Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nerozluční kamarádi Ondřej a Cyril, přezdívaný Cinda, prožívají první rok po úspěšné maturitě na průmyslové škole. Ondřej touží po práci na lodi, Cinda chce navštívit Paříž, kam jej pozvala teta. Oba se však musí vypořádat nejen s praxí, tolik odlišnou od školních představ, ale zejména s řadou soukromých problémů. To první zvládnou snadno a brzy po nástupu do velkého závodu se naučí využívat velkou část pracovní doby k rošťárnám, ulejvání a řešení soukromých problémů. To další už však tak snadné není. Ať už jde o Ondřejův citový vztah k prodavačce Heleně nebo Cindovy problémy s modrou knížkou. Teprve tragická smrt jednoho z nich znamená pro druhého definitivní konec mladické bezstarostnosti a lehkomyslného přístupu k životu. (TV Nova)

(více)

Recenze (192)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Průměrně, ale příjemně zpracovaný příběh o přicházející dospělosti a zkouškách, jež s sebou přináší, který z průměru vytahuje Lukáš Vaculík, který byl za mlada prostě nehorázně fešný. Navíc ty jeho krásné oči, ve kterých jakoby se zračilo jakési prázdno, stejně jako hloubka a krása. Nevím, proč mi připomíná Kurta Cobaina. Tím výrazem, očima... Rovněž skvělý soundtrack a zejména píseň "Já chci žít non-stop," která sem perfektně zapadla. Film má dýchající nostalgickou atmosféru časů, kdy se prodávaly sodovky, jezdily trabanty, doba nebyla přetechnizovaná moderními zbytečnostmi, vznikala pořádná hudba a polovina lidí v dopravních prostředcích neměla na uších sluchátka, ani netrávili dobu "nezbytným" lupáním po drahých mobilech. Ale to už bych mohla napsat celou úvahu o kontrastu tehdejší a dnešní společnosti:) "Na světě je krásně." - "Myslíte?" - "Mně se tu líbí, tobě ne?" - "Ne." ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Trvám na tom, že Jaroslav Soukup uměl. Přesně dokázal načasovat příběh dvou neobyčejně obyčejných kluků, kteří se ve fabrice více poflakují než pracují a mají ze života legraci, dokud nezasáhne krutý osud. Tofi s Vaculíkem perfektně pasovali do rolí a Soukup byl perfektní, než ovšem v devadesátých letech začal snad úmyslně kazit svůj cit pro filmové řemeslo v naivních komediích. 90% ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5 Nostalgia ma priviedla k pozretiu si tohto filmu, chcel som si pripomenúť dobu, v ktorej som vyrastal. A hoci to má byť komédia, pripomienka vtedajších reálií to bola neveselá, aj keď pomerne výstižná. Michal David nie je pre mňa a nie som ani fanúšikom "herectva" Sagvana Tofiho, ale miestami sa na film aj celkom dalo pozerať, hlavne tie dramatické situácie ma celkom bavili. Zaujal ma ešte pôvab mladej Ivany Andrlovej, ktorá mi silne pripomínala Zuzku Norisovú. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Sice se to Kamarádům do deště nevyrovná, ale první společné počínání těhle dvou idolů 80tek, nebylo vůbec špatné. Dva kamarádi ze střední, kteří se protloukají pubertálním životem, obdobně jako tomu bylo u každýho z nás. Človek zavzpomíná na starý, dobrý ujetý ,,soudruhy,, a hlavně se občas i zasměje --->70% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Socialistická filmová tvorba pro tehdejší mládež v jednom z nejlepších zpracování. Vítr v kapse není přehnaně tendenční a libí se mi i z pohledu "dokumentárního", kdy vcelku pravdivě vypovídá o tehdejší době. Přitom se neuchyluje ani k přílišné oslavě komunismu ani k velké rebelii. Navíc ústřední dvojka funguje více než dobře. Jinak je to vcelku slušný příběh v ucházejícím zpracování, který si zaslouží tři hvězdy. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (34)

  • Zhruba v 5. minutě filmu můžeme vidět na vratech plakát francouzského herce Alaina Delona. (joecole20)
  • Sagvan Tofi (Cyril) sa počas natáčania ako 17-ročný prvýkrát zamiloval do mladej slečny z Plzne, s ktorou zažil prvé milovanie. Často za ňou cestoval a nejaký čas spolu dokonca chodili. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)
  • Ondrej Bystrický (Lukáš Vaculík) má na osobnom kontrolnom lístku, takzvanej "pichačke", číslo 1712412. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama