší logice nevyhnutelnosti (děti se nechávaly příliš snadno okřiknout a manipulovat, i když věděly, že jim nebo jejich pečovatelům jde bezprostředně o život, a jejich vynalézavé úniky z pastí by byly reálně příliš okatě nefunkční. *** Do třináctiminutových (!!) titulků je vsazen bonusový animovaný film, což mě bavilo i iritovalo zároveň. *~ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nu, asi nebylo nejšťastnější spojit první 3 díly třináctidílné série do jednoho filmu. Na druhou stranu, jeden knižní díl je na celovečerní film opravdu nedostačující. Jako vášnivý čtenář literární předlohy jsem si film nakonec pěkně užil. A mně jindy ne zcela sympatický J.Carrey odvedl slušnou práci...Jsem zvědav, jestli dojde i na Zákeřnou nemocnici, Ponurou sluj nebo Masožravý lunapark, páč tím se nám nejspíš filmová podoba úplně vymaní z ranku - pro dětského diváka... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašně roztomilý film. Přičemž slovo "roztomilý" zde nepoužívám v negativním smyslu, tenhle film je totiž prost jakékoli infantilní kýčovitosti či laciného nadbíhání vkusu dětského diváka. Naopak, je to velmi chytrá, zábavná a dojemná podívaná, která mě bavila od začátku do konce. Naprosto nejvíc mě zde dostala jedinečná výtvarná stylizace, která je okouzlující - celý film je vizuální skvost a čistá radost pro oko - kostýmy herců, výprava, triková stránka, a v neposlední řadě příjemné překvapení z přítomnosti Tatry 603, která se sem nečekaně skvěle hodí. Další nadšení u mě vzbudilo herecké obsazení, Jim Carrey mě snad v žádné své roli nebavil víc než zde, a skvělí jsou i představitelé všech tří sourozenců Baudelairových (mimochodem, ohromily mě rty Emily Browning, z nichž jsem v každém záběru nemohl spustit oči!). Jsou to rození sympaťáci a celou dobu jsem jim fandil, pročež mě šťastný konec opravdu dojal. Báječný film, který mě na druhé zhlédnutí překvapivě bavil ještě víc než napoprvé, takže své hodnocení zvedám o jednu hvězdu. Nemůžu si pomoct, ale teď bezprostředně po doběhnutí závěrečných titulků, které jsou mimochodem stejně skvostně výtvarně stylizované jako celý film, jsem z Řady nešťastných příhod opravdu nadšený. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to jako takovy tri filmy v jednom, ale neni se co divit, kdyz to jsou vlastne zfilmovany tri knizky. Samozrejme nejlepsi je ten prvni, protoze jsou deti u hrabete Olafa, kteryho si Carrey skutecne uzil a je to na tom videt. Nejslabsi je asi druhej pribeh s Billy Connollym, protoze tady nic moc zajimavyho neni, ale nastesti pak pride Carrey a opet se to slusne rozjede. Treti pribeh je taky hodne dobrej, ale Meryl Streep nejak moc presvedciva nebyla. Deticky hrajou spis prumerne, ale nejlepsi z nich je jednoznacne batole, nektery jeho hlasky jsou fakt dobry. Cekal jsem, ze Emily Browning (Violet) bude takovej malej MacGyver, ale moc vychytavek nepredvedla. Z dalsich hercu stoji jeste za zminku Jude Law, jakozto Lemony Snicket, ktery cely pribeh vypravi a Dustin Hoffman, kterej ma minimum prostoru a je tam celkem zbytecnej. Hodne dobra je kamera, nektery zabery byli fakt uzasny, a klidne by to mohli bejt obrazy, ale prislo mi, ze trosku kopirovali Tima Burtona (jenze jelikoz to je rodinnej film, tak tady nejsou zadny mrtvolky, nebo neco skutecne strasidelnyho). Jediny co se mi moc nelibilo je, ze Snicket furt keca jak to je strasne smutny, ze tu dobrej konec nebude, ale nakonec to ma v ramci moznosti dobrej konec a na zaver dojak. Nebejt Carreyho, tak by to byl slabsi prumer (navic pochybuju, ze by to nekdo zahral jako on, protoze s jeho prevlekama a ruznejma xichtama je fakt bezchybnej). Na 5* to sice nebude, ale presto jsem se celou dobu dobre bavil, cemuz taky napomohla dobre zvolena hudba. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Když se Violet (Emily Browning) podepisuje na svatební listinu, konec svého "B" stáčí dolů až pod řádek. V dalším záběru, když už tam je písmen víc, tak "B" je zcela jiné (konec je zakroucený nahoru). (Terva)
  • Ve scéně na přejezdu pan Poe (Timothy Spall) nacpe zavazadla dětí do zadního kufru auta. Jenže tam má Tatra 603 motor. (brok1)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama