Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (678)

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, přišlo mi to dost nudný. Akce pomálu, příběh trapnej a Mark Wahlberg přehnaně drsnej, při těch jeho „profesionálních“ kecech sem uchcával smíchy, ostatně celej příběh je jedna velká stupidita, kterýmu se dá akorát tak smát. Taky by mě zajímalo kde vyhrabali toho arabáka jako agenta, nekoho tak neschopnýho sem snad ještě neviděl a krom toho, celej ten charakter ve filmu je pěkně trpanej, až skoro ubohej. jediný co trošku potěší je tu a tam slušná akce, i když opět v čele s přemachrovaným Wahlbergem a taky Danny Glover, sice nevim, kdy začal tak děsně šišlat, ale záporák mu kupodivu celkem sed ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý a i zpočátku to vypadá, že by se mohlo jednat o solidní akční film. Děj ale postupem času ztrácí na atraktivitě a místy mi to přišlo velmi povrchní. Akční scény stojí za to, ale ten příběh mě prostě nedostal. Spíše naopak. Ke konci jsem už jen kroutil hlavou nad tím, co to tvůrci vymýšlí za kraviny. Čekal jsem od tohoto filmu víc. 60% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Přihlouplý akčňák s neskutečně dekadentním finišem. Ale proč si trochu nezastřílet, ne? Mark Wahlberg napumpoval svaly, pořídil si velkou bouchačku a i když se tomuhle filmu zřejmě každý opravdový odstřelovač musí od srdce zasmát, pro -náctileté fandy do prvoplánových akčních hrdinů je Fuquova nenáročná omáčka, opepřená zpomalovačkami a absurdně velikými explozemi, tím pravým ořechovým. Zasloužila by zkrátit na devadesát minut, zasloužila by výraznějšího záporáka a taky trochu inteligentnější tečku, ale když se to vezme kolem a kolem, jedná se o stravitelné řemeslo. Fuqua by ale vážně potřeboval zas jednou něco, co alespoň vzdáleně připomíná scénář (jako v případě Training Day). Pak se možná vyhoupneme i nad průměr. Přepadovka uprostřed mě však donutila vzpomenout na zlaté časy Johna Matrixe a za to sázím čisté tři hvězdičky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Puška M82, kterou na začátku používá Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg), je samonabíjecí zbraň, kterou není třeba po každém výstřelu natahovat, jak je tomu ve filmu. (Jirka_Globus)
  • Snímek vznikl podle románu "Point of Impact" od Stephena Huntera, filmového kritika Washington Postu a držitele novinářské Pulitzerovy ceny. Svému hrdinovi, fiktivnímu válečnému veteránovi Bobovi Lee Swaggerovi (Mark Wahlberg) věnoval ještě tři další romány a také napsal tři prequely o jeho otci. V knize je Swagger veterán z Vietnamu a žije v Arkansasu. (imro)
  • V traileru je i scéna, která nebyla ve filmu použita. Pomocí dálkového ovládání je v ní vyhozeno do vzduchu malé letadlo. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama