Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (222)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více od pana Prušinovského. Tušil jsem dopředu, že po scénáristické stránce to bude obyčejná tuctovka, nicméně jsem osobně sázel hlavně na humor za hranou ala Most!, kor když tu figuruje mistr Kozub. Přišlo ovšem velké zklamání. Celý průběh filmu si tak nějak plul, aniž by se mi koutky rtů úsměvem jakkoliv pohnuly. Samotná role Kozuba byla snad ta nejiritující postava celého snímku. Škoda. Promarněný potenciál. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Vyšlo to tak nějak na deštivou a mrazivou Sametovku. Asi nejvíc film zabilo moje očekávání, automotorová kultura, jenž neholduji, ale stále mi přijde, že zahraniční potenciál této cesty byl nenaplněn. Kupodivu mi nevadili postavy, příběh ovšem, byť propletený a zajímavý, se nemohl stát jakousi kostrou. Tato doba patří každopádně Kozubovi, hraje bravůrně. Ocenil bych také drobné detaili, které nám Čechům dělají v zahraničí potíže, jako například koupě křupínků. Počítali jste kurva, piča, doprdele? ... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Grand Prix nebude patřit k nejsilnějším počinům Jana Prušinovského. Zvláště excelentní Chyby půjde překonat jen stěží. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k oddechové komedii vezoucí se na vlně čím dál více rostoucí popularity Štěpána Kozuba a jeho kumpánů a hereckých jistot, tak se dostaneme k průměrnému hodnocení - nějaký elementární humor a vtip je přítomen, některé scény jsou povedené, atmosféra ošklivého maloměsta již tradičně rovněž zaručena. Příště by slušelo možná zase něco více vážnějšího. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Ty vole, já jsem asi spoko. Ze začátku jsem dostal mírný strach, a mokré uprdnutí do kalhot, že to bude sonda do českých vidláků, nebo kolotočových světských, k tomu s velkým čelem Kozuba, tak to rovnou mohli zfilmovat reklamu na Fio Banku, ale nakonec z toho vyjel road-movie, nebál bych se říct i takové Bokovky, protože do Francie jsme se dostali taky. Není to nejlepší Pružinovka, ani nejpovedenější víla Kozubka, protože pořád si nedokážu dát dvě a dvě dohromady, jestli to valašsko-slezské dylino opravdu hraje, nebo v tom vystupuje jen jako matador ostravštiny. Ale kurva, furt to dopadlo lépe, o mnoho lépe, než Tři tygři ve filmu. Nesnáším Kryštofa Hádka, protože to svý buranství představuje až moc činoherecky, a není v tom cítit ten smrad autenticity, a Robin Ferrero si popletl casting na Spolu, protože svým povahovým rysem duševního mentálně zaostalého debila zahrál na pováženou, a ta francouzská malá mořská víla, korektní na dnešní dobu byla příšerná. Bože, celkem chápu ten komediální motiv - Strach a hnus v Opavě. Kozubka válela, ale jsem rád že se filmařům podařilo obsadit cameo pro Kateřinu Bradáčovou, nebo Tondy Blaníka. Už jsem jen ze zvyku čekal, jestli Žížalu pošle do prdele, a půjde kakat. Jsem spokojenej, svůj účel to splňilo, a druhou Thelmu a Louisu jsem ani nečekal. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Štěpán Kozub je bohužel v mejch očích netvárnej, šišlající pablb, kterej hraje pořád stejně. Takže filmu Grand prix, kterej natočil můj oblíbenec Průša, udělal medvědí službu. Jo, má tady asi tři vtipný chvíle, ale jinak nic. Film je asi nějakej pokus napodobit anglickou školu, ale příliš se to nedaří. Ovšem zase abych nelhal, ten film mě jako celek nenudil, takže ty tři hvězdy si obhájí. 50%. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)
  • Vzhledem k tomu, že v GP měl jet Mazepin, tak se jedná o rok 2021. Je to jediný rok, kdy jezdil ve Formuli 1. Ve filmu Emil (Robin Ferro) tvrdí, že Mazepin se vysekal, vyhrál Bottas a že Vettel neodstartoval a že to je další selhání Aston Martinu, který má mít špatné motory. Ve skutečnosti vyhrál Lewis Hamilton, Mazepin dojel 19. a Vettel 13. a oba vozy Aston Martinu dojely. (Zix.)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)

Reklama

Reklama