Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irina (40) je svobodná matka původem z Ukrajiny žijící na českém maloměstě. Pro svého syna Igora (14) by udělala cokoliv. Platí mu tréninky gymnastiky, pomáhá mu se školou a už řadu let se snaží pro oba získat české občanství. Když Irina odjede na několik dní na Ukrajinu, aby si nechala prodloužit víza, Igor zůstává v Čechách sám. Na Ukrajině ji ale zastihne nečekaná zpráva. Igora kdosi surově zbil, leží v umělém spánku a čeká na operaci. Hlavním podezřelým ze zdánlivě bezdůvodného útoku jsou místní Romové, což Igor po probuzení z umělého spánku potvrdí. Irina se rozhodne bojovat za spravedlnost a její boj mobilizuje celou společnost. V mnoha případech ale jednostranně. S rostoucí nenávistí a útoky vůči Romům, se Igor rozhodne mámě říct, co se onu osudnou noc skutečně stalo… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

kajas 

všechny recenze uživatele

Oběť má podle mě mnoho společného s Blaškovým Podezřením. Silný příběh inspirovaný skutečnou událostí, nejednoznačnou hlavní hrdinku, se kterou se divák velmi těžko ztotožňuje, velmi civilní zpracování takřka bez emocí, pozvolné vyprávění. Oběť musím bohužel hodnotit hůře kvůli nevýrazným hereckým výkonům vedlejších postav. Vůbec mi to nesedlo. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma s jednoduchou zápletkou s jednoduchým riešením, ale so zložitou životnou situáciou. Film bez hudobného podmazu vytváral dojem, že sa každú chvíľu stane niečo vážne, a keď sa to celé dostalo do stavu, z ktorého už nebolo návratu, začalo to byť zaujímavé. Už to nie je o násilnom prepadnutí, ale o lži, manipulácii más a rozsievania strachu. Neukončený príbeh ma na konci trochu vyviedol z filmovej pohody, ale plusové body pridala dobrá kamera, trochu nestabilná ale nie roztrasená. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tato cíleně multikulturní detektivka (cílená v tom, za co ji považuje rivah) mi rozhodnně - po vánočním Columbovi a jiných - nepřišla až tak špatná, rozhodně ne tak, jak jsem tušil. Téma týkající se lži, jež se drží člověka jako hovno podolku, je nosné samo sobě;  i bez multikulti-přesahu. Zde se lež sice netýkala jen jedince, nýbrž určitého společenství, které bylo jejím nositelem, a to sestávalo jak z Ukrajinců, tak z Čechů. Jak do toho ale zapadli Rómové, kteří se ničeho neúčastnili (pár oken, na to si tak ještě troufnou), ale dopadli nejhůř? Na druhé straně se Irina stala předmětem zájmu a tím i poskytovaných výhod dvou českých opozičních "stran", konzervaticů a alternativců, jejichž představy naplnila jen částečně, a tím i od obou může očekávat jistých represivních opatření. Samozřejmě nepodezírám autora, že by chtěl vymezit Čechům oblast politiky, Ukrajincům podnikání a Rómům kujónství. A i kdyby, za pokus to stálo. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Viete, keď chcete oscara, obsadíte retardov, zberačov a inú háveď, dej buď holokaust alebo rakovinka a soška je doma. Blaško splaško chcel lva a slnko, tak zobral trend, ukrajinu a cigánov a hopsa šupsa, slnko je doma. Češkovia mu na tento kalkul našťastie neskočili. A ten čurák ešte urobí takýto film, ktorý je ako náboj do dezolátskych hovnometov. ODPAD! ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Příběh podle skutečné události natočený výborným režisérem. Přesto zdaleka nedosahuje kvalit Podezření. Tam excelovala Melíšková, v tomto filmu mě ale zaujal nejvíc Igor Chmela. Role mu sedla. Tentokrát to vidím na tři až čtyři hvězdičky. I tak je Michal Blaško výrazná osobnost, na jeho další filmy se těším. Navíc je to velmi příjemný a skromný člověk. Fandím mu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení ukrajinsko-slovenské hranice probíhalo na přechodu Hatě na Znojemsku, exteriéry nemocnice jsou pak ze Znojma. V severních Čechách se natáčelo v Ústí nad Labem a na litvínovském sídlišti Janov. V Plzeňském kraji se točilo v nemocnici v Klatovech. (starydivak)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Reklama

Reklama