Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři nejlepší kamarádky jsou sebevědomé, chytré, užívají si, probírají spolu chlapy, vztahy a sex. K tomu se ale taky starají o děti, nebo je právě porodily, případně jsou těhotné. Sára (Hana Vagnerová) má hezký zadek, a tak ho začala fotit a žít ve světě sociálních sítí. Hedvika (Petra Hřebíčková) žije tak trochu ve zlaté kleci, její manžel workoholik (Jiří Langmajer) moc doma není, a tak není divu, že ji okouzlí mladý zpěvák David (Vladimír Polívka). Zuzana (Sandra Nováková) je po rozchodu s Kamilem (Václav Neužil) bez peněz, prostě upracovaná a uhoněná matka dvou dětí. Zato Eliška (Gabriela Marcinková) má skvělého kluka (Štěpán Benoni), nesnesitelné rodiče, je těhotná a je jí špatně úplně ze všeho. Ale hlavně mají jedna druhou… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (228)

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem v tom sám, ale přijde mi, že posledních X let tuzemská kinematografie plive jeden zbytečnější kousek za druhým, zatímco  filmy, které máte chuť vidět opakovaně, by se dali spočítat na prstech jedné ruky po amputaci malíčku. Klasika poslední doby….ha, ha, ha, hi, hi, hi….invence nula….nějaký ten vztahový propletenec….nesmí chybět Langmajer, Hřebíčková nebo Prachař…..a bác, my jsme matky. Jako proč? Neviděl jsem příběh, neviděl jsem nic….jenom pár okoukaných tváří četlo před kamerou scénář. Jako co se týče mne, tak Otce bych určitě raději netočil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z těch nových českých filmů, které byly přidány na Netflix jsem se Matek bál nejvíc a paradoxně jsou z nich nejlepší. "Párové " forečky fungovaly až překvapivě dobře, samozřejmě ně vždy, ale na navození dobré nálady film stačí.  Docela zajímavý je i casting, kdy herci ve vedlejších rolí jsou často česká herecká špička. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

A další česká komedie. Já už toho od těchto filmů mnoho neočekávám, ale i tak jsem měl pocit, že je tu humoru jaksi pomálu. Zato zde vystupovalo až příliš mnoho obvyklých podezřelých. Z poslední doby jsem zvyklý na to, že jsou muži vykreslováni jako tlupa tupých, necitlivých neandrtálců (samozřejmě s výjimkou gayů a ne- bílých), ale z tohoto snímku jsem měl odlišný dojem. Myslím, že kdybych byl ženou (nota bene matkou), asi by mě tenhle pohled na ženy nemálo vytočil. Jasně, jsou i takové, stejně jako existují i výše zmínění neandrtálci, ale přesto... Jak už jsem zmínil, humoru bylo buď málo, nebo mi neseděl, ale asi třikrát jsem se zasmál (doživotní renta mě pobavila velmi), ze zúčastněných hereček mě svým výkonem nejvíc zaujala Sandra Nováková, a když to shrnu, mohlo to dopadnout mnohem hůř. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový český Sex ve městě s dětmi v patách, bez větší inteligence čtyř hlavních hrdinek. Pár úsměvných dialogů se najde ale jinak celkem nuda. Přehled životních starostí života bez tajemství a napětí. Střídání příběhů a žánrů není zrovna šťastná volba. Taková klamavá reklama na to,  jak narození dítěte zničí život partnerům.  4/10 ()

Tereza_T 

všechny recenze uživatele

Víte co je blbý? Jít do kina a zapomenout si brýle. Na druhou stranu, snímek Matky není zrovna dílo, u kterého by moje zhoršená schopnost zraku nějak uškodila. Pokusů o vtip, tam bylo hodně, já se zasmála všehovšudy 3x a to hlavně proto, že tam obsadili roztomilého pejska. Tváří se to jako filmová komedie ze života... no to potěš, jestli takový život s dětma opravdu je. Během celého filmu jsem přemýšlela spíše o životech lidí v sálu a o tom, jestli se mi změní smysl pro humor, až se stanu mámou a budou mi vtípky o stříkání mléka připadat opravdu ze srdce humorné. Byla jsem v kině s maminou a ta si film užila a tím pádem to byl i pro mě hezký večer. Nejspíše jen nejsem pro tenhle film cílovou skupinou. Příště si snad už brýle nezapomenu a kvalita filmu bude odpovídat kvalitě mého vidění :D ()

Galerie (106)

Zajímavosti (9)

  • „Myslím, že se tady povedlo dát dohromady fantastické obsazení. Mám strašnou radost, že jsem měla možnost se na place potkat se všema holkama. Moc si jich totiž vážím jako hereček a mám je ráda i lidsky,“ uvedla Hana Vagnerová, která hraje roli Sáry. (SONY_)
  • V úvodu filmu, kdy Jirka (Jakub Prachař) natáčí Sáru (Hana Vágnerová) při porodu, nakráčí v nemocnici na porodní sál jen tak v civilu bez roušky, pláště apod. V jednom záběru je dokonce vidět, jak se natahuje přes sterilní stolek. Je to z aseptického hlediska nesmysl. (Winster)

Reklama

Reklama