Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kašlu na to, že Billy Zane je herecká nula, a že náplň filmu je poněkud o ho..dně málo věcech. Pro mě je Sniper o výborných scénách odstřelovačských akcí s víc než dobrou doprovodnou hudbu (Marc Mancina a Hans Zimmer). A řeči o pocitech muže rozesílajícího pozvánky na schůzku se zubatou podle hesla "přichází nepozván, odchází nepoznán" by mohl pronášet i podstatně horší herec než Tom Berenger, takže s klidem dám 70%. "Dalším dílům" se ale radím ne zdaleka, ale úplně vyhnout, protože to je čistá videoprodukce nedosahující ani béčkové kategorie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vo finále sa Llosovi podarilo diváka rozemočniť, napnúť a vyvolať v ňom katarziu pri likvidácii záporákov. V dobe uvedenia by som možno hodnotil o hviezdu lepšie. Dnes už ale Sniper pôsobi veľmi zošedivelo, chvíľami nudí a hlavne z neho viacej kričia béčkové slabiny, ktorým kraľuje príšerne umelá Changova hudba. Rambovky mali Sylvestra, spád a motívy Jerryho Goldsmitha. Toto je iba ich slabý odvar. ()

Reklama

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Tom Berenger na mě v této roli působil mimořádně přesvedčivě. Nevím ale, jak bych to hodnotil bez něho. Billy Zane to trochu kazí. Navíc zvláštní představa, že americká armáda neměla pro úlohu zaměřovače nikoho lepšího a musela nasadit civilistu bez zkušeností. Autoři tím zřejmě chtěli udělat příběh zajímavějším, ale mě osobně to lehce zklamalo. Nicméně dobrých filmů v tomto žánru je málo a jak jsem už naznačil v úvodu, Berenger to celé více než zachránil. Dávám 4*. ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak k elitnímu odstřelovači přidělí chlapa, který se hodí tak jenom do výcvikových akademií a pro střelbu na olympiádě a ze kterého se vyklube dobrý parťák a zabiják. Kdo ten scénář sakra napsal? Billy Zane v roli vojáka nestojí nestojí za nic, ale pro Toma Berengera role snipera jako šitá na míru. Docela se na to dalo koukat, obzvlášť, když se oba chlapi chystali někoho zastřelit, ale ten konec byl dost zpackaný. Plná vesnice vojáků a Zane si klidně jednoho zabije nožem a pak druhého zastřelí a ještě má dost času na to, aby Berengera vklidu odvázal a odnesl k vrtulníku? Blbost. Schytal by to během pár vteřin. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Až dnes som videl prvý diel nekonečnej série, ktorá ma momentálne už 8 dielov a za mňa to je riadna nuda. Väčšinu filmu dvaja hlavní hrdinovia pobehujú po lese a pri kecaní sa akože zbližujú. Ale mne ani jeden z nich nesadol. Berenger ako drsný vlk samotár nemá pre mňa dostatočnú charizmu a Zane ma vyslovene sral. A tá jeho dilema, či konečne niekoho zastrelí alebo nie ma príliš nezaujímala. Chýbal mi tu adekvátny sniperský protivník na druhej strane podobne ako vo filme Enemy at the Gates. Ale to jednostranné strieľanie z diaľky do nič netušiacich terčov raz za pol hodinu nie je pre mňa. Trochu zaujímavé je len finále v ktorom sa to trochu skomplikuje, ale ani scéna s mučením nie je tak pôsobivá jak by mohla. Celkovo mi nesadol jak tento typ sniperského akčniaku s minimom normálnej akcie, tak zároveň v réžii sterilného rutinéra to postráda nejakú poriadnu atmosféru a scény s letiacou guľkou sú dnes už k smiechu. 4/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Billy Zane se měl původně jmenovat Richard Grieco, ale nakonec se ve filmu jmenuje Richard Miller. (BloodMax)
  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)
  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)

Reklama

Reklama