Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 15

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

brando

brando (hodnocení, recenze)

Zdravím všetky, předem všeho musím říct, že mě velmi baví číst diskuzi k tomuhle filmu, názorové neshody, osobní invektivy, subjektivní pohledy na veškeré stránky filmu. S nemožností (většina případů) jakkoli narušit něčí pravdu'. Jak už někdo zmiňoval tahle série potřebuje šestý film, a to od od Millera. Nechme bokem relativní nevýdělek, a pokud bych se mohl zasnít, tak bych chtěl vidět v dalším fláku dvě časové osy (pro mad max novinka) kde v jedné jsou buddy Mel a Charlize, a druhé samozřejmě Tomík a Anička. Ta si mimochodem vyslechla(?) předem spoustu hejtu, ať už za své fyzické proporce, či roztomi vočka, ale nakonec svou postavu hrdě pojala. Za mě ano. 

Jistě film může mít problém s financováním s ohledem na kino trend a realitu, ale nemusí to být tak černé jak se na první pohled zdá. Méne zajímavá možnost, ale dle mě více reálná je, že se projektu chytne nějaká stream služba, pokud by to studia nechtěli. Ale já bych byl rád, aby jsme si ještě jeden další film vychutnali v kinech a odnesli si to co v prvních dvou, téhle 'nové trilogie'. Protože až odejde Miller, jakkoli, tak vše ostatní dále vyprodukované bude jasné separováno od jeho tvorby. Mír všem 

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Píšu to tam snad dost jasně:autama.Když jsem sledoval film,říkal jsem si jé tady to a to auto znám z té hry.Já neříkám že ve všech,ale hra byla vydaná k Fury road a plno z těch vehiklů tam nebylo,ale kupodivu jsem je viděl v tomto díle.Jestli hru dělali podle náčrtků Millera to netuším

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Wez

Jak se tvůrci mohli inspirovat hrou, když hra vychází z konceptů Millera (náčrtků, popisků...) a spol.? Jinak souhlas, ne náhodou bývá herní Mad Max uváděn jako neprávem opomíjená velmi dobrá hra s otevřeným světem.

na příspěvěk reagoval Wez

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

A ještě jedna věc-řekl bych že se tvůrci co se týče aut dost inspirovali i hrou Mad max z roku 2015,která dějově vlastně taky předchází událostem z FR a která i na dnešní poměry má parádní grafiku i hratelnost(dodnes mě pořád neskutečně baví)-pro všechny kdo ještě nehráli vřele doporučuju!!!👍

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Bluntman

Wez

Wez (hodnocení, recenze)

Včera zkouknuto a musím říct,že je to fakt dobrý,i když trošku jiný než FR,takový dějovější...Jedinej problém jsem měl s ATJ,ale na štěstí jí tam do xichtu moc vidět není a když už je,tak ho má zapatlanej tou černou barvou-90%

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Sorry, to bylo ode mně necitlivé, spousta žen poslouchá i jiné hudební žánry, nejen pop. 

na příspěvěk reagoval mm13

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

i kdyby místo tohohle, Miller natočil pátého Maxe, tak furt by to byl propadák, z hlediska výdělků né kvality filmu 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Shakaar

Série Mad Max byla v 80. letech velmi úspěšná a populární, tak nevím, zda to splňuje tvé kritérium "ždímačka peněz". Určitě jde o jednu z nejslavnějších filmových sérií. A čtyřka po 30 letech vydělala taky dost, na to, kolik stála. Vím, že minimálně tu částku, co celá ta sranda stála, to vydělalo ještě když to běželo v kinech. Možná víc. A určitě to vydélalo něco i potom, když to vyšlo na DVD a blu-ray.

Millerova chyba byla, že místo toho, aby následně všechny síly soustředil na pětku, vzal vedlejší postavu ze čtyřky a udělal film o ní. Sice ze stejného světa, ale prostě to není Mad Max.

A žádný fanoušek Mad Maxe nechce, aby pětka nevznikla. Takže v tomto bodě pro něj určitě není dobré přestat, ale napravit chybu.

na příspěvěk reagoval Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jak čtu všude jak Furiosa potencionálně zabila franšízu jako takovou jsem se chtěl zeptat. Je nutně špatná věc? Protož jsem tak přemýšlel a řekl bych že lidi by měli být rádi, že po více jak 30 letech od původní série vznikly dva pokračování zdánlivě mrtvé série, kde přijetí obou filmů je minimálně nadprůměrné. A pokud Miller toto prvotně nedělal pro peníze jakože chtěl něco ještě udělat co dříve ať už z finančních nebo technických důvodů nebylo proveditelné, tak může být se sebou spokojen a diváci taky. Protože ruku na srdce, Mad Max série nikdy nebyla ždímačka peněz, je to žánrovka která nikdy nebude vydělávat co Marvel nebo Star Wars. A s každým dalším filmem by bylo asi nevyhnutelné že by kvalita klesla, nebo dokonce s jiným režisérem by divák dostal ještě něco co by s Mad Maxem mělo společného jen název filmu. Takže možná je v tomto bodě přestat. Ale je to pouze moje myšlenka, co si myslíte vy?

