Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi 50. až 70. let minulého století. Honza Steiner nebyl žádný drsňák ani grázl. Byl to jen kluk, který měl smůlu, že se ocitl ve špatnou dobu na špatném místě. Na šikmou plochu se dostal shodou nešťastných osudových náhod. Výchovu Honzovi poskytly dětské domovy, pasťáky a nakonec kriminál. Vedl dlouhou, nevyhlášenou a pravidly právě neoplývající válku s důstojníkem veřejné bezpečnosti. Konflikt vyvrcholil zinscenovaným honem na Honzu, který nešťastně zastřelil svého úhlavního nepřítele a byl za to odsouzen k trestu smrti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Tuze dobré (chtěl jsem si rýpnout-soudruhu Svobodo) ale na tomhle filmu je vidět, že s nadáním a profesionalitou tvůrce vůbec nesouvisí to, že politicky může zblbnout a utrhnout si před celým národem šli-jak by řekl Jára Cimrman. Smutná pouť Hanse životem končící jeho popravou je film plný myšlenek a pohledů do naší minulosti. Na otázku, kdo za to může lze v něm těžko najít odpověď, protože asi žádná není. Moc se mi to líbilo, žádnou chybu jsem na tom nenašel, snad malou výtku-chvílemi až moc akční, možná proto, že doba si to žádá. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Film zhliadnutý ako bonusové dvd ku filmu "Sametoví vrazi". Málokedy sa mi stane, aby nejaký bonusový materiál tromfol hlavné dvd. V tomto prípade sa to Svobodovi s týmto drsným krimi thrillerom z obdobia 50. až 70. rokov rozhodne podarilo. Ani sa človeku veriť nechce, že sa jedná o tv film "made in ostravské štúdiá". ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na české poměry,natož že jde o televizní snímek,velmi solidní drama,kterému pomohla především jeho syrovost a skvělá potemnělá atmosféra,která je v českých luzích a hájích velmi nedostatkovým artiklem.K tomu když navíc připočteme výborné herecké výkony(především Petr Motloch mě velmi zaujal),vychází mi velmi milé překvapení.Filmu nechybí tempo,zajímavý styl vyprávění a chvílemi je opravdu napínavý.Postavy jsou věrohodně posané a nenudící,stejně jako celý film.Nedělám to u českého filmu často,ale za tento počin dávám palec nahoru :). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I já musím uznat, že tohle se povedlo. Hlavní hrdina byl pěkný hajzlík už od dětství, no ten fízl byl ještě mnohem větší zmrd, co ho nenechal vydechnout a dopadlo to, jak dopadlo. Pro oba špatně…Mělo to zajímavý scénář, dobrou atmosféru a solidní herecké výkony – co víc si divák může od českého televizního filmu přát. Jan Dolanský podal velmi dobrý výkon (snad nejlepší, co jsem ho zatím viděl hrát – taky si během natáčení našel svou životní a osudovou lásku (Lenka Vlasáková), Petr Motloch si toho hajzla (fízla) zahrál taky dobře. Bylo to v mnoha směrech drsné, ale dobře natočené, takže v tomto případě neváhám dát nadprůměrné ohodnocení. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tohle může být jen televizní film, ten si zaslouží velké plátno. Výborná režie, skoro výborný scénář a hlavně dost dobré výkony, hlavně trojice Dolanský, Hádek a Motloch, obzvláště Motloch v roli příslušníka VB je mrazivý. Je to příběh ze života, lidské charaktery jsou skutečně takové, někteří jsou skutečně svině, i když doba byla tvrdá, těžko říct, jak bychom se zachovali. Udělení milosti patří k velmi silným zážitkům, kdy fandíte klukovi, který byl ke zločinu spíše donucen, měl to v dětství těžké, což na druhou stranu nikoho neomlouvá. Jediné, co bych vytknul, je možná ne zcela využitá linie s Pajdou a některé poměrně zbytečné záběry (třeba jak Krajčo s Motlochem pořád lijou na kameru vodu, asi čtyřikrát). Výborný film, škoda, že se nevysílá častěji. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se i v bývalém dole Gabriela v Karviné a na karvinském Masarykově náměstí. Natáčení exteriérů probíhalo také ve městě Příbor na Novojičínsku. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama