Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sourozenecká komedie o podnikavém „malém“ bráchovi s přezdívkou Prcek, který jako by měl v životě jediný úkol – napravovat chyby, přešlapy a omyly svého staršího bratra Honzy a vlastně i všech dospěláků okolo. Nyní se rozhodl smířit bratra s jeho dívkou a dostat je na radnici. A neváhá využít nejrůznějších metod a prostředků… (Magic Box)

(více)

Recenze (166)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Už jsem to říkal několikrát a určitě to ještě mnohokrát zopakuji. Mám rád české filmy a staré komedie zvlášť. A tahle je povedená. Škoda, že film nemá kvalitnější hodnocení. Snad obhájím to své. Pro mě je to opravdu komedie. Navíc s kvalitním obsazením. Libuše Šafránková a Jan Hrušínský mistrně předvádí své nezkušenosti s láskou, Roman Čada jako talentovaný kluk se svým talentem hodně blížil Tomáši Holému. Ale Josef Bláha a Vladimír Menšík, ti tomu všemu dodávají punc nadstandartnosti. Jen si vzpomeňte, jak Bláha přijde za Menšíkem, který zrovna tapetuje a zničeho nic mu pomáhá a ten na něj nechápavě zírá. A vůbec, rozkoly mezi oběma rodinami a jejich smiřování, vše se točí ohledně vztahu Honzy a Zuzany, přináší vtipné dialogy a situace. Vladimír Menšík vykládá, jak je hrozné čekat na ženy, že mu stačí pět minut a je hotový a nakonec stojí před domem v bačkorách. A to jsou jen dvě z mnoha, na které jsem si vzpomněl. Nemůžu si pomoct, tenhle film patří k těm komediím, které mě prostě baví a nepřestanou bavit, ani kdybych je viděl stokrát. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si matně vybavovala příběh o tom, kterak dva mladí sympatičtí lidé chtějí být spolu, bojí se to oznámit rodičům, a tak musí zakročit mladší bratr jednoho z nich. Jenže ono je těžké fandit mladíkovi, který svou přítelkyni citově vydírá a chce po ní sex jako důkaz lásky. Hrušínského postava mě tedy zrovna neoslovila, tatínkové Bláha s Menšíkem ale byli kouzelní. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Naivní socialistická komedie, na kterou se dobře dívá. Příběh je nekonfliktní s tehdejším režimem a zároveň to není ani vysloveně tendenční a poplatné režimu. Dobré obsazení, osoby i herecké výkony dělají z filmu pohodovku na nedělní odpoledne. V mládí jsem měl film docela rád, ale teď už není důvod jej znovu vidět. Přesto poctivé tři hvězdy. ()

Ippolito 

všechny recenze uživatele

Další z velkého množství filmů, na kterých jsem "zamlada" ujížděla. Teď z větším časovým odstupem zjišťuji, že snímky tohoto typu dost nadhodnocuji. Tři hvězdičky je vážně moc. Ale co, příběh to má, člověka to pobaví, a že je to trochu jednoduché a stupidní? Takové jsou přece i americké romantické komedie, které mívají běžně kolem tří hvězdiček...a tenhle film je aspoň náš :-) ()

Lkprak 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí během dětství jsem z toho byl doslova u vytržení, když to vidím dnes, spíš si všímám míst, jež se shodou okolností nacházejí nedaleko míst, kde jsem jako dítě bydlel a které už dnes vypadají jinak a ztratila svůj význam (například v té době pulsující přestupní uzel na konečné tramvají v Bráníku, po prodloužení tramvajové tratě do Modřan v polovině devadesátých let velmi rychle upadající do bezvýznamnosti), nebo na významu naopak velmi silně nabyla (sídliště Novodvorská, dnes bezprostředně sousedící s velkým obchodním centrem). Závěr s "hodným" panem ministrem vše trochu hází do obyčejné propagandy a filmu to z dnešního pohledu neobyčejně škodí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně, kdy se Martin (Roman Čada) a Pavlína (Ivana Maříková) pokoušejí dostat do sálu na taneční zábavu, pátrá Pavlína (Ivana Maříková) očima po Zuzaně (Libuše Šafránková). Když však záběr zamíří mezi tancující, objeví se v záběru právě Pavlína, která má mezitím stát u fikusu. (DivX)
  • Film podle námětu knihy "Hra na muže" získal dvě Zlatá Slunce na filmovém festivalu v Trutnově v r. 1975. (M.B)
  • Natáčanie prebiehalo v Prahe. Závody plochodráždnikov sa natáčali na štadióne Markéta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama