Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (122)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Člověk od blockbusteru tohoto typu nečeká žádnou myšlenkovou olympiádu, ale pálit tam pátý přes devatý jak smyslu zbavenej s tím, že když je nejhůř necháme monstrum zařvat a jede se dát, to si myslím, že si ani tento žánr nazaslouží. Jako jo, je to hezky barevný, stomatologové tam maj vlastné scénu, monstra tam bitkaří jak kdyby nemuseli druhej den do práce, prostě dobrý jen blbější než je nutné.  Ovšem přiznávám, že u tohoto filmu mám malý soukromý zábavný plusko, protože lidoop mě připomnal v grimasách a pohybech Dwayne Johnsona. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Větší, rychlejší, akčnější a barevnější než předchozí díly, ale zároveň jednodušší a hloupější. Nový díl série MonsterVerse je zábavná popcornovka u které je důležité vypnout mozek a bavit se, protože jinak budete kroutit hlavou. Samotný příběh okolo Titánů a Duté země vlastně moc nedává smysl, ale nějakou tu gradaci a epičnost, že to někam směřuje a o něco jde, tak takové filmy to prostě potřebují. Lidské postavy jsou zde minimální a jsou zde hlavně proto, aby vysvětlovali divákům, proč Godzilla a Kong dělají to co dělají. Humor celkem fungoval a na hercích šlo vidět, že si natáčení užili. Finální digitální bitka 4 Titánů byla fajn a zde si tu podívanou užijí především mladší diváci. Godzilla x Kong: Nové impérium je fajn popcornovka u které ty 2 hodinky utečou jako nic. Když divák ví na co se jde dívat, tak by neměl být zklamaný. Splnilo to svůj účel. 6/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších blockbusterov a najväčších vizuálnych bordelov moderného (alebo post neviem akého) Hollywoodu. Nefunguje skoro nič, snáď len sympatie ku Kongovi v prvej polovici a snaha Rebeccy o... vlastne len snaha. Na plátne sa odohráva taký chaos, že len tí najzainteresovanejší pochopia, v čom tkvie hlavný problém, čo sa práve deje v jednotlivých scénach a nakoniec aj to, kto proti komu stojí. Ak sú collateral damages zamýšľaný ironický prvok tvorcov, tak je podaný tak extrémne meta, že som na to neprišiel. Kauzalita možno dáva zmysel, ale keď behom 20 minút bojujú postavy pri pyramídach v Egypte (aj s titulkom pre tých, ktorí nevedia kde sa nachádzajú), v novej ríši pod zemou a hneď na to v Riu, tak sa to nedá brať ani vážne, ani ako zábava a vzhľadom na nezaujímavé postavy ani ako guilty pleasure. Humor je samozrejme maximálne zúfalý. Ale nuda nehrozí a nechýba množstvo facepalmov (čiže občas to guilty pleasure vykukne), takže veľmi nízke hodnotenie sa dá brať aj ako odporúčanie, 40% by znamenalo nudnú šeď. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný, já jdu na akční film o monstrech a chci od toho vztahovku, a filozofické témata na styl, proč vlastně existujeme, a co děláme na téhle planetě. Místo toho dostanu film s monstry, které se mlátí, ale to jsem přece jako divák nemohl čekat, vždyť každý předchozí film o monstrech byl velmi filozofický. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám předchozí díly líbily, líbit se vám s největší pravděpodobností bude i tento. Ve mě však zvolený styl a full action mode vzbuzuje určitou nevoli. Je to celé extrémně šílené, akční, tvůrci chrlí jednu bláznivou scénu za druhou, a rozhodně to má tempo a nedovolí vám se nudit. Jak Edwardsova Godzilla, tak Doughertyho King of Monsters však v sobě měli alespoň záblesk realistické osudovosti. Mytologie kolem titánů se v rámci možností držela při zemi a měla pevné kořeny. Nové impérium nám servíruje neobjevené civilizace, mýtické bitvy a proroctví kterým chybí pevná půda pod nohama. I přestože už Godzilla nepůsobí jako zvíře na které si můžete sáhnout, ale spíše jako marvelovský hrdina z komiksů, pořád vás dokáže slušně zabavit. K tomu přidejte o něco lépe zapamatovatelné lidské postavy, hromadu akce, a také spoustu nových příšer, a máte přesně ten šílený akční výplach který chcete v pátek večer s kamarády vidět. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Bylo najato více než 750 komparzistů. (fiLLthe3DD)
  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama