Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (447)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela průměrná zálěžitost. Vadily mi tam ty mozekvymejvající písničky, politické narážky a úsměv hlavní hrdinky. Vetchý byl v roli Lucifera dobrý, ale myslím si, že by to mohlo být ještě lepší. Je to pohádka, takže mluvit tu o hlavní zápletce asi nemá úplně smysl. Celkový dojem není úplně špatný, ale ani ne dobrý. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Úspěch pohádky je určitě založen na umném zpracování, které zamíří jak na děti, tak na dospělé. Mně je trochu líto jedné věci - mám hodně rád Jana Cinu, považuji jej za velmi talentovaného herce a zpěváka, ale v této pohádce vynikají všichni, jen ne Cina. Možná je to úděl kladných hlavních postav, když pak záporáky obsadíte Budařem s Jeřábkem. Nedosahuje to kvalit legendárního S čerty nejsou žerty, ale určitě se na to dívat dá. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Po té bídě současných pohádek (se světlou výjimkou v podobě pohádek od Jirky Stracha) zase jednou taková, u který jsem se necítil trapně za herce i sám za sebe, že se na to koukám (a bavím se). Zkrátka pohádka, co netrpí infantilností těch Troškových, prvoplánovou ztřeštěností těch Janákových, ani nudou těch Zelenkových. Punková čertovská jízda s božím Budařem. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neměl bych dostat vocas?“ - „Ocas, rohy a startovací kopyto používáme pouze při jímce hříšníka. Jinak cestujeme zásadně v civilu. Ale to snad doufám víš?!“ Díky Ondrovi to už vím i já. Vůbec mi ten pekelný systém přišel celkem důvtipný. Film se opírá o výbornou technickou stránku, kvalitní jsou třeba i na Lvy nominované kostýmy, výprava či rovnou vítězné masky. A přestože nejde přímo o „písničkové“ dílo, min. Mám takovej pocit je zapamatovatelná. Potud spokojenost. Horší je to ale s humorem, usmál jsem se jen párkrát. Argument, že jde o pohádku a nejsem tedy „cílovka“, zde navíc příliš neplatí, neb tvůrci do ní přidali poměrně silnou paralelu s politickou situací (to velké NE pro ANO už ani doslovnější být nemohlo). Ne moc záživný příběh (spolu s jeho převážně nevýraznými aktéry) pak sice držel pohromadě, ale neoslnil. Přesto žádný průser, vidím to na lepší průměr. „A přestaň mi vykat.“ - „Proč?“ - „Nooo…když sou lidi do sebe zamilovaný, tak si tykaj.“ - „Já sem do vás zamilovanej?“ - „Jo jo, už je to tak. A vypadá to, že je to vážný.“ ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Autoři si původně pohrávali s myšlenkou, že čerti budou bez rohů. Nakonec ale menší růžky mají. [Zdroj: Totalfilm.cz] (ZHODNOTITEL)
  • Film sa začal nakrúcať posledný júlový deň. Pokračovalo sa v priebehu augusta a septembra. Nakrúcalo sa v atraktívnych českých lokáciách v Ledči nad Sázavou, Chrusteniciach, alebo v Doksanoch, niekoľko dní strávil štáb taktiež na Slovensku. (classic)
  • Režisér Najbrt obsadil Ondřeje Vetchého do role Lucifera s odůvodněním, že potřeboval někoho s přirozenou autoritou. Kdo vypadá jako čert, ale zvládne přesvědčivě autoritativní roli jako šéf pekla. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama