Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

salalala 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu ční lacinost na každém kroku, což ale Rodriguez dokázal udělat předností filmu. Když divák přistoupí na to, že to je v některých momentech poměrně nereálné, bude se dobře bavit. Herci jsou dobří, někteří přehrávaj,ale to už tak u amatérských filmů bývá. Desperado je mnohem lepší, na druhou stranu nemá to kouzlo Mariachiho. Mariachi se povedl, jsou tam dobré hlášky, pěkná "baba", násilné scény, co chtít víc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"El Mariachi" ... je otázka, jestli má vůbec šanci - a raději ani moc nepřemýšlím nad nadstavbou, jakou je hledání a nalézání štěstí ve zdánlivě mírumilovném texaském městečku. Protože poskytování takového luxusu nemusí být nutně smyslem vyprávění, ve kterém potkáváte zlé sny ... nebo předtuchy. Příběhy podobného ražení si s vámi zpravidla jen tak pohrávají, vyzbrojené černými brýlemi a sarkastickým úsměvem ... a přitom (k vlastnímu překvapení) v některých případech jakoby mimochodem dávají v sázku všechno, co mají - včetně sebe. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Bezvadně natočený jednoduchý příběh o nešťastné záměně dvou lidí, která od základů změní poměry v zapadlém městečku. Některé záběry jsou naprosto fantastické (např. pohled mariachiho od baru ke stolu za ním a zpátky), u akčních scén je to sice horší (to už vůbec nezmiňuji podivně oranžovou krev), ale všechno doplňují vtipné okamžiky (rychlé vytáčení telefonu, kapela jeden muž, postřílení zabijáků navzájem...). Rozhodně stojí za shlédnutí, jako protipól nějakého "dokonalého" hollywoodského velkofilmu. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Extrémně levnej film na kterým to je po čertech vidět, ale kupodivu to nevadí. Rodriguez se aspoň o to víc snažil vytvořit příběh kterej jde o něčeho k nečemu a nespoléhal se na to, že to nějak dopadne, jako je bohužel běžné u jeho dalších (a výrazně dražších) filmů. Je blbý, když musím tenhle film označit jako jeden z jeho nejlepších. Nicméně čím víc filmů Rodriguez natočil, tím víc se vytrácí invence, propracovanost a schopnost vyprávět příběh. Zkrátka Mariachi příjemně překvapil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Při znalosti "rozpočtu" a amatérských realizačních podmínek nezbývá než obdivovat, s jakou vervou a talentem Rodriguez svůj debut ošéfoval. Nezkrotně divoká kamera, záběrování, střih a nápady tuto krvavou mexickou (love)story pumpují dynamikou i vtipem. Na 80 minut však nestačí a opakují se, pročež jsem se i docela nudil. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Film stál pouhých 7000 dolarů. (cariada)
  • Robert Rodriguez se seznámil s Peterem Marquardtem právě během měsíčního pobytu ve farmaceutickém výzkumném oddělení, kde na nich prováděli pokusy. Jednoho dne se s ním Robert bavil, že chce natočil El Mariachi. To se Peterovi hned zalíbilo a chtěl roli, i přestože nemá s herectvím žádné zkušenosti. Robert mu přidělil hlavního padoucha - sám Robert chtěl, aby hlavní padouch nebyl Mexičan (bylo to na tu dobu velice typické). (Diskomuz)
  • Film vydělal 290x více, než byl jeho rozpočet. (Šéfik)

Reklama

Reklama