Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

No tak vida, kulak Kuna si tehdá ve stodole uklohnil traktor z nakradených dílů. A ten troškař to vrátil do JZD. To novodobá šlechta si ve stodole uklohnila Boeing 747. A nevrací. Ale odlétá. I třetí díl je profesionálně odvedená práce, lehce nadprůměrná díky hereckému obsazení. Tento film je možná poslední příležitost vidět starou gardu pohromadě. 70%. Produkce: FSB ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel nutno dodat, že z trilogie je film jasně nejslabší. Herecký koncert Vladimíra Menšíka to totiž tak úplně nebyl. Menšík byl už viditelně nemocný a měl co dělat, aby vyslovil i své běžné repliky. Chybí více komediálních situací a i celá zápletka nedosahuje těch předchozích. Josef Abrhám jako nový předseda oťukávající si situaci v hospodě? A odhalující podvody? Podvodníka už lapili v předchozím Zralém vínu. Do filmu se navíc citelně přidává i politika a to víc než předtím. Poznat je to například ve chvíli, kdy V. Menšík agituje za zakládání družstev a obhajuje boj proti těm, kteří je nechtěli. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl JZD trilogie přináší téma využití počítačů, stařecké demence a výměny předsedy JZD. I když se snad jedná o nejsušší příběh z trilogie, film má příjemnou nostalgickou atmosféru konce 80. let. Nenapadá mě, co na tomhle díle speciálně vypíchnout, sympatičtí Abrhám ani Andrlová nepřekvapí a Sovák hýřil replikama už v minulém díle a ve filmu snad kromě pár poznámek Menšíka není žádná komunistická propaganda, škoda... Je to ale solidní filmařina, jako vždy, ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Poslední díl trilogie se takřka úplně odpolitizoval a postavy prodělaly v průběhu uplynulých 10 let (natáčeno v letech 1976 - 1986) bizarní proměny. Menšík se vyžral a očividně trpí alkoholismem, ze Sováka udělali sklerotickou karikaturu, Jandák začal vypadat jako správný bafuňář z ČSSD a z Janžurky se stala seriózní pani. Taky musím podotknout, že ve vinařské trilogii jde o víno až úplně na posledním místě a kdyby se to točilo třeba v továrně na traktory, bylo by to jedno. Výslovně z tohoto dílu musím vypíchnout sváděcí scénu v podání Nového a Trávníčka, protože to je taková trapnost, že jsem nevěřil vlastním očím. Jen tak na okraj - od útlého dětství neustále přemýšlím, zda je František Němec takovej zakyslej suchoprd i v civilním životě, anebo to byl nucenej furt hrát. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Trilogie vrcholí, nutno říct, že všichni výrazně zestárli, zejména pak Menšík. Ale taky je tu řada nových tváří. Okresní a krajská zemědělská správa, to už dneska ani nikdo skoro neví, co to bylo za orgány, natož když teď pracuje v zemědělství 1/10 lidí co tenkrát. Tento díl je ještě méně o víně a taky méně o politice, ale o to více o nových technologiích, resp. tady jde o to, které to JZD bude mít na okrese jako první ten kompjutr. Sovák se tu tváří už jako sklerotik, ale přitom se vrhá na práci s kompjutrem a evidencí skladu a všeho. Trochu mě mrzí, že tu ze syna Karlíka místopředsedy Menšíka udělali už inženýra u krav, co se ale tomu kompjutru vyhýbá a udělali z něj takového loosera. Musím ještě dodat, že tady Martina Bezoušková jako 24letá tu byla fakt k nakousnutí. Mě se celá ta trilogie líbí, ona ta celá lidská vychcanost a lenost tu bude vždycky, i když dneska v době toho mafiánského kapitalismu už to funguje ještě jinak. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Když místopředseda Janák (Vladimír Menšík) budí opilého Ovečku (Josef Somr) a vylévá mu rum do odpadu, oba si přirozeně tykají. V ostatních scénách, před i po, Ovečka Janákovi vyká. (pjotri)
  • Kalkulačka ve filmu je japonská Brother 725SR z roku 1976. Počítač je český – TESLA CM 1601. De facto se jedná o alfanumerický terminál sestavy minipočítačů řady SMEP 50. Ačkoliv je tato jednotka pouze monitorem s klávesnicí – centrální počítač a datová jednotka byli dalšími „kusy“ této sestavy – velký a velice těžký (cca 35 kg), v době sálových počítačů, které svým objemem dokázaly zaplnit celou místnost výpočetního střediska, v tomto případě se už jednalo o slušnou miniaturizaci. (sator)
  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama