Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (50)

plakát

Diktátor (2012) 

Říkat nahlas takovéto věci by dnes dost možná ani neprošlo. Wadiyjský lid si opravdu lepšího vůdce zvolit nemohl.. No nemohl. Sacha opět ve své vlastní produkci vznesl na americký povrch slušnou dávku humoru na stejném brdě jako kdysi v Boratovi. Rozumím, chodit do koupelny po Usámaovi může být hrozné, ale co může být ještě horšího, než když Nouz Ovyvýchod se svým přítelem planují druhé jedenácté září? Admirální generál Aladeen si prostě nedělá servítky. Něco se mu nelíbí - popravit! Restaurace Smrt Aladeenovi zřejmě musela slušně profitovat. Situace na blízkém východě se jistě bere až moc vážně - říkali.. Zamilovat se do demokracie, neboli oženit se s chlupatým Harry Potterem, to zvládne opravdu jenom Alison Burger. DRE se Snoopem určitě nikdy nepočítali s tím, že se The Next Episode dostane takové poctě..

plakát

Zabiják (2023) 

"Bojuj, jen když tě za to platí." Tohle by si většina lidí mohla nechat vytesat nad dveře. Možná až zbytečně dlouhý a filozofický začátek, který se později proměňuje v zajímavý akční thriller. Natočeno způsobem nemluv, ale konej. Nedobrovolná schůzka rovná se smrt. Ta pomstychtivost jde Fassbenderovi úplně z očí, na kterou postupně navazuje skvělý herecký výkon u tohodle, mně né moc sympatického jedince. Prvně jsem tomu moc nedával, neboť mi do takové role zabijáka prostě neseděl. Zpětně ale musím říct, že to vůbec nebyla špatná volba. Soucit je slabina, naštěstí to ale není nic osobního. Kolikrát by ještě toho velkého grizzlyho netrefil..?

plakát

Lidská stonožka (2009) 

Jestli zde byl cíl stvořit něco originálního, tak se to sakra povedlo. Psycho maník, s bůhví jakým myšlením si prostě hraje, jak s lidmi, tak se zvířaty. Už se nedivím tomu, že se dost lidí bojí doktorů, když se z nich může stát něco takového. Jinak, příběh hrozně jednoduchý a lehce předvídatelný. Provedení slušné ale opravdu nechutné. Herecký výkon v podání hlavního protagonisty nebyl za mně vůbec špatný, ale měl si ho radši šetřit na nějaký normální film. Jak někoho se zdravým myšlením může napadnout propojit trávicí trakt třech stvořeních najednou, to mi zatím zůstává záhadou..

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Na to že má paní Bohdalová přes devadesát, tak svou práci stále zvládá skvěle. Kdo ale ještě podobně zvládá svou profesi je i pan Strach. Opět do ČT přišel se skvělým a silným dramatem, v podstatě jenom o staré bábě, která přednáší lidem pohádky. Poměrně vyhrocený vztah mezi matkou a dítětem může vyvrcholit do jakýchkoliv výšin. Krásné, jak lze z jednoduchosti vytřískat (skoro) maximum. Na tuzemské poměry se tenhle snímek určitě bude řadit do popředí novodobých výtvorů..

plakát

Mechanik zabiják: Vzkříšení (2016) 

I když už Arthur sám sebe dostal do vysněného důchodu, tak ani v něm nemá klid. Kolik falešných pasů a jmen by ještě potřeboval, aby konečně dostál svého. Zde, i přes jeho nesouhlas, se pořádně projevila práce správného mechanika. Úkol zněl jasně, tři nehody, tři mrtvoly. Co by to ale bylo za film, kdyby si to náš Jason neudělal celé po svém. A světe div se, zas je v tom ženská..

plakát

Gympl (2007) 

Studijní léta na Masarykově gymnáziu mohla být, jak jedna velká deprese, tak jedna velká zábava. Hobby v podobě malování jistě dokázaly tímhle filmem pobláznit spoustu pubescentů. Jistě, sranda musí být, ale votsud potsud. Nic by se nemělo přehánět a zbytečně tlačit na pilu, zejména při jistých až nehereckých výkonech některých z obsazení. Tomáš Vorel natočil naší asi nejpopulárnější studentskou komedii podle svého. Zcela nedostatečný učitelský sbor, mladistvá studijní léta a i bratrstvo kočičí pracky prostě baví a bavit zřejmě ještě dlouho budou. Film má prostě své skryté kouzlo, na které by si měl každý přijít sám..

plakát

Probudím se včera (2012) 

Komedie i se špatným humorem je komedie. Když se na tom však trochu zapracuje a vymyslí se aspoň záživný příběh, nemusí to být vůbec špatné. Na naše novodobé poměry dost průměrný film a potenciál zde nebyl zcela naplněn. Ano, bylo tam i pár momentů které dokážou utkvět v paměti hlavně teda ze školního prostředí, ale pokus o to, zde zakomponovat zábavný a smysluplný humor moc nevyšel. Vsuvka: Na to, že Krejčíř třikrát propadl, tak to dotáhl poměrně daleko..

plakát

Mechanik zabiják (2011) 

Práce mechanika spočívá v opravě věcí, řešení problémů a prostém plnění úkolů. Potřebujete k tomu jinší způsob uvažování než ostatní lidé. Tímhle vším se prezentuje Arthur (nebo spíš Brad?) v dokonalém vražedném remaku i ve spolupráci prvně se starým a poté i s mladým Harrym. Představí nám svou práci i své osobní problémy. Dokáže je skloubit a udělat z toho skvělý akčňák napínavý od začátku do konce. Vždy je o krok napřed. Vyřeší každý problém. Kdyby se takhle prezentoval každý mechanik nebyl by nikde a s ničím žádný zádrhel. Myslím, že už si však žádného "učně" do parady neveme v jeho vlastním zájmu..

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Dědictví je krásná věc. Je dosti pravděpodobné že v devadesátých letech by s ním každý průměrný moravák naložil velmi podobně. Díky paní Chytilové jsme krásně poznali ten pravý obraz naší kultury. Samozřejmě myšleno s nadsázkou..

plakát

Rozhněvaný muž (2021) 

Patrick Hill. Ano, opravdu to zní jako irské jméno. Avšak takovou irskou kávu umí uvařit jenom Guy Ritchie. S využitím Jasonových schopností se o úspěchu nedá vůbec pochybovat. Kvalitní prostřihy i časové skoky tam a zpátky. Plánování, loupeže, pomstychtivost. Když se tento muž rozhněvá, tak je schopen zajít do jakýchkoliv extrémů. H jako hrdina. Na tom zřejmě něco bude pane režisér..