Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedinečná komedie s Americké produkce dokáže i s odstupem času výborně pobavit. Jednoduchý a účinný nápad, do sledu vtipných epizod namontovat typického človíčka, kterého hraje (v té době na vrcholu se vyskytující) Chevy Chase, se tvůrům náramně vyplatil. S komedií let osmdesátých se jedná o jednu z těch nejpovedenějších, a k dobru jí navíc přeje i fakt, že se ani po více shlédnutích neokouká. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ralph Burns: 1. Lindsey Buckingham - Holiday Road ,2. The Fleetwoods - Mister Blue ,3. The Ramones - Blitzkrieg Bop ,4. Ralph Burns - Deep River Blues ,5. Nicolette Larson - Summer Hearts ,6. June Pointer - Little Boy Sweet ,7. Ralph Burns - The Trip ,8. Vanity 6 - He's So Dull ,9. Ralph Burns - Christie's Song ,10. Lindsey Buckingham - Dancin' Across the USA ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ramis aj Hughes sú nadčasoví géniovia. Ich rodinka cestuje do zábavného parku, a celý film je zároveň ako zábavný park vystavaný. Princíp je úplne jendnoduchý a zároveň otvorený rade komplexných riešení. Ramis predbieha dobu najmä v tom, že snímka dosahuje bezmála Tiktokové tempo v obraznom "scrollovaní" jedného skečového segmentu za druhým. Každá minúta filmu je vtipná (predstavuje novú atrakciu v tomto pomyselnom filme-zábavnom parku) a drží pozornosť, ba čo viac, Ramis stíha v jednotlivých skečoch striedať filmové žánre, paródovať stredostavovské rodinné návyky aj filmový jazyk. Film z prvej polovice 80tok, z ktorého dostanete veľmi súčasný pocit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nějací indiáni a chlapík na velbloudu zavolali odtah." Kdybych si měl vybrat způsob dopravy na dovolenou, tak se svou rodinou volím letadlo a s tou Griswoldovic zásadně auto. Clark Griswold je totiž skvělej řidič, i když občas netrefí sjezd z dálnice, občas uzavírku silnice a občas za volantem usne. Komu z nás se to občas nestane. On ale taky týrá psy, tety a ostrahu zábavního parku. Je to prostě zvíře a mě baví. Pokud tedy nebalí krásku ve sporťáku, protože tam dokázal, že potopit se na dno trapnosti mu taky nečiní problém. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

NENÍ TO VŠUDE JAKO U NÁS DOMA. KDYBY TO BYLO VŠUDE JAKO DOMA, NENÍ DŮVOD NIKAM JEZDIT. Clarkův přístup k prožívání ideálních rodinných časů, díky němuž komedie vyvolává náš smích, paradoxně zapříčiňuje jejich pád. Tahle první dovolenková komedie se mi absolutně líbí i přesto, že některé scény se od černého humoru přesouvají kamsi do bizarních vod... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Dcéru bratranca Eddieho si zahrala Violet Ramis, dcéra režiséra Harolda Ramisa. (m.a.t.o.)
  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama