Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (155)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla jako neskutečný průšvih. Úvod béčkový až běda. Hudba měla příšerný zvuk, nebyla dobře načasována a byla nevkusně usekávána. Dále se sem tam objevily podivné herecké výkony, které nás provázely po celou dobu snímku. Jak ale děj postupoval dál a dál, uvědomil jsem si, že začínám dostávát podobné pocity, jako jsem měl při sledování jedničky. Strach to sice nebyl, ale to příjemné mrazení a působivost se dostavily. Zvuk hudby (soundtrack se stal mou nejposlouchatelnější záležitostí, takže znám každý tón) se zlepšil. Škoda, že nejlepší momenty byly většinou zastíněny hlukem (výbuchy, řev nebo lokomotiva), ale s tím se nedá nic dělat. Samostatnou kapitolou je závěr, který se skutečně vyvedl. 4 hvězdy však berte trochu s reservou. Filmu totiž dosti fandím a ono nadržování se pak dostaví docela samo... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mně se líbil prakticky stejně jako první díl. Vím, že jsem jeden z mála, ale je to tak. Děj se rozjede rychleji -nic se totiž nemusí vysvětlovat a může se jít rovnou na věc. Damien je navíc starší, takže se už může projevit i jinak než ošklivým kukučem, což se mu i daří, díky slušnému hereckému výkonu (nejen) Damiena. Uznávám, že jednička je kvalitnější, ale ani na dvojku bych nezapomínal. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie pôsobivej jednotky vyznelo trošku menej mrazivo, no stále rovnako akčne. Hudobný podmaz nesklamal, len z malého zimomriavkového Damiana vyrástlo celkom milé utešené stvorenie.pričom jeho tvár na mňa pôsobila skôr nežne ako desivo, čo uberalo na zimomriavkách – to je sná jedna z mála záležitosí, ktorá by sa dalo tomuto kultovému hororu vyčítaťinak znova výborné scenáristické a pútavé spracovanie a hor sa na trojku:) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Miesto toho, aby film nadviazal na prvý diel, iba opakuje jeho koncept. S horšími hercami a horším scenárom. Skvelá hudba nepomôže, lebo je skôr paródiou na seba, tak ako samoúčelné vraždy pravidelne umelo vsunuté do nudného "príbehu". Síce sa tu nájdu pozitívne momenty ako napríklad prvé zjavenie Steny s tvárou Damiena, no celý film je divák v očakávaní, čo sa stane (keďže sa v podstate nič nedeje) a keď už to vyzerá, že sa schyľuje k fatálnemu záveru, film do minúty skončí. Omen II má jedno z najhorších finále, aké som videl - finále, ktoré neexistuje. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak toto rádoby nepřímé pokračování úspěšného filmu Přichází Satan! je o dost slabší. Hudba opět dobrá. Herecké obsazení v pořádku. Nápady, námět - to se dá bez větších problémů akceptovat. Ale zase horší příběh, horší hororové prvky, debilní konec filmu. Působí to mnohem horším dojmem než povedený předchozí film. Přesto je tohleto i někdy lepší než současné horory. Takže nadprůměrný film. Dost toho ale chybí. Celkově ho vidím na dobrých 65% = *** ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Na režírování byl původně najat Mike Hodges. Producentům se ale nelíbilo pomalé tempo natáčení, a tak byl vystřídán Donem Taylorem. (Terva)
  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Natáčení probíhalo převážně v Chicagu. (Terva)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama