Reklama

Reklama

Beckham

(seriál)
  • Velká Británie Beckham
Trailer
Velká Británie / USA, 2023, 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o raketovém vzestupu Davida Beckhama, kluka z chudých poměrů, co to dotáhl až mezi světovou fotbalovou elitu. Uvidíte i zatím nezveřejněné záběry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Zkusila jsem to jen z legrace - a jsem nadšená! Fotbal jsem vícekrát hrála (asi 10x), než se na něj kdy dívala. Fotku jsem jako dítě měla z tohoto ranku jen jednu - Diega Maradony. Fandila jsem postupně asi pěti klubům, podle toho s kým jsem zrovna chodila (neee s jakým fotbalistou🫣, ale komu fandili ti chlapci). Teď uz roky nefandím nikomu a přiznávam, že vůbec nedokážu pochopit fanouškovskou mentalitu a to neuvěřitelné šílení okolo toho všeho. Též předesílám, že od Spice Girls neznám jedinou písničku, ale Beckhamovi jsem znala. Tedy věděla jsem, že existují a jak vypadají (vždy dokonale). Ale vůbec jsem netušila, za jaký klub David hrál, ani kam přestupoval. Ani za jakych okolností. Jaké měl úspěchy či neúspěchy. Takže vše, co bylo v dokumentu, pro mě bylo nové. A strašně zajímavé. I z psychologickeho a sociologického hlediska. Až s úžasem jsem byla poprvé konfrontována s jakou porcí nenávisti od anglických fanoušků (a spoluobčanů) se musel Beckham potýkat. Klobouk dolů, že to zvládl. A sympatická mi byla celkem překvapivě i Victorie. Podařilo se jim společně vytvořit něco, co se podaří jen málokomu. A na závěr si ještě neodpustím: taky vám někomu připadá, že D.B. stárne do stejné podoby jako Leoš Mareš? :) ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám ráda, vůbec ho nesleduji a o fotbalistech si nic moc hezkého nemyslím, ale tohle mě bavilo. První dvě epizody jsou hodně podrobné, třetí zrychlí a čtvrtá je jak stíhačka, tam mi hrozně chyběla ta podrobnost prvních epizod, dát tomu o dva díly navíc, tak to tomu vůbec neuškodí. Chyběli mi vztahy s hráči Interu a z francouzského týmu, jak se dostal k tetování, celá jeho aféra je podaná nejdecentněji jak mohla, tam za mě hodně zasáhla Victoria, aby se v tom moc nehrabali na straně Davida, větší prostor jeho projektu Miami by mi taky nevadilo. Jinak story, jak jde hrát do LA je hrozně vtipná, strašně jsem se nasmála. Je mi jasný, že než ten kontrakt podepsal, tak se ani nepodíval na jejich jedinej zápas... a jak tam seděl a koukal na fotbal jak z nejhorší vesnicky ligy...  no a Posh je jen otravná, co na ní vidí opravdu nechápu. Taky chybí, jak zainvestoval do toho jejího modního navrhářství několik desítek milionů a celá ta její značka je dlouhodobě ztrátová, to mi taky přijde, že to bylo jeho vykoupení se z nevěry :) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem byl, nebojím se to napsat, jedním z největších fanoušků Davida Beckhama v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Dětskej pokoj polepenej plakátama (samozřejmě z Hattricku, resp. ProFootballu, né z Bravíčka, you twats :), měl jsem snad všechny knížky, co tu o něm vyšly, dres ManUnited se sedmičkou, dokonce i takové číčovinky jako hra na prvního PlayStationa, David Beckham Soccer (Kdo napsal místní, btw mizernou, biografii Beckse, aha?). Ano, jel jsem v tom fakt ve velkým. Tudíž jsem se na dokumentární seriál těšil, i když teda hlavně z nostalgie. Výsledek? Netflix dokumenty prostě neumí. Nebo umí, ale pobaví jen diváky v USA. Dokument je mírně dementní, různé situace zbytečně nafukuje (Kdo si ještě dneska vzpomene na červenou kartu na MS '98?), je takový povšechní a ne moc dobrý. Ale jako stroj času do doby, kdy jsem si na hlavě vyholil pruh vlasů nebo vyčesal a odbarvil číro, přesně podle mustru DB7, to zafungovalo docela obstojně. A Becks je sympaťák, ta čtvrtá hvězda spešl pro něj. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pre koho nebol tento chlap idolom? Takže jasné, že som si to pozrel. Jeho život som evidoval ako dieťa a niektoré témy z daného obdobia sa mi vysvetlili až po rokoch, takže som rád, že som vďaka tomuto seriálu mohol zaspomínať na určitú časť dejín svetového futbalu, resp. môjho života. Má to asi všetko, všetci čakali čo tam bude k tej nevere, neprišlo mi to priveľmi otvorené v tejto téme, a vlastnými slovami tam poriadne stanovisko nedal ani David, ani Victoria. Btw, tá ženská vyzerá vďaka tomu seriálu o dosť lepšie ako som ju mal zapísanú. Pekne popísali celý svoj život, mali/ majú to zaujímavé a všetok svoj úspech si odmakali a odtrpeli. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy sem nebyl úplně Davidův fanoušek, ale při sledování téhle dokumentární minisérie mě přepadla slušná dávka nostalgie. Vidět nejen Beckhama, ale spoustu jeho bývalých spoluhráčů na kterých člověk vyrůstal bylo extrémně fajn. Sám Beckham tu pak působí jako velký sympaťák a je asi úplně jedno jestli takový je doopravdy, nebo je to jen dobře vysoustružené PR. Dokonce i paní Beckhamová je tu překvapivě příjemná a nepůsobí jako kdyby právě spolkla pravítko. Povinnost pro všechny milovníky fotbalu, Beckhama, a sportovních dokumentů...80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Britský list Sunday Times provedl fact-checking dokumentu a našel několik případů zjevného upravení skutečných událostí. (Olík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno