Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

Miseet 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela průměrná zálěžitost. Vadily mi tam ty mozekvymejvající písničky, politické narážky a úsměv hlavní hrdinky. Vetchý byl v roli Lucifera dobrý, ale myslím si, že by to mohlo být ještě lepší. Je to pohádka, takže mluvit tu o hlavní zápletce asi nemá úplně smysl. Celkový dojem není úplně špatný, ale ani ne dobrý. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

A tak čerti a samotné peklo zachránilo Česko od Babiše, teda Pytlov od zlého rychtáře. Já jsem tak nějak tušil, když za tím stojí Najbrt, že to bude zase celé o současné politické situaci. A ono taky jo. Jako pohádka to selhává, protože to celé vypadá, jako by to točil někdo, kdo v životě žádnou pohádku nenatočil, tak vykradl pár věcí z jiných českých pohádek a nějak to pospojoval + do toho zasadil současnou politickou situaci, aby z toho něco měli i dospělí, kteří na to s děckama musí jít. jenomže právě ten film díky tomu působí, jako kdyby vyprávěl dva jiné příběhy, co se nakonec jaksi prolnou, ale stále to působí, jako by každý byl sám za sebe. Jestl ise chtěl Najbrt vyjádřit k současné situaci v politice (i když už to udělal samý rok v Prezidentu Blaníkovi), nechápu, proč z toho zrovna musel udělat pohádku. Jo, kdyby si troufl, dejme tomu, na podobenství, co je další z žánrů, který už se dneska v Česku vlastně netočí, tak bych to cenil víc, takhle mi to připadá, že se Najbrt snažil spojit dvě věci dohromady, ale každá jde sama vlastní cestou. Filmařsky to taky nic moc není, hudba se tam absolutně nehodila, peklo a čerti se snaží působit jinak, než jak známe z jiných českých pohádek, ale pořád je tím znatelně inspirované a ve finále působí dost nudně, jako celý film. Herci ale nejsou špatní, i když některé jsem si v jejich rolích nedokázal představit, Najbrt je nějak ukočíroval, že hrají docela dobře (s výjimkou Bárdos, které buď blbě napsali roli nebo ji předabovali, jinak si to nedokážu vysvětlit). To mu uznávám, ale jinak Čertí brko za moc nestojí a klidně přiznávám, že Čertoviny od Trošky se mi líbili víc, protože fungovali jako pohádka, tohle selhává kde může, včetně těch otravných a zbytečných písniček. 2* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Milá a poměrně zábavná pohádka, jejíž negativa jsou zvláštním způsobem zároveň i devizou celého filmu. Třeba dlouho jsem neviděl výraznější kolaboraci mezi českými a slovenskými herci, za což jsem moc rád. Nečekal bych ale, jak těžké bude například pro Judit mluvit česky. Tím ji to nechci vyčítat. Jen mě to překvapilo. Herecky a krásou tu stále byla coby nejhezčí pohádková postava posledního dvacetiletí. Stejně tak je příběh poměrně nápaditý, ale nebýt zkorumpovanosti v Pytlově, neměl by vlastně co vyprávět. No a co se humoru týče, tak chvílemi je to legrace, ale náhle pět minut nevíte, do čeho pořádně píchnout. Celkově vzato jsem na první moment dal čtyři hvězdy, ale pak jsem přeci jen ubral, protože při představě, jak nadšený jsem loni šel z kina po Anděl páně 2, mi tady ta radost z dobře odvedené pohádky přeci jen trošku chyběla. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Doprkennýohrady, proč se tam zase zpívá? A proč to má hudební podkres jako z éry němýho filmu? Proč ke všemu ty punk-rockový riffy? A kdo se rozhodl obsadit do role Bonifáce Honzu Cinu? Nic ve zlým, Honzo, ale stejně jako já bych nemohl hrát superhrdinu, vy nemáte somatotyp, vy jste ektomorf (já endomorf) a do rolí princů, zachránců krásných děv a ochránců světa se prostě nehodíme. Naštěstí Judit, Vetchý a jemnounká připomínka toho, že ať už peklo bylo či nebylo... ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Není to zas tak špatná pohádka. Vetchý se vrací do role čerta, tentokráte na pozici samotného Lucifera, a musím uznat, že je s ním celkem legrace. Ostatní už je ovšem dosti vyumělkované a poznamenané momentální politickou situací, která je zde až ošklivě patrná. To by, dle mého skrovného názoru, býti nemělo a autoři by si takováto lehce satirická okénka mohli vetknout za klobouk, jako to brko. Celkově neurazí, ani nenadchne. Něco mezi dvěma a třemi sluníčky. 50% ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama