Reklama

Reklama

Vymítač ďábla III

  • USA The Exorcist III (více)
Trailer

VOD (1)

Pekelná brána se opět otevírá! George C. Scott jako policejní vyšetřovatel Lt. Kinderman pátrá po vrahovi záhadných a brutálních vražd. Nevěří na démony a jejich nadpřirozenou moc. Ještě ne. Nevysvětlitelné úkazy v nemocnici pro choromyslné nezanechávají žádné stopy k rozluštění děsivého tajemství. Jaká síla však vede nemocnou ženu, aby se plazila po stropu zcela obratně a neslyšně jako moucha? A snad i vraždila? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Richard Burton neuspět, tam George C. Scott exceluje a ukazuje, jak byl skvělým hercem. Ale je to dáno i tím, že tenhle snímek má mnohem zajímavější scénář než dvojka. Tohle je příběh, který vás bude zajímat a který vás bude děsit. To je strašně dobře. Série dostala nový lesk, který není moc matný. Nesmíte ale čekat něco, co by bylo podobné prvnímu filmu. Tohle je jiné a já jsem za to rád. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po nezdařilé dvojce velice příjemné překvapení. Autor Exorcisty W. P. Blatty se po minulém dílu asi pěkně zhrozil, takže si trojku natočil sám, a nutno říct, že se mu povedlo navázat na jedničku tím nejlepším způsobem. Sice už to není čistokrevný horor, spíše taková mysteriózní detektivka, ale tohle vůbec nevadí. Pátrání po brutálním vrahovi, co měl být mrtvý už třicet let, budí hrůzu svým nemocničním prostředí, kde dochází k novým vraždám, a kde se šílené babky prohánějí po stropě. Hlavní detektiv byl sympaťák, Brad Dourif slušně využitý, a krom vymítacího a trochu krvavého finále jsou tu dvě mimořádně povedené lekačky. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Bohužel opět jako v případě dvojky se jednalo o nastavovanou kaši, kdy zaměření bylo jen na jinou postavu z kultovní jedničky. Kromě skvělé scény, kdy babka leze po stropě a charismatickému Georgei C. Scottovi Exorcista III nepřináší nic. Ani napětí, ani zábavu a už vůbec ne pocit strachu. Kromě zmíněných dvou bodů mě potěšila v úvodu jen ústřední melodie a přítomnost Brada Dourifa. Jinak jde i zbytečnost a mělo zůstat jen u jedničky, která ve své době byla geniální. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Musí se nechat, že autor knižní předlohy William Peter Blatty odvedl na režijní židli slušnou práci. Největší problém je ten, že je spíše spisovatel nežli scenárista. Nechává postavy dlouho mluvit a celé to má natočený pomalu. Místami se mu daří budovat pěkně atmosféru a nějaká ta hororová scéna potěší (scéna, kdy kamera zabírá většinu času záběr na chodbu a sledujeme zdravotní sestru a končí to lekačkou je bezesporu nejlepší scénou z celého filmu). Můj hlavní problém je ten, že film nedokázal vygradovat a celé to končí nějak divně. Během filmu je nám ukázán jednou (nevím to jistě) postava kněze, který následně přijde na konci a já vůbec nechápal jak to, že se tam najednou objevil a proč. Další věc je záporák. Toho si zde bravurně střihl Brad Dourif a jeho scény s Georgem Scottem jsou parádní. Ale zase jsem stejně jako u kněze nechápal, co se kolem něho děje. Film nedokázal objasnit celou situaci a nebo jsem to nepochopil.... ono je pravda, že jsem během filmu byl unavený, ale snad bych takovou věc postřehl nebo ne? A ta scéna, která byla v nebi, nebo co to sakra bylo, mělo být co prosím? Možná tady kritizuji, ale je to dobrý filmeček, který mě bavil a překvapil, že to není takový průser jak jsem čekal. Oproti původnímu filmu to ale zaostává. 6/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dost suverénní sequel, který události jedničky jen nudně nevykrádá a chaoticky neznásilňuje jako dvojka, nýbrž chytře rozvíjí v neokoukaném detektivním rámci. Jediné, co Blattymu jakožto scenáristovi i režisérovi tolik nefunguje, totiž tempo, je vynahrazeno snad všemi zbývajícími hororovými proprietami - atmosférou prostředí (v tomto případě hlavně psychiatrická léčebna), přesvědčivými herci i vynalézavou inscenací ve formě sérií často symbolických záběrů. Některé scény, jako ta ve zpovědní kabině, překvapují i dnes svou kreativitou a dokonce černohumorným rozměrem, a když už dojde na explicitní hororové momenty, je to dobové i nadčasové žánrové zlato - mluvím o gore efektech v závěru a pak o největší lekačce filmu, která je asi opravdu nejlepším ‘jump-scarem’ v historii filmu. Kdybych o ní už předem neslyšel a nevěděl, kdy má přibližně přijít, tak bych se asi opravdu posral. Moc pěkné překvapení, které tolik nehyzdí ani ta pomalejší závěrečná třetina a pár až moc za vlasy přitažených momentů, které chtějí soupeřit se symbolikou Williama Friedkina poněkud nešikovně. Pro hororové fandy naprostá povinnost už jen za geniální statickou sekvenci v nemocniční chodbě, kdy si nás režisér připravuje opravdu jak vepře na porážku.. 80 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Když se zeptají Venamuna (Brad Dourif) jak se dostal z vězení, odpoví "It's child's play", což je odkaz na film Dětská hra (1988) - tedy Child's Play -, v němž Dourif mluvil Chuckyho. (Chatterer)
  • Fínska skupina "Children of Bodom",  hrajúca melodický death metal, využila krátky úryvok z filmu vo svojej piesni "Taste Of My Scythe" z albumu "Follow The Reaper" (2000). (Kusko.t2)

Reklama

Reklama