Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

movie 

všechny recenze uživatele

De Bont je vynikající akční režisér, ovšem s emocemi jako je strach neumí vůbec pracovat a tak jsem se u filmu vůbec nebál tak jak jsem očekával nebo jak mě slova domovní ("Večer tu nejsme. Kdyby se vám něco stalo, nikdo vám nepomůže. Ani nueslyšíme křik. Nejbližší domy jsou na míle daleko") navnadila. Škoda, ale ta hudba je výborná! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

A tohle je co.. Zase strašidelný dům. K tomu už není co dodat, měl by se vytvořit nový žánr - househorror (a teď nemyslím filmy s vraždícími housaty). Průměrná režie filmu nepomůže, i Owen Wilson se o to marně pokouší. Nebýt Liama Neesona, Catheriny a některých dalších, možná by se dalo uvažovat o třech hvězdičkách. Takhle jde jen o další strašidelné stavení s hrozivou minulostí. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jane, chlape, počítače ti horor neudělají. To bys mohl jako kameraman vědět ne? Tahle předělávka či spíše nová verze klasického britského hororu The Haunting z roku 1963, kterou měl na svědomí režisér Robert Wise, má jeden základní problém – je bez atmosféry a po chvilce i bez napětí. Počítač vám sice vytvoří nejrůznější bubáky, ale už vám nevytvoří mrazení v zádech. Nebo možná ano, ale spíš když pomyslíte kam se ten rozpočet ztratil. To že se de Bontovi více než povedla Nebezpečná rychlost a celkem i Twister ve mě zbudilo velká očekávání. Ta ovšem utuhla ve chvíli, kdy jsem tuhle podivnost zhlédnul. Selhalo tu snad všechno co mohlo atmosféru snad jen trochu navodit. Scény zabití jsou oproti přeplácanému pozlátku kolem směšné, herecké výkony podprůměrné a to i u takových schopných herců jako je Liam Neeson. Závěr filmu je teatrálním pokusem vyburcovat alespoň pocity diváků, ovšem přes ospalost z předešlých 100 minut je to neúčinné. Kvituji pár zajímavých momentů, hlavně sošky dětí a zařazení dětského elementu vůbec. Hudba opět leccos zachraňuje a bodejť by ne, když je pod ní podepsán mág mezi hudebními mágy – Jerry Goldsmith. Scénář podle klasické novely The Haunting of Hill House se Davidu Selfovi nepodařilo zrovna dvakrát dotáhnout. Zklamání, velké zklamání. Takže za tenhle nehororový akční snímek co dělá bu bu bu jako zombík amatér dávám 1 a 1/2. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Včera zvečera mor a cholera, totiž včera zvečera jsem viděla Zámek hrůzy. Nemůžu si pomoct, ale zdaleka nejlepším hercem jsem shledala onen skromný domek samotný, který je tak neuvěřitelně nevkusný, až je skvostný, a každému s gramem rozumu a hrstkou pudu sebezáchovy musí být na první pohled jasné, že tady bude strašit stejně jistě jako v Grónsku mrznout. Scénář a zápletka jsou rovněž děsivé, ovšem v poněkud jiném slova smyslu, a postavám jsem ani na vteřinu nevěřila, že mají problémy se spaním, protože herecké výkony jejich představitelů dělaly dojem, že sebou švihnou a usnou každou chvíli. Vzhledem ke zvučným jménům, která Zámek zdobí, mi to přijde jako zdaleka nejstrašidelnější věc na tomto filmu. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Leč podle některých nepovedený remake, tak si živě pamatuji, jak jsem se před lety krásně u tohoto filmu bál. Oproti originálu děj zakčněl a dům žil nejen atmosféricky. Někomu scény třeba přišly legrační, ale z hýbajících se obličejů soch, ze scény s postelí a dalších jsem měl tenkrát opravdu strach a věřím, že nepříjemný pocit by byl i nyní. Ten hodně lidmi zavržený "upgrade" oproti originálu na mě prostě působí a uvítám ho. Nell mě tady neštve, naopak a doktor zde konečně něco dělá, pracuje na svém výzkumu, a ne jen mluví a mluví jako v originálu. Těžko ale soudit pro mě, zda raději originál či remake. Oba mají něco, co druhý ne a schází jim to, co má ten druhý. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (13)

  • V době premiéry se proslýchalo, že za některými scénami stojí samotný Steven Spielberg, který se na place skutečně několikrát objevil. Toto tvrzení však nebylo nikdy potvrzeno. (Tereza666)
  • Původní název filmu měl být The Haunting of Hill House. (Chatterer)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama