Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Mysteriózní
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Úsvit (2023) odpad!

Pokud by snad byl někdo na pochybách ohledně smysluplnosti dotací a veřejného financování prostřednictvím institucí jako je Státní fond kinematografie či Česká televize, doporučuji mu ke shlédnutí tento progresivistický paskvil s rozpočtem 90 milionů, aby se rychle svých pochybností zbavil. Režisér s aprobací škola života vytvořil ideologickou slátaninu v duchu dogmat moderní levičácké ideologie: zlí kapitalisté navlíkají boudy na nevinné komunisty a zpátečnicky lpí na dvou pohlavích, zatímco osvícená skorodoktorka (snad alterego režiséra?) za peníze svého muže dokazuje, že faktor pohlaví jest věcí relativní. Epizodní postava Tomáše Bati vydojila z kapes daňových poplatníků České a Slovenské republiky dostatek peněz na to, aby vzniklo dílo vpravdě světového rozměru: kdyby Křenková byla černoch, můžeme počítat s dalším Oskarem.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) odpad!

Ultrakorektní užvaněná kravina s hvězdným obsazením - po půl hodině utrpení jsme to vypnuli.

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Zdejší i externí slabé hodnocení je skvělou paralelou k jedné z mnoha dějových linek této příjemné záležitosti: satiru prostě někteří jedinci nepoberou, nebo se v ní nedej bože poznají a pak se mohou kousnout do zadku. Jak příznačné! Já osobně na protest dávám pět hvězd, i když normálně bych to vzhledem k volnějšímu tempu viděla tak na čtyři a půl. Je také třeba ocenit, že Hřebejk konečně zase natočil koukatelnou věc. Párkrát jsem se s chutí zasmála, potěšil i sympoš Havelka v jedné z hlavních rolí. Rozhodně budu doporučovat dál.

plakát

Krajina ve stínu (2020) odpad!

Film dokazující totální degradaci ocenění Český lev. Partička inťošů si mezi sebou rozdala ceny a poplácala se při tom po zádech, to vše za němého přihlížení českého publika. Úkol splněn, všichni jsme pochopili, že nácci jsou vlastně pašáci a největší svině byli a jsou Češi a ovšem Židé – ať žije propaganda! Nekonečná ideologická nalejvárna navíc trpí nepochopitelnou ambicí kdysi dobrého režiséra stát se druhým Vláčilem, což z díla místy vytváří až tragikomedii. Bohdan Sláma názorně prokázal, že pod špatným režijním vedením i ten sebelepší herec nezmůže zhola nic: statické scény, dlouhé pohledy a neskutečná nuda, podpořeným velice slabým střihem. Něco tak otřesného jsem už dlouho neviděla: dvouhodinové utrpení – odpad!

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) odpad!

Nechápu, jak se herci jako Jana Švandová nebo Igor Bareš mohou propůjčit k působení v takové vyblitině: je vidět, že v době koronakrize už je o kšeft opravdu nouze. Česká televize by se měla chytit za nos a přestat vyhazovat peníze daňových poplatníků za natáčení sraček s pochybným scénářem, příšernou režií, stupidní kamerou a vyjma výše jmenovaných rovněž s parodií na herecké výkony. Nevěděla jsem, jestli se mám smát, nebo brečet, ale pak mě napadlo, že je Renč možná naštvaný na prezidenta kvůli koronáči a tohle je pomsta. No prosím, ale proč to musíme platit my?

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Tarantino zjevně stárne a ztrácí soudnost. Výtvarně krásné a propracované, ale jinak blábol, který stojí na dvou hvězdách v hlavní roli - nuda k nepřečkání, nebýt partnera, který chtěla vědět, zda je druhá polovina stejně slabá jako ta první (skutečně byla o trošku méně hrozná), odešla jsem z kina už po hodině. Nechápu, co může Capria nebo Al Pacina přimět k tomu, aby hráli v takové hovadině.

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Perfektně nastavené zrcadlo dnešní konzumní a úzkoprsé společnosti, a to prosím nejen té americké: ostatně, dobře je to vidět i na zdejších komentářích - kdo film nepochopil (nebo si nechtěl přiznat, že by v něm byl adept na popravu), vůbec neocenil (či ocenit nechtěl) jeho varující poselství. Dávám 5 hvězdiček za aktuálnost, nadčasovost a odvahu. Nejlepší satira od dob Sexmise.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Skvělá ukázka, jak fungují koncesionářské poplatky: ČT zajišťuje za peníze daňových poplatníků job pro špatného režiséra (Zelenka) a vysloužilé herečky (Bohdalka) plus případně pro ty, které by herečkami být chtěly, ale nemají na to (Kadeřávková). Korunu všemu dává neschopnost tvůrců přijmout oprávněnou kritiku - odkaz na neprofesionální reakci pana režiséra už tady někde je, takže obohacuji pouze o odkaz na dětinský výplod hlavní představitelky, který se zjevil na sociálních sítích - takto může vystupovat jen člověk, který pracuje za státní peníze, v soukromé produkci by si ovšem s podobným vystupováním už neškrtl: https://www.super.cz/610894-anna-kaderavkova-neunesla-kritiku-na-pohadku-kouzelnik-zito-tenhle-vulgarni-komentar-od-ni-cekal-malokdo.html; k pohádce samotné je škoda jakýkoli komentář - spousta vyhozených peněz za ukázku naprostého diletanství: možná by se dalo využít na FAMU jako modelový příklad, jak se pohádky nemají točit.

plakát

Konec železné opony (2008) odpad!

K zblití - vymejvárna mozků jak z dob nejhlubší totality. Počítám, že autorka za odměnu obdržela teplý flek v Bruselu.

plakát

Toman (2018) 

Pro mě po dlouhé době výborný český historický film, který opravdu stojí za to vidět. Dílo, na které by studenti měli chodit povinně, aby si doplnili bílá místa v učebnicích dějepisu a na vlastní oči se přesvědčili, co byli ti komunisti zač. Herecké výkony super, řemeslné ztvárnění vynikající: Ondřej Trojan opět dokazuje, že je machr, jehož filmy nejsou jen momentální strhující zážitek, ale nadčasová díla, k nimž stojí za to se vracet - díky za kvalitní práci celému týmu, kdyby to bylo možné, dám hvězdiček deset.