Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (806)

plakát

Občanská válka (2024) 

Už dlouho jsem neviděl film, u kterého bych tak moc přemýšlel nad jeho významem. Ať už je to ale jakkoliv, je to silná podívaná, s několika scénami, které se umí dostat pod kůži (Jesse Plemons vládne) a skvělým zakončením, u kterého těžko chápu, proč na něj někteří nadávají. Poslední minuta dokonalá.

plakát

One Punch Man (2015) (seriál) 

Ve druhé sérii mě to místy začalo ztrácet, ale i tak většinu času poutavé a především hodně zábavné, se super postavami.

plakát

Domestik (2018) 

Většinu stopáže dost nevýrazné, ale nakonci tak silné, že zpětně přemýšlím o plném hodnocení. Vážně silná sebedestrukce.

plakát

Tokio ghoul (2014) (seriál) 

První série mě nedokázala přímo zaháčkovat, ale byla fajn a byl jsem připravený tomu věnovat víc času. Ale sotva v polovině druhé mi bylo naprosto jedno, co se děje a proč někdo dělá to co dělá. Možná to někdy zkusím znovu, ale teď jsem se u toho nakonec fakt jen nudil.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Na konci druhé série tomu trochu dochází dech a působí to dost neukončeně, ale i tak je to silná sonda do duše sériových vrahů, která mě dokázala strhnout.

plakát

Dokument o Tyleru Durdenovi (2021) 

K Tylerovi se někdy těžko hledají sympatie (koneckonců i on sám o sobě řekne, že je zmrd), ale i tak má smysl jeho život sledovat a je to zajímavá podívaná. A Havlík jí prodává výborně.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Film o holocaustu, ve kterém je nejvíc zneklidňující jakékoliv připomenutí, že se holocaust odehrává. Není třeba jakýkoliv explicitních záběrů, stačí zmínka o peci a naprosto jsem ztuhnul, protože po neustálé ignoraci střelby, neidentifikovaných rozkazů v němčině a štěkání psů, to byla plně vyslovená připomínka, že hned za zdí se odehrává nejhorší tragédie a zločin moderních dějin. A když začaly titulky s vyloženě nepříjemnou hudbou, poprvé jsem měl pocit, že jsou plnou součástí filmu. Bylo mi z toho špatně... jako kdybych naplno pocítil zrůdnost holocaustu.

plakát

Ghost in the Shell (1995) 

Naprosto opojný zážitek, který se dá slovy těžko vyjádřit. Kyberpunk v praxi, jak nejlíp může vypadat.

plakát

Občan Kane (1941) 

Technická stránka je po všech směrech perfektní, ale extra silný zážitek mi to nedalo. Silněji na mě zapůsobila jedna scéna a pochválit musím závěr, ale to je tak všechno. Je to pro mě prostě "jen" dobrý film, který na nejlepší všech dob nemůže ani pomyslet.

plakát

Wonka (2023) 

S tím filmem je všechno v pořádku, ale prostě to není něco, co bych úplně docenil. Muzikály a pohádky prostě nejsou moc pro mě.