Reklama

Reklama

Hrana zlomu

  • angličtina Repulse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Temné drama v hlavní roli s nečekaně maniakálním Štěpánem Kozubem a labilní hrdinkou v podání Pavly Gajdošíkové. Kateřina s Robertem vychovávají malou dcerku v luxusní vile, těžko však jejich domácnost nazvat harmonickou. Dospělý Viktor žije s matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejich soužití však není o nic zdravější. Osudy dvou dysfunkčních rodin se protnou v ambiciózní temné příběhové mozaice, která si Lynchovsky pohrává s divákovou potřebou vytvářet si domněnky o tom, kdo je oběť a kdo pachatel. (Bionaut)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Novodobým českým filmům zrovna neholduju. Většinou jde o rádoby vtipný komedie a romantický srance. Tenhle film jsem měl ale v merku už delší dobu.  Po shlédnutí Křižkova krátkometrážního filmu Ruchoth Raoth (2017) jsem měl jasno v tom, že po delší době půjde o film o kterým můžu říct, že i češi umí. Očekávání jsem měl opravdu veliký. Ale hned od úvodních minut minut mi bylo jasný, že mě film nezklame. Hned začátek mě přikoval do sedačky a nepustil až dokonce. Tohle je opravdu film na špičkové úrovni. Co se týče českých filmů 100%. Film má parádní kameru i  zvukvej doprovod, kterej jen přidával na tísnivé atmosféře. Mínusem je možná samotný ozvučení filmu v němž dialogy trošku zanikají. Ikdyž na druhou stranu Hrana zlomu si vystačí s minimem dialogů. Snímek samozřejmě povyšují i přesvědčivý a uvěřitelný herecký výkony a nepředvídatelnost toho co se bude dít dál. Příběh není vyprávěn chronologicky a tak si divák musí skládat střípky skládanky postupně. Pocitově to má za silný 4hvězdy. Nějakej hlásek ve mě mi ale říká ať se nebojím a dám i pátou hvězdu jelikož v rámci českých filmových vod je to jako blesk z čistýho nebe nebo jako najít jehlu v kupce sena. A já ten hlásek poslechnu a tu pátou byť né plnohodnotnou hvězdu dám. Na závěr jen dodám, že snad nejde o poslední spolupráci dua Křižka/Kozub......CHCEŠ MI UBLÍŽIT? NECHCI ALE MUSÍM...... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Emil Křížka ukřižoval, umučil a upálil Phoenixe na Hranici! Češi se snaží o něco jiného, ale tady jde vidět, že nám to absolutně nejde, nesedí. Raději zpátky k těm komediím a pohádkám, protože tohle je ostuda a trapas. Tady je špatně úplně všechno, že jsem při sledování šel 5x zvracet. Téměř vůbec se tu nemluví, vůbec nic tu nedává smysl, vypravěč míchá dějové linky jak se mu zachce ( asi podle zrovna nalitého panáku), je to nuda k posrání, postavy jsou nesympatické a jediné, na co se tady dalo dívat byly kozy Pavly Gajdošíkové. Přál jsem si konec jak už dlouho ne. Já jsem větší sračku letos ještě neviděl. 1 Hvězda z milosti. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Viktor žije s maminkou v rozpadlé chalupě. Kateřina s manželem a dcerou v luxusní vile. Neznají se a jejich životy spolu nemají nic společného. Během jednoho okamžiku se ale spojí. A bude to mít kruté následky. Emil Křižka natočil malý, ale zatraceně působivý psychothriller, který stojí na zajímavém způsobu vyprávění, kdy si člověk nemůže být nikdy jistý tím, komu vlastně v téhle slezině magorů fandit. Psychicky drtivá a fyzicky hodně nepříjemná podívaná, na kterou budete ještě dlouho myslet. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Tím Lynčem v obsahu opravdu nebylo vyhrožováno nadarmo, neb šlo o vskutku velmi zvláštní počin, ve kterém sice muselo hrabat i té dechovce v gramofonu, ovšem jinak je to celkem ukousávací nepříliš záživná nuda. Herecky ovšem vynikající, to nemohu říct. Takže i s přihlédnutím (přičuměním/přislintáním) k Páje v upnutém tílku za sumasumární slabší trojici. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No uf, docela jsem se toho bál. Naštěstí však pan Křižka přestal od Ruchothu tolik astrálně cestovat, ubral z 21 gramů tak na gram a ufrgáloval milou, vizuálně podmanivou, s láskou vypiplanou, intenzivní a tentokráte i sysluplnou předehru k něčemu, co bych já místo Hrana zlomu nazval spíše Valašský masakr motorovým Kozubem. Spektákl, kde jebe úplně všem včetně dětí, a na naše lůzry a hnoje rozhodně těžký nadstandard, kterému by velmi slušela místo digitálu sedmdesátková analogová patina. Nadstandard, po němž dost pochybujete o tom, že na pohled plaché ňuníny Štěpána a Emila máma v dětství špatně nepíchala nebo že v životě neprožili nějaké to romantické vzplanutí k drobnému hospodářskému zvířectvu, ač to oba vehementně popírají. Dobře již víme, že Kozub je naprosto famózní jistota, která by učinila sledovatelným třeba i tříhodinové drama o kynutí těsta. Tady se ovšem k němu navíc podařilo osadit více než důstojnou kundantku, na kterou jsem čuměl s otevřenou hubou, a to nejen díky jejím markantním talentům. To, co se Pavle odehrálo v xichtě při scéně v nemocnici, byla absolutní první liga, která mě dokonce přinutila i odtrhnout zrak od jejího těžiště. Takže přestaňte projednou být nevkusní kokoti a lozit do kina na slaboduché pičoviny s Langmajerem, a vyzkoušejte místo toho něco mnohem hodnotnějšího a na zdejší kinematografbliji neotřelého, ať si to vydělá na dvojku. Taková Hrana zlomu – Návrat hrany, kde to Kozub dotáhne na Ledrfejse, by mohla být totální pecka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 3 miliony korun. (SONY_)
  • Hrana zlomu je vůbec prvním filmem, který vyšel pod hlavičkou žánrové platformy Planet Dark. (Bionaut)

Reklama

Reklama