Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

cariada 

všechny recenze uživatele

Skvěle se povedlo obsazení hlavních protagonistů J.Bláha - otec ,matka - S.Budínová jeiich děti starší J.Hrušínský a mladší R.Čada. Do toho rodina dívky v podání L.Šafránkové ,která chodí s Honzou (J.Hrušínský) Její rodiče V.Menšík a B.Holišová. To samozřejmě způsobuje spousta vtipných situací. ps:co tomu poslední dobou škodí jsou přiliš časté reprízy v tv. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

Angelino 

všechny recenze uživatele

Určite sa natočilo v tomto období mnoho lepšieho. Aj tá trocha idealizovania režimu tam musela byť (krásny nový panelák, pán minister dobrák blízko ľudu...) no príjemne sa pobaviť pri tom dá. A najviac ma tešilo spomínať, na polárkový dort, mlieko v sklenených flašiach, mladých trampíkov opúšťajúcich na víkend mesto, magneťák ako mal môj bratranec, idoly na plagátoch, stolná lampa akú sme mali aj my doma... jednoducho nostalgia. ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Josef Bláha a Vladimír Menšík jsou v rolích otců těžko překonatelní (Třeba scéna s tapetováním). K tomu krásná Libuška Šafránková a máme výborný film, který já už mám bohužel příliš okoukaný, tím bych chtěl poděkovat TV Nova (ironicky myšleno). Jedna z těch lepších komedii tehdejší doby. Moje hodnocení: 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď pozerám na tých hercov, tak môžem len opísať z komentárov: Dnešní celebritky-rozhoďnožky by jí nesahaly ani po ty kotníky!!! Veru tak, a to prekvapivo ani jeden z detských hercov nakoniec kariéru neurobil. Čada vyrástol, vyrástla aj Maříková a šli makať, neviem či do šroubárny alebo kde, ale s hraním bol koniec. Za to legendy ako Menšík či Šafránková to stálo za to, ako aj atmosféra filmu, taká rodinná, no presne taká aká má byť, aj so svojimi problémami, hnevmi, hádkami a odutosťami. Pre mňa vždy dobrá klasika, ku ktorej sa vraciam raz za čas a zvyčajne celkom náhodou. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Honzovi (Jan Hrušínský) má být ve filmu 19 a Zuzce (Libuše Šafránková) 17 let. Ve skutečnosti je Libuše Šafránková o dva roky starší než Jan Hrušínský. (rakovnik)
  • Jan Hrušínský neměl při natáčení scén z plochodrážního oválu v Praze na Markétě žádného stálého dubléra, zaskakoval za něj ten, koho pan Kasper zrovna vybral. Vzhledem k přítomnosti filmařů měly tehdejší tréninky nadprůměrnou, ba údajně až stoprocentní účast závodníků. (kulyk)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama