Reklama

Reklama

VOD (1)

Je to už 29 let, co někdo zapálil svíci s černým plamenem a přivedl tak zpět k životu sestry ze 17. století, které prahnou po pomstě. Nyní to jsou tři středoškolské studentky, které musí před svítáním v předvečer svátku Všech svatých zabránit nenasytným čarodějnicím v tom, aby způsobily v Salemu novou spoušť. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (51)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Sestry Sendersonové sú opäť medzi živými a ju nutné pred nimi uchrániť duše detí. Herecké obsadenie: Toto je mnou asi najviac ocenená kategória nakoľko sa zachovala pôvodná trojica čarodejníc a aj ich mladšie ja boli celkom schopné. Prevedenie: Kameňom úrazu je, že sa film vezie na vlne nostalgie, ktorú môže zažiť ale iba pôvodný fanúšik prvého dielu, ktorých povedzme si úprimne zas tak veľa nie je. Inak je to infantilná hovadina so sladučkým koncom, ktorý nie je hodný svojej predlohy. A to ešte nehovorím o mladších pre-afektovaných alteregách alebo muzikálových vložkách. Pocity: Ako fanúšika prvého dielu ma potešila iba pôvodná čarodejnícky trojica, inak som trpel skoro celý film. Hokus pokus má byť cielený na teenege divákov ale toto bola rozprávočka pre deti. Pridaná hodnota: Druhá časť čarodejníckej rozprávky na dobrú noc. 27% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený sequel po 30 letech, sice chybí kouzlo Halloweenu, tolik typické pro první díl. Ubyly i naháněčky se sestry Sandersonovými (především asi kvůli jejich věku) a naopak přibyly přemoudřelí teenageři. Vrátil se i zombie Billy a pár odkazů na jedničku, jinak je to stand-alone film. Humor je víc zaměřený na děti, místy na hraně infantility, jelikož jsem fanda prvního dílu, tak jsem s dvojkou trochu víc smířlivý. V post credit scéně je náběh na trojku, což není úplně nutné. 3* ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Disney útočí nostalgií, která na mě díky tomu, že jsem jedničku viděl pár hodin zpátky úplně nefunguje a druhý Hokus Pokus dopadl zhruba stejně jako první s tím rozdílem že o něco lépe vypadá. Ono vůbec točit pokračování čehokoliv po skoro třiceti letech s prakticky původním obsazením není jednoduché a ne každý je Tom Cruise. Bette Midler ve svých skoro osmdesáti letech má sice obdivuhodnou energii, kterou jí můžeme závidět a SJP se ani nemusela převlékat po posledním Sexu ve městě, ale taková Kathy Najimy tu vypadá jak těsně po mrtvici a nejsem schopen určit jestli to byl záměr, nebo jí opravdu během natáčení dostala. Suma sumárum, dvojka je za mě o fous lepší než jednička, ale že by to byla velká výhra se říct nedá...50% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že vznikl nový Hokus pokus, tak jsem si jej ihned připsala na seznam. Letos jsem navštívila město Salem, takže to bylo super tématické. Skvělé herecké složení a kvalitou stejné jako předchozí díl, možná o kousíček lepší. Příjemná rodinná komedie. Líbil se mi návrat do minulosti i závěr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát klasický Disney, protože studio je už dávno jinde, ale námětově to má k jeho zakladateli velmi blízko. W. Disney miloval horory, což často dokazoval. Tohle pokračování je milý halloweenský film, který si jistě během natáčení užívaly nejvíce sestry Sandersonovy. A boj dobra a zla, který je aktuální neustále, ovšem někomu možná přijde, jako cosi nepodstatného. Výborný je prequel ze 17. století, až jsem měl obavy, zda současnost za to bude stát. Ale stála. Lehký humor, podzimní atmosféra, příjemný vizuál a sestry, které rozhodně nejsou ztělesněním dobra. Jednou z nejlepších scén je pochod očarovaného kostýmovaného davu městem za doprovodu písně One Way or Another (pův. od Blondie). Že Midlerová je stále skvělou zpěvačkou, dokázala v tomhle filmu hned několikrát. Z výborné muziky vyzdvihuji B-52´s - Planet Claire. Tenhle Disney není podbízivý, ani cukrkandlový, je zábavný. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • První díl Hokus Pokus (1993) byl původně během premiérového nasazení do kin pro Disneye propadák. Ale později se z filmu stala halloweenská klasika, zejména díky vydání na VHS (1994), DVD (2002), Blu-ray (2012), Digital HD (2018) a Ultra HD Blu-ray (2020) a pravidelným televizním reprízám. (NinadeL)
  • Scéna ze supermarketu je odkazem na scénu, která byla vystřižena z prvního filmu, kdy se několik záběrů objevilo v původním traileru k prvnímu filmu. V nich Mary (Kathy Najimy) popíjí dětský olejíček, protože věří, že je vytvořen z malých dětí. V nové verzi pijí s Winifred (Bette Midler) pleťové mléko pod názvem „Babyface“. (Dixieboy)
  • Za starostou, který čeká ve frontě na jablka v karamelu, stojí muž a žena v kostýmu ďábla a hospodyňky v županu s natáčkami, což je odkaz na první film a role, kterých se zhostili Penny a Garry Marshallovi. (Dixieboy)

Reklama

Reklama