Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Z pitvoření diblíka z povolání Jitky Molavcové mě berou všichni čerti i jindy, kulisy mi nepřišly papundeklové, ale přímo umakartové (však taky 1982) a televarietní tanečky i pekelně estrádní přehrávání všech ďáblic mě dost štvaly. Nemluvě o již tenkrát spolehlivě otravném Trávníčkovi. Ale za tu „hlavu vyčouzenou“ (pan herec a pan čert Petr Nárožný) a taky za pár originálních hlášek typu: „No to snad není možné! Čert nese čerta do pekla!“, nakonec budu milosrdný a ze dvou tfujtajbl hvězd vyčaruju, hajdula-pajdula, hvězdy tři. Ať mají čerti čím platit ty své dluhy (viz Čert mi to byl dlužen!) A jako správný gentleman se se čtenářkami komentáře rozloučím slovy klasika, Josefa Dvořáka v roli čerta Bohouše: „Kopyta líbám, dámy!“ :-) ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná a povedená studiová pohádka o dvou peklech - ženském a chlapském, přičemž hlavní peklo je to ženské (ať žije feminismus v české pohádce). Řada písniček občas děj spíše zpomaluje, ale nejsou neposlouchatelné. Celkově jde o zábavnou hodinku u klasické televizní pohádky pro nedělní odpoledne v téměř Ladovských kulisách. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel...tahle pohádka má sice ambice zabodovat u dětí, o čemž svědčí množství malovaných kulis a písniček, ale nedaří se. Ani by nevadilo, že jednotlivé songy mají infantilní text. Horší je, že to nejsou vyloženě pohádkové songy a pro děti dost těžkopádné. Písnička do pohádky musí být jednoduchá a hlavně veselá, což se daří asi tak z poloviny. A pak ty kulisy. Prosím, hezky malované obrázky děti zaujmou, ale tady chybí poličky, kotel, skříňka na knihy, to vše mají nahrazovat namalované kulisy. A navíc chybí pořádná dějová linka. Tohle je spíše nějaké čertovské rošambo. Hajdula pajdula! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že tahle pohádka mi nabídla jeden z nejsyrovějších a nejděsivějších pohledů na Peklo. Je progresivně rozdělené podle genderu. V tom ženském bez ustání hraje disco, nebo televize s pořady, vedle nichž i Ordinace v růžové zahradě vypadá jako něco od Kubricka. V tom mužském vládne tupá byrokracie a všichni čerti se chovají jako idioti a mluví jako Pavel Liška, když idiota hraje. Chvilky čirého děsu vyplňoval zoufale mizerný Pavel Trávníček. Většina ostatních herců se s tou bídou svezla. Tak špatného Petra Nárožného jsem ještě neviděl a myslím že už ani neuvidím. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama