Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

DoubleJack 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanouškem Backhama a už vůbec ne životopisných dokumentů, ale tohle byla pecka, která ve mě probudila vzpomínky na dobu, kdy jsem měl fotbal ještě rád. Tu vášeň, zanícení i pocit z malých vítězství. Nikdy předtím jsem si neuvědomil, jak velký dopad měl Backham a jeho životní osud na tuto hru. Není špatné si občas připomenout, jak moc vám život dokáže ovlivnit chvíle nedisciplinovanosti a kolik úsilí musíte zaplatit, abyste tuto chybu odčinili a vrátili se na vrchol se zdviženou hlavou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První polovina, kdy se jde po Beckově ostrovní kariéře skrze vzlety a pády, je vynikající. Přesně vyvažující osobní i kariérní rovinu. Emoce i pohledy jiných, je to sice "hladící" medailonek neskrývaně na jeho straně, ale to ničemu nevadí. Nejpůsobivější samozřejmě události po MS 1998. Problém nastává s posledním obdobím u Rudých ďáblů, přesunem do Španělska a dále. Začne to být šíleně útržkovité, kontroverzím se to sice nevyhýbá (a že jich bylo habakuk; od rozhádaní se s kdekým, večírky, zálety, couvání ze smluvních vztahů, upřednostňování businessu mimo trávníky, poklesy formy), ale vůbec se po Davidovi nevyžadují odpovědi. Pasáže z rychlíku ze sklonku kariéry a po kariéře jsou pak již vyloženě výsměchem dokumentárním dobrým mravům. Platí však, že ani tak to netratí nic ze své atraktivity. Nesporně to má binge-watching kvality, těžko se od toho odchází. Jenže jak je první polovina vynikající, tak je druhá polovina zarážející nedotažeností. PS: Povinnost po všechny nostalgiky (mezi něž také patřím), kteří žehrají, že z dnešního fotbalu umístěné pumelice ze střední vzdálenosti takřka vymizely, že už se to pořádně ani netrénuje a kde že jsou tu doby, kdy zato páni plejeři jako právě Beckham, Nedvěd, Berger, del Piero, Carlos a mnozí další uměli vzít a posílali jednu za druhou... Jeden až vystřízliví, když po letech vidí, kolik času a prostoru bylo na přípravu, navedení, zkontrolování postavení brankáře a po celou tu dobu nikde nikdo. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když jsem dal nakonec čtyři, převládá ve mně pocit lehké mrzutosti a promarněné šance, což mě jako místního, fotbalového experta nesmírně štve! Chtělo to podle mě rozhodně víc dílů a hlavně Davidovu fotbalovou kariéru detailněji rozebrat. Jinak je to celkem fajn, člověk zavzpomíná na pár gólů, co už mu za ty roky vypadly z paměti, podívá se na pár rozhovorů se špičkovými fotbalisty a co mě dostalo nejvíc, tak to bylo patrné finále s BM ve finále LM a hlavně, posledních pět minut. Kdo zapomněl, tak rychle připomenout. Pokud  jste fanoušky Lothara Matheuse, tak dělejte, jako bych nic nenapsal, protože na ten jeho výraz v obličeji se nedá zapomenout i po tolika letech. ()

Vito 

všechny recenze uživatele

To sem fakt nečekal. Nikdy jsem nebyl kdovíjaký Beckhamův fanoušek, a jeho fotbalovou kariéru jsem vlastně vůbec neznal. Takže mě ten dokument hodně překvapil. Ale nejvíc mě překvapil samotný David. Měl jsem o něm určitou představu, přeci jen nešlo o něm během jeho kariéry vůbec nevědět, ale až díky tomuhle dokumentu jsem zjistil, jak moc jsem byl mimo. Rozhodně stojí za to vidět. Není to první takový dokument, který jsem viděl, a který ukazuje, že i sportovní nebo filmové superstar jsou taky jenom lidi, a někdy mnohem normálnější, než my "ostatní". I oni mají svoje problémy a starosti, jen často skryté za public image, se kterou mnohdy nemají takřka nic společného... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Beckham byl první. To on udělal z profese fotbalisty marketingovou zrůdu a mašinu na peníze. To on inspiroval zástupy dalších, aby si hráli na modely, ale jen on jím skutečně byl a mohl jít na focení s Rihannou a Jennifer Lopez zatímco měl doma těhotnou Posh Spice. Prostě frajer, který se narodí jednou za sto let. Bohužel je ironií, že zrovna on stál na počátku změny myšlení všech fotbalistů, pro které už nejsou na prvním místě úspěchy na hřišti a tradičních fotbalových adresách, ale raději lížou zadky arabským šejkům. Dokument by si zasloužil určitě větší počet epizod. Především závěr kariéry je jako z rychlíku a o podnikatelských úspěších to platí dvojnásob. Beckham to neměl vždy jednoduché, ale je to bez debat magnet na úspěchy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama