Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Zase jednou souhlasím s Pomem, ten obří akční masakr v nemocnici není z téhle planety. A Woo definitivně neměl odcházet do přeslazeného Hollywoodu, kde požadují do akčních filmů všelijaké pitomé upgrady. Ono to jde i bez nich, jen se musí přitlačit a sehnat charismatického týpka s brokovnicí. A hodně, hooodně červené malinovky. I přes počáteční zaváhání (scéna v restauraci mi nepřišla zas tak výborná, možná trochu nepřehledná a předzápletková) a obyčejný děj prostě nejde nedat minimálně 9,5/10. Asi nejlepší akční film v historii. A Yun-Fat Chow je těžký frajer. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na rok 1992 je to aj dnes nadupany akcny thriller. Sice v prvej polovici to bolo pre mna trosku neprehladne, hlavne co sa tykalo prestreliek, ale v druhej polovici mi to vynahradila v nemocnici nekonecna brutalna akcna prestrelka s vybuchmi a dramaticke boli aj sceny so zachranovanim deti, takze toto u mna nemohlo dopadnut zle a preto si film zasluzi jednoznacne plny pocet 5 hviezdiciek... 23.05.2010 ________ Yun-Fat Chow - (Insp. ´Tequila´ Yuen) +++ Tony Leung Chiu Wai - (Tony) +++ Teresa Mo - (Teresa Chang) +++ Philip Chan - (Pang) +++ Philip Kwok - (Mad Dog) +++ Anthony Wong Chau-Sang - (Johnny Wong) +++ Hoi-Shan Kwan - (Pan Hoi) +++ Wei Tung - (Foxy) +++ Hudba: Michael Gibbs +++ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo je na tomto tak úžasné, že to má hodnotenie 85 percent a ja som sa pritom celkom nudil? Asi super akcia, hromada mŕtvol, zdemolovaná nemocnica, záchrana mimina, extramegacool Yun-Fat, ale ja si nemožem pomôcť, je to o ničom a klišovité. Na užitie si takéhoto filmu asi treba mať trochu napozeranú hongkongskú kinematografiu a tamojšiu tvorbu Johna Woo. Môj pohľad na vec ale nezmenil ani Killer. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Naprosté a totální akční inferno, jen občas přerušované vyprávěním příběhu (který tu však není ani zdaleka tak důležitý jako třeba v Bullet in the head). Akční scény stojí hlavně na naprosto vynikajíci choreografií, kterou má na triku Philip Kwok, který také ve filmu skvěle zahrál roli jednoho z hlavních záporáků. Neméně dobří jsou i ostatní herci - Chow Yun-Fat , Tony Leung Chiu Wai, nebo v malé roli i samotný John Woo. Hard Boiled je naprostý vrchol žánru, se kterým se můžou srovnávat snad jen jiné Woovy filmy (Killer, Bullet in the head)... a ani ty na něj podle mě nemají. | 10/10 ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je mazec. Kam se hrabe Hollywood se svejma akčňárnama. V tomhle filmu tvoří přestřelky snad 60% stopáže. Závěrečný asi 45min dlouhý masakr v nemocnici nebral konce. Vždycky se našla ještě další místnost, kde je co rozstřílet resp. koho zastřelit. Některý scény byly fakt parádní. Žasnul jsem jaký kousky herci a kaskadéři zvládají. Ve výsledku už na mě ale bylo toho střílení příliš. Nic víc než vizuální podívaná v tom není. Bohužel postupem času se vše neustále opakuje, pouze přibývá mrtvol a já se začínám nudit. Tenhle film mě ve svém žánru tak vyčerpal, že min. dva měsíce nemusím vidět žádnou akční řezačku. Každopádně všichni akční maniaci si tu musí přijít na svoje. 59% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Během přestřelky v nemocnici, kdy Yuen a Alan nastoupí do výtahu, měl štáb přibližně 20 sekund na to, aby uklidil podlaží, aby tak vypadalo jako úplně jiné podlaží. (HellFire)
  • V menší roli rádce hlavního hrdiny se objeví sám John Woo. (Chrustyn)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony dolarů. (HellFire)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama