Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (556)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Názov toho snímku znie "Copak je to za vojáka...". Ja si však kladiem trocha inú otázku: Co pak je to za vysoké hodnotenie, čo sa tu dostalo tomuto podradnému filmečku? Nemám pocit, že by to bolo niečím výnimočné. Dokonca sa mi to nezdalo ani nijak zvlášť zábavné. Podpriemerná komédia snímaná televíznou kamerou s miestami dosť otrasnými hereckými výkonmi. Jiří Langmajer nikdy nezahral žiadnu postavu presvedčivo a tak je tomu aj v tomto prípade. ** ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Klasika všech klasik předrevolučních českých komedií, které se staly oprávněným kultem, u kterého se pobaví i divák, jenž české komedie nekonzumuje jen proto, že jsou zdejší. V porovnání se současnými výplody je Copak je to za vojáka absolutním klenotem a nebude mi vadit si tuhle taškařici jednou připomenout. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

taková lehká socialistická klasika ... pěkně se tam to soudružství zakomponovalo a nevadilo. Prostě zářivější 3 rudé hvězdy a určitě to lepší z Husákovské éry.  Samozřejmě se to nedá brát vážně a opravdu to na vojně dřív tak lehce nechodilo. Ale s  nadhledem a pochopením se to dá překousnout a pobavit. A Jiří Langmajer poprvé zazářil. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je borec, ale Langmajer ho tady svým výkonem přímo zadupal do země. Naopak Jandák se tu projevil jako vždycky, jako herec, kterej si na něj většinou jen hraje. No, ale tady to byla podle mě ta z jeho povedenějších rolí. 4*, protože tohle je zlatá komedie a k tomu z roku, kdy jsem se narodil. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden by čakal, že je to len ďalšia z tých polorežimných a poloanarchistických rafinovane ideologických komédií dodýchávajúcej totality koketujúcich so vzormi z kapitalistického Západu, kvôli čomu som po nej toľké roky nijako zvlášť neprahol, ale ono zrazu z ničoho nič príde perfektná zábava a možno najakčnejší československý film 80. rokov... - Teda jeho prvá polovica, to je proste parádne nastrihaná akčná jazda a pre mňa veľké prekvapenie - len škoda, že v tom zmysle neurobili celý film, lebo druhá polovica po takom rozjazde je už iba nudná 80-ková konvencia. Samozrejme nikto neuverí tomu, že komunistická vojna bola taká zábava, ale ako to nepripraveného diváka vtiahne, takmer som zaľutoval, že som k takejto skúsenosti nebol donútený... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)
  • Natáčelo se v Mníšku pod Brdy, Zadní Třebáni, Klatovech, Lysé nad Labem, Ondřejovicích a Karlštejně, kde byl filmován most přes Berounku. (M.B)

Reklama

Reklama