Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to dokonalé a často to spíš opisuje než skládá poctu, ale už dlouho jsem neměl u české komedie pocit lehkosti, dobrého tempa a hlavně vtipu. Kadence je fakt vysoká, takže si můžou dovolit trefovat 2 z 5. Určitě to hodnocení přehráním, protože nejvíc cením, že někdo v Čechách šel naplno do žánru a nevybral si rom-kom, tragikomedii nebo historii a nevyšla z toho sračka... 65% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Takový o Trošku lepší Kameňák. Princip děje vystaveného na jednotlivých fórcích byl mému srdci blízký. Tím spíše, když jsem podobný snímek snad od dob Kameňáku neviděl, tak mi to bylo vzácné. Dohánění situací ad absurdum a humor založený na různých jazykových hříčkách byl fajn. Bohužel se snímek neubránil velmi silné repetitivnosti a divák nejenže si začne všímat, že podobný fórek už v tomto filmu párkrát viděl, ale dokonce se to v určité fázi překlene úplně a dá se přesně odhadovat, co daná postava řekne a už to zkrátka trošku ztrácelo v této fázi své kouzlo. Nicméně, ve výsledku bych práci tvůrců spíše vyzvedl, neboť mě potěšilo, že se vydali poměrně odvážnou cestou, kde riskovali, že stvoří totální fiasko, což se nestalo. Věřím, že si snímek své cílové diváctvo tímto neotřelým podáním najde. Ideální oddechová záležitost na odpoledne po práci, u které můžete s velkou chutí přepnout hlavu do úsporného režimu. [80 %] ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Závan svěží a na české scéně neokoukané podívané. Ikdyž je to kopírka Žhavých výstřelů a Bláznivé střely a film nedrží příběhem tak moc pohromadě (především díky nezvládnuté režii, kde se herci pořád ještě pitvoří - snad až na Davida Novotného), je to pořád lepší než hořkosladká čůča, která se živí melodramatickýma pocitama a náladama poslední dekády na televizní i filmové platformě. Díky za svěží vzduch. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že by první česká parodie moderního střihu? Sice to působí jako jakýkoliv film Leslieho Nielsena, když mu od Bláznivé střely trošku docházel dech...a scénáristi. Ale na druhou stranu, to je pořád docela dobrá vizitka. Nečekal jsem to, ale místy jsem se fakt příjemně pobavil. Není od věci koukat na film, který je absurdní takovou tou klasickou českou formou, která je většinou špatná (rodinný pouta, ordinace atd.), ale zároveň má takovej ten nádech skutečnosti, že o to mu přesně šlo a tak si nehraje na něco, co není. Fajn relax, kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u něj nezasmál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno