Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Life on Mars

Life on Mars (2006)

Jsem u třetího dílu druhé série, na konci první už jsem začal chladnout, ale teď už jsem zase nadšen a mám vše, co jsem potřeboval - typicky BBC precizní provedení, skvělý a hlavně skvěle využitý nápad, super týpci a herecké výkony a krásná angličtina, jo, pět jak vyšitejch! (Po všech dílech: na pěti rozhodně setrvávám!)

Odpočívej v pokoji

Odpočívej v pokoji (2001)

Velmi originální a maximálně lidské a silné, jeden z prvních seriálů, ne-li úplně první, který mě otevřel oči a dal pochopit, že dosti profláklé označení seriál, nemusí vždy nutně znamenat něco pokleslejšího, jak je v 95% dnešních pokračováků zvykem!

Futurama

Futurama (1999)

Škoda, že tenhle majstrštyk se k nám na obrazovky nikdy nedostal a asi ani nedostane, díky nesmrtelným The Simpsons. I tak ale lidí, co vzali zavděk stažením z netu, jsou mraky a stále přibývají další, alespoň doufám. Pravda, po letech jsem to zkusil znovu a už mě to nebralo, ale to nic nemění na mém hodnocení!

Mrtví jako já

Mrtví jako já (2003)

Velmi zvláštní a dosti jiný seriál, na nějž sem si musel pár dílů zvykat, především díky zcela originální představitelce hlavní role, která vám první desítky minut rozhodně vizuálně nijak neučaruje, ale o to víc si jí i celou "mort" partu kolem ní zamilujete. Jediné, čeho jsem litoval, že není více dílů!

The Black Donnellys

The Black Donnellys (2007)

Naprosto luxusní záležitost, dost se vymykající obvyklé seriálové tvorbě, precizní, dotažená, dost temná věc, skvělé herecké výkony vesměs nepříliš známých tváří, z každého dílu mrazí, tím nepochopitelnější nebo možná právě proto, že tenhle majstrštyk tak rychle zařízly :o( Smutné... Ve všech 13ti existujících dílech jsem nenašel ani okamžik, který bych dal pryč!

Californication

Californication (2007)

Dokoukal jsem poslední epizodu a zůstanu u pěti, co jsem dal po třech, ač některé díly byly hlušší a zbytečně moralizačně kompenzační (jakoby se tvůrci najednou zalekli, myslím, že šlo o 4. a 5. díl, nevím přesně, a chtěli ukázat u.s. natvrdlému divákovi, že šukání a chlast rozhodně nedělá hrdinu kladným, že je to jeho hloubka a láska k jedné ženě a dceři, kterou ony díly přetékaly, bla, bla, naštěstí se chytli za nos a vrátili to do původně nasazené lajny a Hank zase pěkně (cizo)ložil s kdekterou a popíjel a pokuřoval o 106). Celkově skvělé hlášky a klobouk dolů nejen před Duchownym, ale veškerým osazenstvem seriálu! Jen ta závěrečná scénka mi přišla trochu moc odjinad i kdybych jí bral jako vtip scénáristů... (Absolvent.) (Druhá série dojem více méně nijak zásadně nepokazila.)

Dexter

Dexter (2006)

Velmi originální extrémní zvrhlostí a až nechutnou brutalitou podanou jakoby se nic nedělo a hlavní hrdina je vlastně kus zatraceně sympatického magora, ale mám s tímhle obskurním dílkem problém - bez váhání 100%, ale ke každému dílu se musím vždy nějakou dobu dokopávat, zřejmě díky dosti naturálnímu tématu = množství mrtvol :o) (Po konci 1. sezóny a předcházející skoro roční pauze v dívání zvyšuji na pět, páč jsem se úspěšně dostal přes ono dokopávání se a těším se na druhou sezónu.)

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Velice zábavná a u nás nepříliš profláklá věc, navzdory sedmi ukončeným sériím! Hodně vtipná skoro parodie na nemocniční seriály s ansámblem postav a postaviček vybalancovaných přesně, jak je třeba a minimálně bez ustání hláškujícho Dr. Coxe a primáře Kelsa, si prostě musíte zamilovat!

Hotýlek

Hotýlek (1975)

Ujetá, Cleesovská záležitost, o pouhé dva roky mladší než já, mě královsky pobavila originálním, britským humorem, který nemá lautr nic společného s americkou tvorbou... (Nic proti ní!) Basil Fawlty a Manuel jsou dokonalí...