Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 14

Recenze (131)

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

Jak dopadl tento epický biják? Za mě skvěle, film mě nenudil snad ani na chvíli, hned od dynamického úvodu až po konec snímku je to jízda monster jakou jste si kdy mohli přát. V příběhu jako takovém je tedy hlavně upřednostněný Kong což mě trochu mrzí, jelikož jsem team Godzilla a i akce s tou bájnou velkou ještěrkou je méně než jsem doufal ale i tak jsem si film užil na 120% a finální epická bitva kdy Kong bojuje po boku Godzilly brala dech ale i zde mám výhrady, jelikož jsem doufal ve více společných akcí proti nepříteli. Každopádně za vertical suplex který uštědřila Godzilla Kongovi dávám minimálně o jednu hvězdu navíc. Audiovizuálně i hudebně skvěle podchycený, efekty nádherný a detailně zpracovaný. Takže pokud si chcete užit skvělý popcornový blockbuster a odpočinout si od náročných dramat a zkrátka se uvolnit a jen se nechat bavit a vést se na této popcornové horské dráze tak všem doporučuji návštěvu kina. Já si to nadmíru užil. Ale teď už zpět k Duně (smích). Mé hodnocení: 7.5/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nové impérium přichází nedlouho poté, co (i) našimi kiny prosvištěla vynikající Godzilla -1, což přirozeně svádí k nářkům nad tím, jak zas jednou Američané svou dětinskostí a megalomanstvím zkazili vážnou zahraniční látku. Ale taková tvrzení by samozřejmě byla pomýlená, neboť vážné filmy jsou v japonské godzillí sérii nepočetnou výjimkou, nikoli pravidlem. _______ Kdykoli se budeme chtít rozčilovat nad tím, jak je Nové impérium scenáristicky odfláklé a dokazovat to třeba ne legračních pasážích, kdy postavy začnou zdlouhavě vysvětlovat z prstu vycucanou mytologii Dutozemě, měli bychom mít na paměti, že podobně lze potopit velké množství G-filmů. A rozhodně nejen těch z období Šówa. _______ Pořád se mi ale těžko přenáší přes srdce, že Nové imérium trpí klasickou hollywoodskou sequelitidou. Studia na jednu stranu dělají seriálovitá "cinematická univerza", aby příliš neriskovala nevyzkoušenými náměty, ale na druhou stranu s fikčními světy těchto univerz zachází zcela volně podle toho, jak zrovna vypadají fanouškovské reakce na konkrétní filmy. V každém jednotlivém dílu franšízy se tak může stát úplně cokoliv, včetně návratu mrtvých postav nebo narušení / převrácení dříve ustanovených pravidel. Není úplně lehké udržet si vůči světu s takto anarchistickými pravidly nějaký zájem. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejsterilnější díl co vyšel po Godzille (2014) .  Kong žije v duté Zemi Godzilla na Zemi jednou  se Kong dostane pod dutou zemi kde je civilizace kde vládne Scar King (zjizvená opice) ten má jako otrokyni ledovou ještěrku Shimo tuším  chce se dostat na Zemi. Ti z té civilizace  povolají nějak tu holku co umí mluvit s Kongem , aby oživila Mothru (její smrt v předchozím díle tudíž nedává ani smysl) s ní jdou další 4 lidi (voják , její ´´matka,, , Kongův zubař a ten konspirační teoretik z minulého dílu). Godzilla to nějak cítí taky tak  se jde nabít narůžovo (tohle je tam nejspíše jen kvůli tomu, aby se zbavili dalšího titána)  a na konci se pobijou. Scar King je sráč, který bez té  ledové ještěrky je nulový na co se ta Godzilla nabíjela je mě záhadou , protože by je dala oba jak nic.  Lidské postavy jsou nudné jelikož víte, že  nikdo neumře, protože jsou důležité  v celém filmu umře jeden voják a to ještě takovým nudným způsobem závěrečný boj taky žádná hitparáda. Naštval mě i konec kdy si Kong zotročil tu ledovou ještěrku místo, aby jí dal svoboda tím pádem není lepší než Scar King. Jo a jinak ta civilizace si mohla kdykoliv zavolat o pomoc a má technologii co dokáže  přesunout lidi ze Země k nim proč to nepoužila dříve a nepovolala  si jiné titány třeba Ghidoraha nebo Rohana? Dal bych si reparát s Ghidorahem a pak bych to radši ukončil začíná to mít trasformeří tendenci . P.s. Godzilla si zakempí na koloseu a všem je to u prdele ještě jim vláda vyhrožuje , že to mají nechat být? Godzilla s Kongem zde zničí pyramidy a nikomu to nevadí jako vážně?   60 procent ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

6/10. To byla ale kravina, nýbrž dobrá kravina. Godzilla x Kong je pitomost, která nemá pramálo nic společného s první Godzillou z roku 2014. Ono je to totiž ještě přímočařejší než minule, akčnější než minule a hlavně hloupější než minule, a to je co říct, protože už minule to byla naprostá pitomost. Jenže režisér Adam Wingard ví, že dělá film pro desetileté kluky, a tak se ho snaží trošičku odlišit, ať nějakým barevným kontrastem nebo záběrováním. Navíc Adam umí udělat vcelku nápaditou akci, jenž je s přibývající stopáží lepší a lepší, a finální bitka je skutečně epic. Lidské postavy skoro neexistují, a to je jich tu naprosté minimum a jejich role, tu jsou absolutně zbytečné. Brian Tyree Henry tam je jenom proto, aby říkal trapné vtipy. Dan Stevens, aby vypadal cool. A Rebecca Hall, aby vysvětlovala věci, které jsou všem jasné. Hudba je docela dobrá, ty dvě hodiny utečou vcelku rychle a velké plátno tomu skutečně velmi sluší. Pokud půjdete do kina s očekáváním, že jdete na hezký akční výplach, kde nedává vůbec nic smysl, tak budete spokojeni. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto by mala byť definitívna bodka za monsterverse. Čo bol pre Transformers Last Knight, to je pre monsterverse New Empire. Preplácaná hovadina, bez hlavy a päty, kde sa to rube krížom krážom od začiatku až do konca a na ktorej je veľmi citeľne vidieť doba, v ktorej film vznikol a pocitovo mi to pripomenulo minuloročného tiež podobne ustreleného Flasha. Skrátka či už sú efekty kvalitné a poriadne to rachoce a melie sa, je to už veľká chujovina na kvadrát, ktorá mieša dokopy všetko možné vrátane akéhosi revivalu Skull Island (ktorý bol určite lepší). Nečakal som veľa, ale celkom sklamanie. Najlepšou vecou bolo vidieť v IMAX-e trailer č. 2 na Furiosu, ktorá začína vyzerať naozaj veľmi veľmi podareno, a s malým srdiečkom začínam nejako dúfať, že Millerovi sa podarí zázrak a síce trochu inak, ale znova zanechá dojem silný ako Fury road. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Godzilla ve filmu podstoupí transformaci a díky tomu její ostny získají růžovou barvu, nejedná se jen o pouhé vizuální zbarvení, ale o získání síly a rychlosti. Jared Krichevsky, který stojí za vizuálním ztvárněním monster, se nechal inspirovat seriálem Dragon Ball (od r. 1986). Goku v seriálu používá techniku Kaio-ken, aby díky tomu získal větší sílu a rychlost, aby tak porazil silnější protivníky. Akira Toriyama nás inspiroval všechny, jsme mu za to vděční,“ řekl Jared Krichevsky. (Yoshitsune)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama