Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rebelové se připravují na bitvu proti nemilosrdné armádě Mateřského světa a přitom mezi nimi vznikají pevná pouta a rodí se noví hrdinové i budoucí legendy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rebel Moon je vypravěčsky tak na úrovni akčních videoher z devadesátek, potažmo z nultých let. Esence lazy writing, svět - navzdory tučnému rozpočtu a spoustě efektů - až nechutně vyprázdněný a sotva uvěřitelný. Zápletka plytká, jako vykrádačka Sedmi samurajů/Sedmi statečných vlastně až urážející. A celý ten sci-fi svět, který se Snyder snaží budovat, zůstal co do vrstevnatosti i po dvou více než dvouhodinových filmech stále na úrovni prvotního pitche. A co ta akce? Šeď a nuda, tradiční zbytečné zpomalovačky (tentokrát i v případě scény sečení obilí, které bylo vyloženě k smíchu), nulový drive, trapný patos, nulová originalita a kostrbatá choreografie. Všechno špatně, Snyder by se měl vrátit k zombíkům, ale k těm z roku 2004, za dvacet let jeho režijní um totiž značně zdegeneroval. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to ještě slabší než jednička. Jednička mi byla sympatičtější díky zábavnému rekrutování týmu s vibem 7 statečných, byl tam Charlie Hunham, byla tam boží monster- pavoučice a Ed Skren hrál nácka skvěle, tady prostě není nic. První hodinu není ani žádná akce jen se zaměřuje na background postav, který teď už nikoho nezajímá. monstra absentují úplně, žádná nová zajímavá postava nepřibyde, akce ujde, ale myslím, si, že tu ani není moc prostor pro Erko, nedokážu si ani představit, kde by mohlo být Gore, žádný takový fight tu není. Moc mě to nebavilo a to mám bezmyšlenkovité řežby rád. Slabé, raději sequel Armády Mrtvých než tuhle mrtvou frančízu. 4/10. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Bohužel....K žádnému zlepšení nedošlo. Druhý díl se nese v podobném duchu. Tedy vizuálně podmanivý film bez jakékoliv snahy, co se týče postav a příběhu. Prostě prázdná skořápka. Film bez duše. O to více mě překvapuje, že za tím stojí Snyder, kterého si coby režiséra dosti vážím...Ale pojďme zpátky k filmu. Ty dialogy jako by vypadly z generátoru náhodných slov. To se místy nedalo poslouchat, pořád rozmluvy o hrdinství, odvaze a překonání strachu. Nic jiného se tam neřešilo. Pak ty zpomalovačky. Ano, může to být efektní, to nepopírám a sám vím, že to Snyder má v malíčku, ale opravdu se rozhodnout pro tento styl během scén se sběrem obilí. Jako vážně? Aspoň akce ujde, ty výbuchy místy doslova kladně překvapí. Ale výsledný dojem to nijak zásadně nezlepší..Suma sumárum...Mohlo se jednat o guilty pleasure akční scifi béčko, ale Snyder to s tím infantilním a naprosto, promiňte mi ten výraz, dementním scénářem pohřbil. Doslova. Za mě dávám 4/10 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nechtěná odpověď na otázku "Jak by vypadaly filmy od Asylum, kdyby měly opravdu velký rozpočet". Chyby z jedničky opakované do puntíku (mizerné tempo, nedostatečně prokreslené postavy, špatné vyprávění, pramalé využití nového vesmíru), ale jednička měla aspoň pár snaživých kreativních záchvěvů, pokud se bavíme o monstrech a Charlieho Hunnama, který jako jediný (slovy klasika) pochopil, v jaké blbině hraje a patřičně si to užíval. Dvojka je arytmická střílečka s předlouhou (ale nezajímavou) expozicí a sem tam pěkným záběrem. A dál nic. Jsem rád, že mají studia i dnes odvahu dotovat podobné nové drahé projekty. Nejsem rád, když dopadají tahle. 30 % ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kdyby se z těch dvou filmů udělala jedna dvouhodinová akční rubačka, tak by to možná jako celek bylo fajn. Ale všechno to rádoby chytračení, filozování a snaha udělat z toho něco víc prostě působí až komicky. No a ještě ke všemu otevřenej konec, a kdo ví, jestli vůbec bude nějakej třetí díl, když už teď se tomu všichni akorát tak smějou. Co bylo v jedničce už si stejně moc nepamatuju, ale nepřišlo mi, že by to nějak vadilo. Tady stejně vesměs žádný příběh není. První hodinu se sklízí nějaké obilí, druhou hodinu se o něj bojuje. Boj je fajn, pár akčních sekvencí určitě slušně zabaví, audiovizuál je takový příjemný standard, ale to je tak vše. Ani si nechci představit, jak by to dopadlo, kdyby tohle byli vážně ty nové Star Wars. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 19. dubna 2022 do prosince téhož roku v americkém státě Kalifornie (Inyo County, Santa Clarita). Filmování probíhalo současně s výrobou první části a společný rozpočet činil 166 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)
  • O tvorbu vizuálních efektů se postaraly společnosti jako Weta FX, Mammal Studios, Rodeo FX nebo Scanline VFX. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama