Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Poté co přežila útok Godzilly na San Francisco Cate šokuje další skandální tajemství. Obklopená řadou hrozeb se vydává na dobrodružné pátrání po celém světě za pravdou o své rodině a tajuplné organizaci zvané Monarch. (Apple TV+)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (77)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem blbnutí v podání rozličných monster, která budou šlapat po světových metropolích a mydlit se mezi sebou. Jenže chyba lávky. Tady se tomu všemu naopak snaží zabránit, což je samozřejmě dobré pro svět, ale ne pro diváka.  A tak se tu hlavní hrdinové pohybují celkem zbytečně odněkud někam, řeší něco, co mi bylo vlastně úplně jedno a ústředním motivem je rodinné drámo, které se pan zvrhne do -SPOILER- Cesty do středu Země.  A to mě zrovna dvakrát nebavilo. Co se monster týče, tak tu nejvíc prostoru dostala obligátní a pak ještě dvě mrchy, které se tu ale jen mihly. Za mě zklamání, které  se v pohodě dalo vtěsnat do devadesátiminutového večeráku. Pak by se na to dalo v klidu koukat. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Monarch: Odkaz monster je takové načančané, velké nic. Seriál sliboval spoustu monster a jedním z lákadel byla i samotná Godzilla. Bohužel slibované nepřichází a přestože jsem tvůrcům to neustálé napínání "teď něco přijde" tak první tři díly žral, zjistil jsem, že nepřijde nic. Monarch je předražené a hnusně vypadající putování, několika nesympatických lidí, v různých časových rovinách, které nedokáže zaujmout tak, jak by mohlo a v první půlce se řeší rodinné vztahy a to, koho má raději táta a když už přijde nějaká akce, je až překvapivě bídná a na úrovni těch horších Marvelovek. ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

První a poslední díl nejlepší a to jsou navíc takové průměrné, hlavně díky výskytu Godzilly na chvilku, jinak ji čekejte celkově okolo 5 min čistého času v ostatních epizodách. Zde bohužel Apple šlápl vedle skoro se vším - hlavně scénář a casting moderní trojky, která je nesympatická, otravná a chová se naprosto nelogicky. Také je to celé hrozně natahované, měli udělat max tak 6 epizod a aspoň by byl rozpočet na více monster namísto těch nudných scén o ničem. Jediní charismatičtí herci jsou ve flashbacku a trochu Kurt. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Seriálová exkurze do světa Godzilly a spol. má dobrý rozjezd a ještě lepší dojezd s otevřenými vrátky pro další sezónu, nicméně celý projekt sráží pět šest prostředních epizod, které by se daly v pohodě sloučit do jednoho či dvou dílů, aniž by tím seriál po příběhové rovině nějak utrpěl. Kvalita filmových Godzill z posledních let není nijak závratná, nicméně snímky i přes klišé plkání obsahovaly hodně akce - to se však nedalo říct o některých epizodách Odkazu monster, v nichž se až moc mluvilo a bezcílně létalo sem a tam, aniž by se nějak výrazně posouval a obohacoval děj a svět titánů. Líbila se mi linie s časovými skoky a je škoda, že se rozjela až téměř v závěru série. Osobně jsem měl problém s obsazením některých postav, což je ale můj subjektivní problém - nicméně mi to celkem kazilo dojem. I přes ta negativa jsem však zvědavý, jakým směrem se tvůrci rozhodnou kráčet dál - dostane-li tedy projekt zelenou. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak už i na Apple TV dorazila tato monstra. Je to trochu jiné, než jsem čekal, ale i tak mě to baví. Víc než samotnou organizací, se to zabývá skupinkou mladistvých, kteří před ní utíkají spolu s Kurtem Russelem. Podíváme se ke kořenům organizace až do 50. let. Tato linka se prolíná se současností. Monstra se tu ale objevují jen okrajově. Dost pozornosti se věnuje spíš našim mladým hrdinům a jejich problémům. To může člověka začít po čase štvát. Postupně cestujeme po světě a odhalujeme historii Monarchu. Místy je to dost nuda. Finále to dost zachraňuje, ale některé díly bych vypustil. Nakonec se o říši monster dozvíme i pár zajímavých věci. "Mám dobré geny." ()

Galerie (146)

Zajímavosti (15)

  • V čase 14:12 můžeme nahlédnou do bytu Kentara Randy (Ren Watabe). Jde o odkaz na budovu Nakagin Capsule Tower. Je to unikátní dílo navržené architektem Kisho Kurokawou. Budova je složená ze 140 betonových kapslí s kruhovým oknem. Každá kapsle o 10² má vlastní koupelnu, televizor Sony Trinitron, magnetofonový přehrávač a telefon s otočným číselníkem. V roce 2022 byla budova rozebrána cca po 50 letech a 23 betonových kapslí bylo zachováno pro budoucí generace. (DJMaroko)

Reklama

Reklama