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

to že Furiosa a další filmy v kinech nevydělávají je sice problém, ale určitě to neni problém těch filmů. Nicméně pokuď je Furiosa, tak špatná jak zde někteří píšou, aniž by jakkoliv podložili své tvrzení. Tak je potom zvláštní, že Furiosa všude sbírá vysoké hodnocení, jak je to tedy možné ? Protože...https://www.rottentomatoes.com/m/furiosa_a_mad_max_saga , https://www.metacritic.com/movie/furiosa-a-mad-max-saga/ , https://www.imdb.com/title/tt12037194/reference a pak hodnocení zde, které mluví samo za sebe. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Furiosa byla v jedné fázi seriálový projekt, respektive jím být měla (od toho se odvíjí i ta epizodičnost), takže možnost madmaxovského pokračování prostřednictvím seriálu na nějaké movité streamovací služně není vyloučena. Nejde ani tak o propad(y) v kinech, ale o budování značky: Max může být silná značka, streamovací služba jako nějaká značka zas potřebuje přitáhnout platící lidi ke svému brandu. 

na příspěvěk reagoval mm13, vjedlicka

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Klidně by se ten díl mohl jmenovat Mad Maxova smrt, je mi to jedno. Prostě chci ještě jednoho epického Maxe. A když nebude zbytí, tak třeba i velkolepý závěr se vší parádou.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Jindros

Ten stream by to fakt mohol dať. Otázka je, ako sa k tomu postaví sám Miller. Snáď pozitívne. Ako píše Apač, ešte aspoň jedného Max (že Maxa) od neho by to určite chcelo!! 🙏

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Prehliadol som ho... snažím sa vypestovať si túto vlastnosť už roky a keď sa mi to konečne podarí, tak ma na neho upozorníš. :-D

A čo melie? Strašné hovná! Ako v 99,9% jeho príspevkov...

Jindros

Jindros (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

No je otázka, jestli by díl s Maxem vydělal v kinech víc. Imho o moc ne, ale to spekulujeme. Kina jsou obecně v prdeli, klesají tržby úplně všeho a relativně niche film za 150+ miliónů vypadá jako finanční hrob v současnosti a na minimálně několik let dopředu. On ani Fury road nebyl kdovíjakej zázrak finančně. Streamovací platformy (třeba i s kino releasem) jsou asi největší šance na regulérní pětku, ty dávají stovky miliónů na kdejakou píčovinu a třeba na Amazon by se Max dost hodil.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, mm13

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Nevim, jestli existujou nějaké knížky nebo kde je ten svět Mad Maxe nějak víc popsanej, ale možná, že není zase až tak zajímavej a už není o čem hrát.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

S tou Furiózou zbytečně ohrozili Mad Maxe, ale jak říkám, nevěšel bych hlavu. Věřme v tomto případě v poučení z krizového vývoje. ;-)

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

mm13

Nevíš o čem to mele ten hned pod tebou?

Jinak je podle mě celkem jedno jak by dopadl (to těžko říct, já bych na něj rozhodně šel :-), každopádně by to byl Mad Max. A to je podstatné. 

Myslím ale, že pětka ještě bude. Ve čtyřku taky už nikdo nevěřil a přesto je tady.

na příspěvěk reagoval Jindros, mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Je na mieste otázka, či by Mad Max 5 nedopadol rovnako, možno len trochu (nepodstatne) lepšie. Spolu s Furiosou totiž prepadli ďalšie 2 filmy (Kaskadér, Kráľovstvo planéty opíc), ktoré (rovnako ako Furiosa) boli jednoznačne pozitívne prijaté ako kritikou, tak aj divákmi... len do kina na nich skoro nikto nešiel.

Bude zaujímavé sledovať ďalší vývoj, či je to ešte nejaká tá anomália alebo sa dlhšie črtajúci trend rozbehol naplno...??!

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Docela žeru to, jak nějaký jouda, přesně ví co by měl Miller točit, jak by to měl točit a když to nenatočí podle dotyčného, tak je vlastně Miller woke, LGBT a já nevím co ještě. Furiosa neni jediná, kdo nemá úspěch v kinech, takže tenhle film, určitě neni chybý krok. 

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Reklama

Reklama