Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

freddy 

všechny recenze uživatele

S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spousty krásných gest a bude tě chtít do svých snů vlákat a do svých sítí vplést. Tato slova z jednoho známého a krásného hudebního duetu jakoby se perfektně hodila na adresu královny z této pohádky, která si začne s peklem, díky čemuž se vplete do jeho sítí a je jen na chrabrém mladíkovi, aby napravil, co královna tehdy pokazila. Zdeněk Troška umí točit líbivé a atraktivní pohádky pro celou rodinu a musím říct, že všechny pohádky se mi od něj líbily. Tedy až do té doby, dokud jsem neměl tu čest s Čertovou nevěstou. Na téhle pohádce mě dokázaly zaujmout pouze věci, které jsou pro celkové hodnocení druhořadé, jako jsou vynikající efekty, výtvarná stránka filmu a také hudba. Nicméně to hlavní, totiž děj a jednotlivé postavy, mě zajmout nedokázalo. Děj byl nudný, vlastně se zde nic moc nedělo, postavy byly nemastné a neslané a neměl jsem důvod jim fandit a přát jim štěstí a lásku až do smrti, protože mi jejich osudy byly naprosto lhostejné. Z herců stáli za zmínku pouze charismatický František Němec a opravdu strašidelná čarodějnice čekající v lesích až rozkvete kouzelná květina. Celkově tedy pohádka z mého pohledu byla mdlá a nezáživná a jako takové jí tedy uděluji podprůměrné dvě hvězdy, přičemž nebýt oněch mnou výše zmíněných plusů, tak bych hodnotil ještě hůř. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po "Nejkrásnější hádance" mě bohužel Troška zklamal. Pohádka se dala aspoň o dvacet minut zkrátit, představitel Štěpána s neustále vyceněnými zuby mi vyloženě vadil, prapodivná mluva vznešeného rodu (ptáci, "deme blbě") sice rozesměje, ale do pohádky rozhodně nepatří, scénář byl naprostým výsměchem (tak neuvěřitelně trapné plnění úkolů jsem dlouho neviděla). Proč má Troška poslední dobou tendenci předabovávat herce (ten Hemala!), nechápu. Pochválit ovšem musím nádherné kostýmy a výpravu, hudba je také povedená. Vidět podruhé už ale nemusím, děkuji. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Troška je Troška. Čertova nevěsta je další z jeho pohádek, která originalitou nehýří, ale zase jí nechybí laskavost a pohádková atmosféra, kterou podkresluje nádherná hudba. Co mně do dokonalosti této pohádky ale chybělo, tak to byli herci, protože Václav Šanda před kamerou vypadá jak českej Justin Bieber a není tam vlastně nikdo, kromě Lucifera, jehož postava by byla výraznější a důležitější než podrážka od boty. Proto dávám tři hvězdy. Za poslední Vánoce jsem viděl hezčí a levnější pohádky. A to stačilo málo. Někoho sympatického a přirozeného do hlavní role. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

zde se musím zastat, po dlouhé době natočil Troška dobrý snímek, který má hlavu a patu, výborné obsazení (kromě Václava Šandy, který je absolutně bez charizmatu a celkový dojem pohádky sráží), zajímavé exteriéry, peníze - které do filmu byly vloženy jsou vidět, má to atmosféru, konečně to není uřvané a uvřískané jako Z pekla štěstí a Princezna ze mlejna, příběhově to drží pohromadě a je na co koukat, na produkci posledních let je tato pohádka nadstandartní a nezaslouží si tak nizké hodnocení. Bohužel se musím vrátit k postavě Šťepána, Václav Šanda neutáhne hlavní roli a jako herec krom svého vzhledu nemá nic co nabídnout. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já na ty nový český pohádky moc nejsem, a tohle je jeden z důvodů. Nechci toho Trošku hanit, protože chudák dostává na každým kroku, ale on, kde může, tam bere. Je to mišmaš ode všeho. A vyvrcholit by to mělo 3 úkolama, který proběhnou během 10 minut pohádky a konec. Nehledě na to, že ani ten předchozí děj nijak nebavil, ať už to mělo nabídnout cokoli. Jedinej důvod, že jsem si to pustil je Eva Josefíková, prostě mě zajímala její role princezny. Vyloženě nezklamala, ve svejch 21 letech byla pořád roztomilá, ale spíš nedostala takovej prostor něco herecky ukázat. A obsazení jako Laurinová a Suchařípa, to mluví za vše. Kam se to hrabe na naše pohádky 20. století. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Svatá Kryšpína, jejíž mluvící soška hraje v pohádce důležitou roli, se podle náboženských záznamů měla jmenovat Kryšpína Tagorenská. Žila v Tagore v Numidii (dnes Taoura v Alžírsku) v severní Africe. (Nick321)
  • Kostýmy k pohádce byly zapůjčeny Státní operou - předtím byly využívány ve hře Manon Lescaut. (Robbi)
  • Pod stejným názvem vznikla v tehdejším Československu již pohádka Čertova nevěsta (1975). (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama