Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Přání smrti II se opět setkáváme s Charlesem Bronsonem. Hraje zde Paula Kerseye, dobrovolného bojovníka se zlem, který sám ze sebe udělá terč útoku. a násilníky a hrdlořezy, kteří tak otravují současnou společnost nemilosrdně likviduje. Tentokrát ale musí spravedlnost ustoupit touze po pomstě, když ho pohání brutální ponížení a vražda jeho dcery. Bronsonův herecký výkon v tomto dramatickém a šokujícím filmu je ještě více vzrušující než kdy jindy. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Han22 

všechny recenze uživatele

Několik let po smrti ženy žije Paul Kersey v L.A., má normální práci a vztah a jeho dcera se konečně jakžtakž vzpamatovává. A hrůza udeří znovu, když je to právě ona, která je unesena, znásilněna a nakonec umírá brutální smrtí (jediné co jsem si pamatoval). A tak se Paul snaží předstírat normální život, ale v noci vyráží zlikvidovat pětici hajzlů co ji zabili. Druhý díl je stále ještě solidní pokračování. Není tu ani stopa po nějakých pochybách, naopak Paul celý film lže své přítelkyni, je to béčkovější, kratští a jednodušší. Ale jako jediné z pokračování to navazuje na originál (kromě dcery je tu i inspektor Ochoa) a je to mírně akčnější (zločinci mají zbraně a brání se). A přitom se to stále drží žánru krimi se slušným příběhem, což se o dalších dílech už moc říct nedá. Solidní 3*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $16,100,000Tržby Celosvetovo $45,000,000║ Paul Kersey a jeho zhoda krutých náhod ho prenasleduje aj v LA, takže pomsta musí prísť. Režisér Michael Winner sa zas nešetrí a rozpúta a vypustí na úvod drsnú a ohavnú plejádu bezcitného týrania úbohých žien úchylnou bandou zvrhlíkov. Ako pokračovanie sa to ešte dá zniesť aj keď tých náhod je niekedy aj troška dosť. /55%/ ()

Reklama

Spock 

všechny recenze uživatele

Natočit druhý díl si mohli rozhodně odpustit. V podstatě vše běží v zaběhlých kolejích prvního dílu. Opět tady máme přepadení rodiny,smrt dcery a po ní následující nemilosrdnou spravedlnost, která je tentokrát, co se do kvantity zlikvidovaných týče , mnohem krutější. Obsahově mi však připadá pouze jednoduchým schématem, ve kterém nevidím žádnou „hlubší“ myšlenku, jak tomu bylo v prvním díle. Víc mrtvol nedělá lepší film. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dvojka pokračuje viac menej tam, kde jednotka skončila. Úvod dýcha sedemdesiatymi rokmi a je tu niekoľko "šokujúcich" scén. Bronson a Winner sa tu už ani len nesnažia pôsobiť seriózne a Charles Bronson tu dáva hlášku za hláškou a celkovo z jeho chute mstiť sa za všetko si tu tvorcovia zjavne robia srandu. Bohužiaľ záver je pomerne jalový a mierne kazí inak veľmi pozitívny dojem z tohto naivného béčka. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Až zoufale viditelná snaha o narovnání pokřiveného obrazu hlavního hrdiny. Kersey už se neplíží temnými uličkami, aby odpravil víc než deset malých černoušků s kudlou, ale vyprovokován vraždou své dcery, pro niž však víceméně vůbec netruchlí, vydává se za spravedlivou odplatou pro skutečné pachatele tohoto hrůzného činu. Jaká velká změna! Celý jeho plán pak spočívá v tom, že si zamluví pokoj v jedné ze špinavých čtvrtí Los Angeles, převlékne se do kostýmu bezdomovce a chodí na dlouhé procházky s pistolí v kapse. A světe div se, ono to funguje! A to natolik dobře, že každou noc potká jiného z vrahů a může se s ním vypořádat. Skvěle promyšlené! Druhé Přání smrti už není nic než pokleslé a opravdu hloupé béčko s toporným Bronsonem (kam se poděl Harmonika?). Zopakuju si ještě trojku, kde mám tušení, že se konečně objeví kýžená nadsázka, zde mi jedna povedená hláška (Věříš v Ježíše? - Ano, věřím. -Tak se s ním potkáš - Prásk!) vážně nestačila. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Jediný film, v ktorom je uvedené rodné meno Laurenca Fishburna - Laurence Fishburne III. (m.a.t.o.)
  • Pre Charlesa Bronsona bol tento film vôbec prvým pokračovaním, v ktorom hral. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama