Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Damien přestává být chlapcem a je na čase, aby poznal svou moc... Damien, který je ve skutečnosti vtělením samotného Satana, vyrůstá po smrti svého adoptivního otce v rodině jeho bratra, bohatého průmyslníka Richarda Thorna. S blížícími se třináctými narozeninami odchází studovat na prestižní vojenskou akademii, kde se pod vedením oddaného Satanova služebníka dozvídá pravdu o svém osudu. Temné síly mezitím likvidují každého, kdo by mu mohl stát v cestě... V pokračování slavného prvního dílu se pozornost od jeho okolí obrací k samotnému Damienovi, který si postupně začíná uvědomovat, kým je. Mladého muže na prahu dospělosti pozoruhodným způsobem ztvárnil Jonathan Scott-Taylor, v roli jeho strýce vystupuje hvězdný William Holden a ve filmu se v jedné ze svých prvních významnějších rolích objevuje Lance Henriksen. (Česká televize)

(více)

Recenze (157)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První půlka mi přišla jako neskutečný průšvih. Úvod béčkový až běda. Hudba měla příšerný zvuk, nebyla dobře načasována a byla nevkusně usekávána. Dále se sem tam objevily podivné herecké výkony, které nás provázely po celou dobu snímku. Jak ale děj postupoval dál a dál, uvědomil jsem si, že začínám dostávát podobné pocity, jako jsem měl při sledování jedničky. Strach to sice nebyl, ale to příjemné mrazení a působivost se dostavily. Zvuk hudby (soundtrack se stal mou nejposlouchatelnější záležitostí, takže znám každý tón) se zlepšil. Škoda, že nejlepší momenty byly většinou zastíněny hlukem (výbuchy, řev nebo lokomotiva), ale s tím se nedá nic dělat. Samostatnou kapitolou je závěr, který se skutečně vyvedl. 4 hvězdy však berte trochu s reservou. Filmu totiž dosti fandím a ono nadržování se pak dostaví docela samo... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jak již zde bylo nejednou řečeno - slabší odvar jedničky, ale přesto vynikající, atmosférický horror. Vadí mi na něm (trochu paradoxně) akčnost a přílišné tlačení na pilu, chybí zde pomalé houstnutí atmosféry, které jsem tak ocenil v prvním Omenu. Ve dvojce už prakticky nemá co houstnout, jde o klasickou vyvražďovačku všech postav, které se nachomýtnou do cesty sílícímu Zlu. Čtvrtou hvězdu musím dosadit pro zlepšení nespravedlivě nízkého hodnocení. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nijak se nežinýruju ohodnotit leckterá pokračování výš než první díl, ale Damien není ten případ. Ten film sice není vůbec špatný - má slušnou atmosféru, celkem dobrý scénář, opět působivou hudbu, představitel Damiena i jeho "oddaní" jsou typově výborní - ale zkrátka už mě zdaleka nenadchl tolik, jako The Omen. Není tak temný a zlověstný, není překvapivý, a v rámci horrorového žánru je to jen o trochu lepší průměr. Má nejoblíbenější scéna: Havran, tirák a dáma v červeném. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Miesto toho, aby film nadviazal na prvý diel, iba opakuje jeho koncept. S horšími hercami a horším scenárom. Skvelá hudba nepomôže, lebo je skôr paródiou na seba, tak ako samoúčelné vraždy pravidelne umelo vsunuté do nudného "príbehu". Síce sa tu nájdu pozitívne momenty ako napríklad prvé zjavenie Steny s tvárou Damiena, no celý film je divák v očakávaní, čo sa stane (keďže sa v podstate nič nedeje) a keď už to vyzerá, že sa schyľuje k fatálnemu záveru, film do minúty skončí. Omen II má jedno z najhorších finále, aké som videl - finále, ktoré neexistuje. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

V prvním klasickém díle jsem se jako malý dověděl, že číslo 666 je číslo zvířete - bestie - satana, že ne každý film končí dobře a že zlo vládne a vládlo světu :). Od prvního dílu je toto už značný propad. Možná tomu trochu uškodilo to, že toto pochází z dílny amerických tvůrců, ač mám americké horory určitě radši než britské. Jediný neměnný fakt je hudba, ta je stále stejně výborná ()

Galerie (62)

Zajímavosti (10)

  • Herec Meshach Taylor v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Režisér prvního filmu Richard Donner byl požádán také o režii tohoto pokračování. Odmítl však, protože pracoval na snímku Superman (1978). (Terva)
  • Jedná se o poslední kinofilm herce Lewa Ayrese. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama