Reklama

Reklama

Animatrix: Světový rekord

  • USA The Animatrix: World Record (více)

Obsahy(1)

SVETOVÝ REKORD je príbehom bežca Dana Davisa, ktorému nebol po pozitívnom dopingovom teste uznaný nový svetový rekord. Teraz sa rozhodne očistiť svoje meno v ďalšom závode, ale tentokrát sa priblíži k inej bájnej méte - oslobodeniu sa z Matrixu... (Avathar)

Recenze (92)

Madadajo 

všechny recenze uživatele

Tento příběh má strašně silný potenciál vzhledem k Matrixu... Vždy mi vrtalo hlavou, zda se od Matrixu někdo osvobodil jako první nebo to byli vždy obyvatelé Sionu, kteří museli pomoci. Zde se jistým způsobem nachází skrytá možnost samovolného odpojení díky jistým schopnostem a nezdolné vůli. Poslední slovo tohoto krátkého filmu mluví za vše.... Takhle by to bylo i na 100% jenže... Nemůžu se zbavit špatného dojmu ze zpomalených scén, ve kterých sice vyniká maskulinita, ale samotný pohyb je nepravidelný jako ve stylu "Hééééj rup!" A jestli je něco pohybu v čase (jakožto veličině jej spolurčující) vlastní, je to logická pravidelnost, ať už zrychlujete nebo zpomalujete, jedná se o sinusoidu, nikoli o záznam bijícího srdce buchBUCH... 80% ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

I když je tento díl poněkud odlišný, svou myšlenkou je výborný. Vybičovat se k takovému výkonu, kdy neurotické synapse nezvládnou neočekávaný nápor a vy se probudíte. V Matrixu. Ať je to tak, či jinak, Animatrix jsem poprvé viděl v roce 2003, podruhé nyní a pouze tato epizodka, mi utkvěla v paměti. Proč, to netuším, ale už proto za mě plný počet. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animací, ale i tématem nejvíce odlišný díl oproti ostatním. Je možné dostat se z Matrixu i jinak, než pomocí sledovací pilulky a několika pomocníků s brýlemi? Je člověk ve svém potenciálu schopen překonat všechny umělé bariéry? A jakou oběť dokáže položit sportovec za překonání těchto nejzazších hranic? Velmi silné. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V mém soukromém hodnocení jednotlivých Animatrixů má The World Record vyhrazena superlativa "nejpropracovanější" (scénáristicky) a "nejextravagantnější" (výtvarně). Bohužel vám neprozradím, proč tomu tak je, protože bych za a) prozradil skvělý příběh a b) vizuální stránka je nepopsatelná. A pokud už jste World Record viděli, možná mě chápete... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď se nesmí probrat!" Při sprintu, při kterém praskají svalová vlákna, by se závodník neměl probrat ve vodní lázni a uvědomit si realitu. Jenže Dan Davis při svém trhání tartanu dokáže ukázat záda i agentům a pro mne je to nejlepší puzzle z Animatrixu. A pokud to někdo ještě neví, tak ten rekord je nyní 8,72 s. To bude muset Usain Bolt ještě hodně zrychlit, aby se zase mohl nechat slavnostně vyfotit u výsledkové tabule. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama