Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (588)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavné! Rian Johnson opět potvrzuje svoje kvality, radost z podrazů na diváka a vizuální cit, který prochází všemi jeho filmy. Glass Onion působí trochu jako reflexe současného světa, ale snaží se jít i trochu dál a hlavně v závěru příjemně překvapí rozuzlením. Technicky i produkčně jde o jednoznačně film pro kino a jeho vysílání na Netflixu je jen otázkou exkluzivity a strká v podstatě všechny filmy tohoto amerického streamovacího kolosu do kapsy. Jako u ostatní produkce je však cítit, že Netflix postrádá určitý tlak tradičního studia a autoři mají možná až příliš volné ruce v látce i obsahu. Uvidíme, co třetí část, já se rozhodně těším. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Poutavá a hravá detektivka podruhé, jenom že tentokrát mi (subjektivní) tolik nesedlo prostředí, případ a ani co se týče herců & postav. No a nejsem vysazen na výstřední superboháče, jako trapně a pokrytecky mnozí… Tedy: zklamání, oproti jedničce mínus ten wow pocit top nadšení, není to ten samý vrchol (zdaleka), ale je to OK. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig to táhne dobře, postavu detektiva má ušitou na tělo a užívá si ji pro maximální potěšení diváka. Super jsou taky kostýmy a interiéry a exteriéry dějiště jeho druhého “Knives Out” dobrodružství. Ostatní postavy vzbuzují divákův zájem rozkrýt jejich tajemství a hlavně odhalit jejich skutečný vztah s hostitelem, miliardářem Edwardem Nortonem. Ale rozuzlení není nijak překvapující či chytré. A film se s ním stává pouze příjemnou, pestrobarevnou oddechovku s vytříbeným stylem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[10%] Je až neskutečné do jakých sraček se tato záležitost, coby volného pokračování KNIVES OUT z r.2019 dostalo. Právě, že ten původní film mi docela sedl, bavil mě. Prostě taková detektivní, inteligentní, nadlehčená satira. A tohle? Opravdu škoda slov. 1* dávám z milosti (za prvé kvůli Craigovi a prvnímu vydařenému dílu). Už ten úvod mě absolutně nebavil, k tomu to hloupé spojení do doby začátku covidu. Ještě, že Craig měl roušku jen za začátku, jinak bych film okamžitě vypl. Nebudu to nijak prodlužovat. Děj mě absolutně nebavil, postavy mi přišly naprosto příšerné, a to i bohužel včetně Craiga, který mě ani zde moc nebavil. První hodinu jsem ještě měl bdělou pozornost. Poté došlo k „první“ vraždě, pak se film vracel do vzpomínek a těžce a nudně se to táhle až do finále, které jakoby dávalo smysl, ale k čemu mi to bylo, když mě to celé dost frustrovalo a byl jsem otráven ještě druhý den. Absolutní zklamání, těšil jsem se na to dost. :( ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Bautista bol očarený hereckými výkonmi svojich kolegov: "Všetci boli tak dobre obsadení. Pracoval som s niekoľkými mojimi kolegami a bol som očarený ich výkonmi a tým, ako dobre sa adaptovali na tieto postavy." Bautista tiež poznamenal, že postavy sú „výraznejšie“ ako tie v Na nože (2019) a že aj pokračovanie je lepšie ako jeho predchodca. (Arsenal83)
  • 6. října 2022 Netflix oznámil, že uzavřel dohodu o uvedení tohoto filmu na týden do kin, počínaje 23. listopadem. Film byl uveden do přibližně 600 kin v USA a zahraničí. Jedná se o první film od Netflixu, který byl uveden do 3 distributorských sítí kin – AMC, Regal a Cinemark. (Updated_Cake)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno