Reklama

Reklama

Rosemary a Guy Woodhouse (Zoe Saldana a Patrick J. Adams) odjíždějí z New Yorku do Paříže a doufají, že nechají za sebou bolestnou minulost. Jejich noví přátelé a sousedi Roman a Margaux Castevetovi (Jason Isaacs a Carole Bouquet) se stanou součástí jejich životů. Rosemary otěhotní a Guyova kariéra vzkvétá. Jeho kolegyně Julie má obavy o zdraví Rosemary. Brzy se objevují další příznaky. Guy začíná více času trávit místo s Rosemary s Romanem. Rosemary odhalí Romanovu temnou minulost a také možnou manželovu dohodu týkající se dítěte a jeho kariéry. Jedná se o moderní čtyřhodinovou minisérii, která je adaptací klasického románu Iry Levina. (noelcoward73)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (32)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Agnieszka Holland nevytvořila tak depresivní či intenzivní verzi Levinova románu jako Roman Polanski, ale na druhou stranu je tohle zpracování pro většinového diváka stravitelnější. A povedlo se i herecky. Zase se tu nabízí především srovnání obou hlavních protagonistek a ačkoliv Zoe Saldana těžko přehraje Miu Farrow, byla mi její Rosemary sympatičtější, protože z bývalé Allenové mám právě od dob první Rosemary hrůzu. Nemám výrazných námitek. 70% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

2/2 Agnieszka Hollandová přenesla téma slavného románu a filmu z New Yorku 60. let do současné Paříže a ruku v ruce s touto změnou došlo i na další posunutí významů. Leč není to na škodu, jen je to jiné řešení výborného nápadu, který fungoval tehdy a funguje i dnes. Levinovým tématům obecně propadám, takže jsem nemohla být jinak, než potěšena. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Zatímco v původní "Rosemary" bylo divákům vše podáváno jen v náznacích, díky kterým pak ani nebylo pořádně jasné, zdali se "Satan" skutečně zrodil či jestli to celé nebyl jen blud hlavní hrdinky, zde je to jasné téměř od začátku - ne proto, že bych znal originál, ale proto, že snímek divákům tyto informace naservíruje rovnou a na stříbrném podnose. Je sice pravda, že bylo mnohem zajímavější vidět i nějakou tu krev (prostě remake, tudíž co se brutality týče ze zásady „přehnanější") než jen poslouchat nudné žvanění jako v originále, ale když si to tak vezmu, tak ten byl zaměřený JEN A JEN NA ROSEMARY a na tom, co ona divákům zprostředkovala. Zde se do toho těch postav se*e až moc a máme zde i scény, ve kterých se hlavní hrdinka nevyskytuje, tudíž nevidím jediný důvod v tom, proč nemohly být lépe vykresleny charaktery ostatních postav... Co třeba Guy? Dělal to nakonec jen proto, že si zvykl na život v luxusu nebo že měl o Ro strach? Od každého trochu, nejspíš... A co Roman a Margaux? Co jejich motivace, jejich osobní problémy? Nic. Hlavně že jsme tam měli tu krev. Konec byl taktéž zklamání - ačkoliv se mi původní verze vůbec nelíbí, tak finále filmu patří k mým vůbec nejoblíbenějším kvůli vyhrocené atmosféře - zde mi to přišlo takové nijaké... Ale jinak se mi to celkem líbilo. Herci v pohodě, utíkalo to celkem rychle, ale čekal jsem víc, jelikož ani Polanskiho verze se mi (krom konce) zas až tak moc nelíbí :D ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle rozvleklej místy opravdu totálně televizně působící horor mě fakt moc nebavil. To že nechci splodit žádnýho satana už je v seznamu mých životních priorit velmi dlouho, takže v tomhle směru mi film taky nic moc nedal. Budu muset někdy kouknout na originál. Počítám, že bude určitě lepší.35% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Rosemary's Baby Agnieszky Holland postrádá onu tíživou atmosféru a nepříjemnou vlezlost Polanskiho originálu, ale na druhou stranu přichází s několika poměrně zdařilými hororovými momenty (probuzení se uprostřed chirurgického zákroku). Nemluvě o tom, že Paříž Rosemary sluší mnohem víc, než New York. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama