Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Film pro mě. Stárnoucí hlavní hrdina přehodnocuje svůj život. "Nenechat se manipulovat. Každý po vás něco chce....Všechny poslat do prdele!" Přesné! Můj oblíbený Miroslav Krobot byl skvělá volba, nikoho jiného si v této roli nedokážu představit. Stejně mě potěšil i Oldřich Kaiser. Výborní herci i v dalších rolích. Kde je nějaký Český lev? Proč tak nízké hodnocení na ČSFD? Martin Šulík a Martin Štrba si zaslouží velký obdiv. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Muž so zajačími ušami" je pre mňa fascinujúci film. Neviem presne povedať aké sú moje reálne dojmy. Jednoducho... je to trošku komplikované. Ide o silný artový film, sú v ňom zaujímavé myšlienky a veľmi dobré životné postrehy. Nie som si ale úplne istý, či je to niečo, čo si v tom nájde bežný divák. Ale potom je tu aj otázka, či je toto aj vlastne film pre bežného diváka. Tvorba Martina Šulíka je celkom svojská a bolo to vidno aj v ostatných filmoch čo som od neho videl ("Tlmočník" , "Záhrada"). Takže v tomto smere si asi diváci sami zhodnotia, či je toto film pre nich. Moje pocity? Sú tu momentky, ktoré sa mi páčia. Ako napríklad herecký výkon Miroslava Krobota, scénky s jeho manželkou (v podaní Zuzany Kronerovej) a rovnako aj scénky s jeho súčasnou tehotnou milenkou. Alebo aj časti, kedy zasadá rada o vydaní novej knihy. Momentky ako tieto robia pre mňa film zaujímavým. Najmä keď si ich potom aj spojíme so scénkami predtým. Viac-menej aj súhlasím s pocitmi, že postavy tu nie sú veľmi sympatické, no na druhú stranu mi to nejako extra nevadí. Pretože tie životné postrehy sú tu zachytené veľmi dobre. A fungujú. Je to film, ktorý si ešte určite na dlhší čas zapamätám. Hodnotenie: B- ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Od té doby co Miroslav Krobot nepočítá ty vrácené podšálky je loterií, zda se objeví v něčem děsně in zábavném, nebo naprosto mimozemsky mimózním, jako když se chopí režie. Spíše ten druhý případ je tento skoropseudoartový komediální kousek, který mi moc vtipný nepřišel. Jedna hvězda za autorskou odvahu něco takového natočit, ale pro mne byl už odrazující Kaiser, který tam hned na začátku v depresi ukazuje nekonečně dlouho svůj penis. No ani moc nepomůže, když tam Babišová ( ne Monika ) ukazuje prsa. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Člověk se musí bránit manipulacím svého okolí. Každý po vás něco chce. Žena, děti, kamarádi. Pokud si chcete zachovat důstojnost, musíte je všechny poslat do prdele. Jednou provždy." ________ Česko-slovenská rádoby artová černá komedie 'Muž se zaječíma ušima' sleduje dvě narativní roviny: 1) pesimistického spisovatele Josefa (Miroslav Krobot), který čelí nástrahám stáří, hříchům minulosti, a rodinným peripetiím. 2) Jak již název napovídá, imaginativní mystifikaci kafkovského střihu, která je alegorií o samotě, a vypráví o muži, do něhož Josef promítá své životní zkušenosti, a jemuž narostou zaječí uši, díky čemuž získá schopnost číst myšlenky ostatních, ale nakonec skončí stejně osamocen jako zajíc polní...... Režisér Martin Šulík tyto dvě paralelní roviny sice zajímavě prolíná, nicméně bych radši sledoval nihilistický příběh muže se zaječíma ušima, než Mirka Krobota v roli starýho mládence, který imrvére řeší rodinný problémy a koho omylem oplodnil, za což by zasloužil dostat za uši (hahaha humor směj se more). Nahej Oldřich Kaiser je každopádně všechno, co jsem na závěr roku 2021 potřeboval...... // VERDIKT: definice divnofilmu. 7,4 zaječích uší z 10 // 🐰 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pan Krobot je pro mě herec jednoho výrazu a jedné polohy. Bavilo mě to v prvních několika filmech, ale už mi to připadá trochu repetitivní a únavné. Tohle byl na mě hodně těžký art plný metafor a podivností, které mi nedávaly příliš smysl. Obrovské množství nominací na Lvy mi nedávaly smysl už vůbec (Mauréry je skvělá, ale nominace za minutu hraní, really?). Tvorba Martina Šulíka (už Tlumočníka jsem protrpěla) mě bohužel nadále míjí velkým obloukem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo na 22 lokacích a trvalo 27 dní. (Bioscop)
  • Filmový štáb měl 42 členů. (Bioscop)
  • Scéna z bazénu a následně ze sprch a šatny ze začátku filmu se natáčela v pražském hotelu Pyramida. (koca999)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama